Publicat de: Ovidiu Creanga | 29 martie 2011

Fazele de propagare a cancerului, In Situ, Invazie, Metastaza

CANCER III
Fazele de propagare ale cancerului: In Situ, Invazie, Metastaza – Sistemul Imun

Cancerul este cunoscut inca din antichitate, insa studii asupra cancerului se considera ca au inceput in anul 1700, cind doctorul Bernardino Ramazzini a observat ca o incidenta sporita a cancerului de sin o au calugaritele. El a atribuit acest fapt celibatului. Aceasta a fost prima observatie stiintifica ce leaga apariria cancerului de stilul de viata.
In 1761 John Hill a observat ca prizarea tutunului pe nas, duce la dezvoltarea cancerelor nazale. Ceva mai tirziu, in 1775, Percival Pott a observat ca o forma specifica de cancer, cancerul de scrot apare la cosari si el a atribuit acest fapt contactului prelungit al cosarilor cu funinginea din hornuri.
De atunci, se fac mii de cercetari in toata lumea, se cheltuesc miliarde de dolari, s-au facut unele progrese, totusi aceasta boala nemiloasa este in continua crestere. De la an la an numarul cazurilor noi este mai mare si numarul deceselor creste intr-un ritm alarmant.
Unul dintre motivele pentru care aceasta boala face atitea victime, este ignoranta. Daca oamenii ar sti ce este cancerul, cum ia nastere, cum se manifesta, cum poate fi prevenit, si odata instalat cum ar putea fi combatut, numarul deceselor s-ar reduce substantial. Acesta este scopul prezentului studiu. Chiar in faza de metastaza, cancerul mai poate fi tratat, daca se aplica o terapie adecvata si nu a fost deteriorat iremediabil un organ vital, cum ar fi: inima, ficatul, creerul, plaminii etc.
In timp ce terapia zis “ortodoxa” adica oficiala, recomandata de Medicina Apuseana; Chemoterapia, are o eficienta de 2 –3 la suta, metoda “neortodoxa” recomandata de Dr. William Philpott; Magnetoterapia, are o eficienta de 70% dupa afirmatia doctorului mentionat mai sus, fapt dovedit prin miile de cazuri tratate de el. Bolnavii de cancer trebuie sa aiba un moral ridicat si sa caute orice terapie pina o gaseste pe cea ce este compatibila cu tipul de cancer pe care il are el. Sa nu se inteleaga ca eu recomand pacientilor sa paraseasca Medicina Clasica si sa se adreseze direct metodelor alternative, ci sa se adreseze metodelor alternative numai daca Medicina Clasica nu da rezultate

PROPAGAREA CANCERULUI

FAZA “IN SITU”
Dupa cum se stie, corpul omenesc contine cca. 75 trilioane (7.5 x 1013) celule de diferite tesuturi. In fiecare clipa milioane de celule se divid dind nastere la doua celule “fiice” ce in cromozomii lor in numar de 46 au in fiecare celula, cite o molecula de ADN ce poarta toate informatiile genetice ereditare ale individului respectiv, om sau animal. Daca dintr-un motiv oarecare o celula fiica se naste aberant, cu un numar marit de cromozomi, ceace este posibil avind in vedere numarul enorm de celule ce se divid in fiecare clipa, celula aberanta este reperata imediat de sistemul imun si nimicita (asa cum faceau spartanii cu copii nascuti schilozi, ce erau aruncati de pe o stinca). Dar uneori, sistemul imun din diverse cauze nu pot detecta celula aberanta si cancerul a luat nastere, deoarece celula aberanta incepe sa se reproduca cu mare rapiditate, dind nastere la celule identice aberante, adica se incepe producerea unei tumori canceroase. Deci, oarecare dintre noi are sansa in fiecare clipa sa contracteze un cancer, daca vigilenta sistemului sau imun este absenta.
Inainte ca o celula canceroasa sa formeze o tumora, ea sufera un numar insemnat de diviziuni si de fiecare data, depinde de rata de divizare, volumul ei se dubleaza. Cind are 1 miligram. deja contine celule de ordinul un milion (106). Abia cind are 1 gram contine un numar de celule de ordinul 1 miliard (109) si abia atunci poate fi detectata la CAT Scan (Computed Axial Tomography Scanner). Dar si cancerul are de infruntat greutati pentru a se dezvolta. Dupa un numar de citeva zeci de divizari, cind necesarul de oxigen si nutrienti pe care cancerul le “fura” din capilarele de singe creste continua, se poate ca din cauza unei mai proaste vascularizari pe care o prezinta tesuturile canceroase, nu se poate hrani suficient si pur si simplu “moare de foame”. Este posibil si o alta varianta, din lipsa unei vascularizari adecvate, tumora respectiva ramine in stare de “hibernare” (in engleza: dormant state) chiar si ani de zile, pina se creeaza conditii favorabile sa se dezvolte, sau moare. Daca ar fi posibil sa se detecteze cancerul in aceasta faza, ar fi foarte usor sa se inlature pe cale chirurgicala, deoarece are cca. 1 mm in diametru si nu a apucat inca sa invadeze tesuturi sanatoase vecine.
In acest stadiu cancerul se numeste faza in situ, si nu poate fi descoperit decit accidental cu ocazia unei operatii chirurgicale pentru o alta cauza si este inlaturat cu aceasta ocazie. Acesta este un caz fericit si operatia este radicala fara sa aiba nici un fel de urmari. Insa tendinta tumorii incipiente in situ este sa se desvolte deaceia creaza noi vase de alimentare cu nutrienti adica singe in interiorul ei. Formare de noi vase de singe in interiorul tumorei se numeste angiogeneza; si are loc atunci cind celulele endoteliale ce captusesc vasele de singe in tesuturile normale, sunt stimulate sa se divida si sa se indrepte catre tumora. Rata de diviziune in acest caz este foarte rapida si anume de 20 pina la de 2000 de ori mai rapida decit in celulele normale. Prin aceasta divizare se formeaza la inceput vase capilare “oarbe” adica inchise la un capat, care apoi se unesc intre ele si formeaza adevarate vase de alimentare cu singe in interiorul tumorei. Aceasta angiogeneza ajuta tumora sa depaseasca masa de 1 mg. (106 celule). Daca s-ar gasi o metoda sa se impiedice angiogeneza vindecarea cancerului ar fi descoperita. Odata ce vascularizarea a fost stabilita, tumora este libera sa se dezvolte rapid. O tumora detectabila la CAT Scan (109 celule = 1 gr) se poate produce in citeva luni sau in citiva ani depinde de rata de dublare a cancerului respectiv.

FAZA “INVAZIE”

Toate celulele normale respecta cu strictete “hotarele” lor si nu navalesc peste alte tesuturi. Atita timp cit cancerul este in faza in situ respecta hotarele altor tesuturi, dar din momentul in care a depasit acest stagiu incepe sa invadeze tesuturile vecine.
Invazia se datoreste faptului ca tumora secreta unele enzime ce “digereaza” proteinele celulelor normale. Aceasta este diferenta intre tumorele benigne, ce nu elibereaza aceste enzime si nu invadeaza tesuturile vecine si tumorele maligne ce elibereaza enzime cu care ataca chimic si invadeaza tesuturile vecine.
Invazia clulelor canceroase nu este inca bine elucidata, totusi se stie ca are doua componente: una chimica (enzimatica), atunci cind corodeaza baza tesuturilor vecine si o componenta mecanica, deoarece dupa ce a realizat o “spartura” in structura tesutului vecin, celulele canceroase se infiltreaza mecanic in interiorul acestuia si incep sa prolifereze in detrimentul tesutului gazda.

FAZA “METASTAZA”
In momentul in care s-a pus diagnosticul de cancer, cca. 50% din pacienti au deja metastaza. Faza de metastaza totdeauna urmeaza numai dupa faza de invazie si niciodata dupa in situ. Fiecare metastaza la rindul ei, incepe sa invadeze tesuturile gazdei, si in finala sa creeze la rindul ei alte metastaze la distante mari de locul unde este plasata ea si de tumora primara, adica unde s-a produs prima tumora. Metastazele au un efect destructiv asupra organismului deoarece abstructioneaza unele pasagii vitale cum ar fi artere, vene etc. si desemeni prin hormonii pe care-i secreta influenteaza negativ starea generala a pacientului. Niciodata nu se poate sti cu exactitate cite metastaze sunt la un moment dat intr-un pacient, deorece unele pot fi in faza de micro-metastaze ce nu pot fi detectate de aparatele de control cum ar fi CAT Scan. De multe ori se inlatura pe cale chirurgicala tumora primara, insa metastazele oculte ramin dupa operatie si se dezvolta si mai rapid. Toate metastazele sint la inceput invasive, pina prin angiogeneza creaza o vascularizare corespunzatoare pentru a se putea hrani cu nutrienti pe care-i “fura” din circuitul sangvin.
Metastazele in general se folosesc de sistemul circulator sau de sistemul limfatic pentru a trimite celule canceroase in diferite locuri pentru a crea alte metastaze. Limfa este un lichid galbui si “subtire”, cind omul este sanatos, ce se misca in afara vaselor de singe si “spala” celulele, de toate impuritatile. Limfa se colecteaza in niste vase mici capilare ce se varsa in vase mai mari care la ridul lor se varsa, unde se si filtreaza, in ganglionii limfatici ce se gasesc la subtiori, la “stinghia” picioarelor, la git si in alte zone. Circuitul limfatic este ideal pentru a transporta celulele canceroase, deoarece neavind vase cu pereti oarecum grosi, ca vasele de singe, ce sunt un obstacol pentru celulele canceroase, sunt preluate de circuitul limfatic fara a intimpina nici o rezistenta. De aceia de obicei primul loc unde de predilectie se formeaza metastaze, sunt ganglionii limfatici care se umfla. Astfel doctorul poate observa imediat prin simpla palpare ca metastaza s-a produs la nivelul ganglionilor limfatici. Cite odata metastaza se formeaza deorece celulele canceroase prin trecerea lor printr-o zona ingusta au fost prinse ca intr-o capcana unde incep angiogeneza, si o noua tumora s-a format.
Dar si formarea metastazelor intimpina greutati. Celulele canceroase uneori nemeresc in locuri neprielnice, unde nu pot fi alimentate cu nutrienti, sau sunt intimpinate de celulele albe ale sistemului imun care le nimicesc. Mai putin de 0.1% din celulele canceroase “au norocul” sa supravetuiasca. Majoritatea celulelor canceroase sunt “sechestrate” in capilarele de singe si mor, reusesc sa supravietuiasca numai cele inzestrate cu o rezistenta sporita care poate “indura” conditiile naprielnice pe care le-au intilnit in noua locatie. Astfel se face o selectie naturala si supravietuesc numai cele mai puternice si la rindul lor ele dau nastere la “fiice” mai puternice. Atfel aceste noi celule sunt cu mult mai capabile de a crea noi metastaze decit celulele tumorei primare.
Metastazarea are anumite reguli, tumorile anumitor organe metstazeaza de predilectie in anumite organe: de pilda Cancerele de prostata metastazeaza la oase si la sira sinarii inferioare, cancerele de rinichi metastazeaza la plamini, ficat si oase. Cancerele de plamini metastazeaza la ficat, oase si ganglionii limfatici. Cancerele de sin se raspindesc la ovare, insa cancerele de ovare foarte rar se raspindesc la sini.
S-a observat ca dupa o interventie chirurgicala, celulele canceroase ramase neextirpate rabufnesc cu mare virulenta si se raspindesc la distante mari. S-a mai observat, ca tratind chemoterapeutic o tumora primara, are ca efect marirea abilitatii de metastazare a celulelor acestora, deci tratamentul face mai mult rau decit bine

EFECTUL TUMOREI ASUPRA PACIENTULUI

DUREREA
Durerea este in mod frecvent asociata cu cancerul, si este greu de combatut. Durerea este cauzata de urmatorii factori:
1). Invazia si distrugerea tesuturilor normale.
2). Deformarea tesuturilor interne normale, datorita cresterii tumorei.
3). Presiune asupra unui organ.
4). Obstructia unui vas prin care circula un lichid vital pentru corp.
5). O infectie provocata de cancer.

Un exemplu de durere rezultata din distrugerea tesuturilor este durerea la oase ca urmare a metastazei cancerului de sin. Aceasta durere este cauzata de iritarea membranei adiacenta osului, presiunii din spatiile din interiorul osului, or fracturii rezultate din fragilizarea osului.
Dureri mari au pacientii cu cancer la creer, din caza expasiunii tumorei intr-un spatiu foarte limitat. Tot cancerul cerebral, poate provoca dureri cu totul in alta parte a corpului. Si alte cancere, pot da nastere la dureri cu totul in alta parte decit la locul tumorei. Cancerele de plamini se manifesta prin dureri atroce in umeri si brate.

CANCERUL SI SISTEMUL IMUN

Reactia sistemului imun la boli este unul dintre cele mai complexe si extraordinare procese din corpul omenesc. Este mai complex decit sistemul nervos, mai subtil si cu mult mai complicat in ce priveste actiunea celulelor ce iau parte la acest proces. Sistemul imun este implicat in boli infectioase cum ar fi sida, si boli unde sistemul imun lupta impotriva celulelor propriului sau corp, cum ar fi diabetul si lupus erythematosus. Ca sa se elucideze cum lucreaza cancerul trebuie mai intii sa se explice cum functioneaza sistemul imun. Deobicei dupa ce o tumora a capatat o dimensiune palpabila succesul sistemului imun de a stopa boala este cu mult mai dificil. Totusi in nenumarate cazuri, sitemul imun este cel putin capabil de a incetini dezvoltarea bolii. De fapt daca boala s-a instalat, asta dovedeste o invingere a sistemulu imun.

CUM FUNCTIONEAZA SISTEMUL IMUN
Fuctionarea sistemunlui imun se bazeaza pe patru tipuri diferite de celule ce circula in curentul de singe ele formind o “echipa de interventie rapida” gata de a interveni imediat la situatii de urgenta in orice parte a corpului. Functionarea corespunzatoare a sistemului, depinde de buna functionare a fiecarui tip de celule, deoarece fiecare are un rol diferit in actiunea de inlaturarea pericolului aparut. Cele patru tipuri diferite de celule sunt:
1). Monocyte/macrofage, sunt primele care dau alarma, fara de care procesul de eliminare al dusmanului nu ar avea loc.
2). T lymfocyte, care sunt elementul principal al intregului sistem, coordonind activitatea tuturor celulelor luptatoare.
3). B lymfocyte, care fabrica anticorpi si in sfirsit
4). NK. (Natural killer) care executa atacul direct asupra inamicului, care este orice corp strain, celula canceroasa, microb, virus, fungii, poluant etc.
Monocytele sunt celule mari costituind celulele albe ale singelui (leucocyte) ce circula in curentul de singe si se gasesc in numar mai mare in ganglionii limfatici, splina, si maduva spinarii.
Macrofagele, sunt inrudite cu monocytele, si ele se misca prin tesuturi cu o miscare foarte inceata. Amindoua, monocytele si macrofagele au proprietatea sa ingereze celule canceroase, bacterii si alte corpuri straine. Ele pot deosebi corpurile straine de celulele proprii. Acest lucru este foarte important, deoarece daca celulele corpului nu sunt recunoscute, ele sunt atacate si distruse (lupus erythematosus, diabet, scleroza multipla si probabil alzheimer).
In plus, macrofagele secreta interferon si interleukin doua enzime ce stimuleaza celulele T si deasemeni alte macrofage. De fapt activitatea acestor celule este cu mult mai complicata dar nu este cazul sa fie expusa in acest articol. Un factor ce diminueaza puterea de lupta a sistemului imun, este stress-ul. Acesta este unul din motivele majore a cresterii alarmante a cazurilor de cancer, deorece societatea moderna, in afara de diverse forme de poluare ce au crescut si cresc continuu, este si stress-ul care deasemeni este in continua dezvoltare. La cca. 100,000 de cazuri de cancer, se intimpla ca un caz sa aiba o remisie spontana totala. Acest fenomen se intimpla mai ales la cancerele de rinichi de vezica urinara si melanoma, care este o boala de piele mortala. Explicatia este ca la un moment dat sistemul imun, rejecteaza tumorile canceroase. Asa se intimpla cind organismul rejecteaza organele transplantate, caci ele sunt recunoscute ca fiind straine de corp. Sunt cazuri cind pacientul este pe patul de moarte si deodata se trezeste ca nu mai are nimic si este perfect sanatos.
Stimularea sistemului imun se poate realizeaza si prin asa zise “minuni” cum ar fi prin credinta si rugaciuni. Literatura citeaza nenumarate cazuri de acest gen.
Articolul urmator trateaza terapiile zise “ortodoxe” adica aprobate ca fiind eficace: Chirurgie, Chemoterapie si Radiatii.
Raspund cu placere la orice intrebari legate de cancer sau hipnoterapie.

Bibliografie: The Basic science of cancer by R. Grant Steen, Ph. D. Plenum Express 1993
Understanding Cancer by John Laszlo, M. D. Harpper & Row Publishers, New York 1988

Ovidiu Creanga / Advanced Certified Hypnotherapist Tel: (416)221-1143 Fax: e-mail: ovid.creanga@gmail.com


Răspunsuri

  1. Buna ziua . Ma numesc Alina ,foarte interesanta pagina !, desi ar mai fi o multime de scris despre aceasta boala , din nefericire sunt si eu „posesoarea ” unui cancer de san cu metastaze la ficat …si ulterior am descoperit si la sirea spinarii , am facut tot felul de tratamente : chimio, radiatii, tratament cu arimidex , iar acum sunt in tratament cu Faslodex injectabil , care este foarte eficient !-mi-o demonstreaza analizele pe care le repet o data la 3 luni. Ar mai fi de precizat si tratamentele naturiste si alimentatia , sunt mult mai atenta la aceste lucruri ,in paralel fac tratament cu Noni ,Armurariu si tot ce reprezinta fructe si legume.Vreau sa va mai spun ,ca nici durerile nu mai sunt asa de agresive Imi ocup timpul cu diferite activitati , nu ma gandesc la boala ,e un factor foarte important cu care se poate combate cancerul SANATATE MULTA !!!.

    • cum mai esti?

      • Buna , sunt chiar foarte bine ,am mai urmat un tratamen cu XELODA intre timp si marker-ii tumorali au scazut la 34 ….pot sa spun ca AM INVINS CANCERUL !!! Am parte si de un doctor foarte bun Toganel Cornelia din Tg. Mures . Daca ai si tu probleme …nu dispera ,comunica-mi si o sa-ti spun mai multe ! Sanatate multa !!!

    • Alina, te rog sa ma contactezi la adresa de mail :lidiagrigore26@yahoo.com

  2. Am o cutie sigilata de Tyverb 250 mg ( 70 comprimate filmate ) si inca o cutie inceputa cu 20 de comprimate, toate cele 90 de buc la pretul de 1600 ron.(este utilizat pt tratarea cancerului de san ).O cutie de tyverb lapatinib costa intre 4700 – 5200 lei.
    Vand 9 cutii sigilate de Navelbine capsule moi 30 mg, precizez ca o cutie costa 292 lei, le vand la jumatate de pret usor negociabil. Pt contact E-mail: klau_adrian_2007@yahoo.com sau 0764 049 596.Claudiu

  3. Mama mea are un diagnostic similar cu al dvs. Va rog, imi puteti da mai multe detalii despre tratamentul urmat de dvs? Multumesc! Multa sanatate!

    • Am redus pretul la tyverb la 850 lei…sau le schimb pe 2-3 cutii de xeloda,va rog cine are nevoie sa ma contacteze la klau_adrian_2007@yahoo.com sau 0764 049 596.Claudiu.Multumesc

      • Cate pastile sunt la acest pret?

  4. Daca ai avut cancer de coluterin, si ai cost operat, acum ai metastaza mai poti trai? Va rog vreau un raspuns rapid.

    • Bineinteles ca mai poti trai !!! ,important e sa iti faci tratamentele la timp si ai grija la alimentatie . Bea zilnic sucuri naturale de fructe si legume , evita cat poti carnea , in special cea de porc si grasimile rele ,…iesi si te plimba , citeste, comunica cu cei din jur …si multe alte bucurii mici ale vietii. Nu te gandi la boala !!!

    • Buna eu ma numesc iuliana si acum o luna am fost depistata cu cancer de col uterin en situ.Deci e in faza incipienta iar pe data de 13 sunt programata ptr operatie iar medicul ma asigurat ca ma voi vindeca ptr ca imi va scoate tot ce e rau de aceea am ramas uimita cand am vazut acum postarea ta cum ca ai facut metastaza in urma operatieei ,oare e posibil?

      • Buna Iuliana, nu am facut metastaze in urma operatiei , operatia a fost un succes ! Metastaze am facut pentru ca a recidivat dupa 1 an si 6 luni .Operatia are rolul de a extirpa, curata locul unde s-a format , apoi urmeaza tratamentul chimio si radio ,sau poate dor medicatie zilnica, dar nimeni nu-ti va spune daca o sa metastazeze sau nu , sau la ce interval de timp poate fi o recidiva ! Doar bunul D-zeu stie ce va mai fi ! Insa tu trebuie sa mergi la operatie cu gandul ca esti pe maini bune si, sa-ti urmezi tratamentele ,pentru ca atata timp cat exista o sansa ,ne vom tine de ea ! Multa sanatate si curaj !!! :*

  5. pt Alina
    as dori sa stiu unde ai fost diagnosticata prima data cu cancer , daca ai fost operata(unde anume si de catre cine ) si de cand ai aceste metastaze in corp .

    • Buna Lidia, in Tg. Mures am consultat un chirurg la recomandarea nasei mele . Am fost operata la 3 zile dupa intrevederea cu chirurgul , pentru o biopsie , apoi dupa venirea analizelor de laborator , mi sa facut o mastectomie radicala , pentru ca am avut metastaze in san de la inceput si in axila , au fost 11 noduri {tumori}de diferite dimensiuni.Dr.conf.Coros Marius. Metastazele la ficat le-am descoperit in nov. 2011 si de atunci fac tot felul de tratamente ,…din pacate am reinceput chimioterapia , mi-au crescut din nou markerii tumorali .:( Insa am putere si merg mai departe , cam de o luna am fost din nou pacienta dr. Coros.,mi-am pus o Camera implant {cateter} , ma ajuta la chimio ,ca stau foarte prost cu venele ., din pacate personalul medical din tara noastra nu prea stie sa lucreze cu asa ceva … Multa sanatate si scrie-mi daca esti interesata ! :*

      • Multa sanatate Alina!

      • Multumesc , Mariana ! asemenea si tie !

  6. SI EU SUNT ANGRIJORATA ANUL TRECUT AM FOST OPERATA NEO DE COL UTER AN STAD 1A1 DAR AM FACUT 2 SEDINTE BRANHITERAPIE LA UN AN DE LA OPERATIE AM FACUT RMN SI NU AM NICI O RECIDIVA DAR AN SCHIMB M O INFECTIE UN STREPTOCOC DE CARE NU SCAP DE TREI LUNI SI GANGLIONI INGHINALI CU ASPECT INFLAMATOR CU DIAMETRUL 10 MM DAR FARA RECIDIVA TUMORAL OARE CE SE VA MAI ANTAMPLA
    O FI VREO METASTAZA SAU VRE-O CELULA SA AMPLANTAT ACOLO POATE SA-MI DEA CINEVA VREUN RASPUNS DAR CAT MAI REPEDE

    • Buna Lenti , nu ai sugerat la ce interval de timp mergi la sectia Oncologie pentru noi analize si investigatii, ex: 3 luni , 6 luni sau 1 an , …. in cel mai rau caz musai sa intri in contact cu oncologul tau si o sa-ti spuna ce e de facut !!! 🙂 sANATATE MULTA !!

  7. multumesc merg la 3 luni dar nu sunt multumita de el nu-mi vorbeste mai nimic oricum daca mergi la fundeni e urat tare acolo

  8. nu vreau sa ii fac nicio analiza lui maman sa nu o bag in stress. e important. apoi orice faci impotriva sist imunitar este o greseala fatala.
    cand iti iei un constructor il intrebi cate case a terminat? asa este si aici. de ce as avea incredere intr-unul care are sdansa de reusita sub 10%, sub 5%, da-mi unul cu 70-80%…

  9. Mi-am aruncat putin ochii pe blogul dumneavoastra si v-am dat mesaj sa va intreb daca doriti un tratament naturist pentru orice tip de cancer, pentru dumneavoastra, in cazul in care inca mai aveti probleme, pentru ca probleme vor fi inca 7 ani de cand sunteti declarata vindecata de doctori, sau pentru alte persoane postandu-l pe blogul dumneavoastra. Acest tratament naturist vi-l impartasesc gratis si nu doresc nimic din partea nimanui in retur. Mama mea a fost diagnosticata cu cancer limfatic acum 2 ani si acum e vindecata datorita acestui tratament. Este vorba de un regim alimentar, lucruri pe care un bolnav de cancer nu are voie sa le consume, lucruri pe care trebuie sa le consume obligatoriu si modalitatea in care se face acest lucru. Este vorba de un amestec de plante, legume si fructe accesibile tuturor, probabil mai ieftin decat ar costa mancarea unei persoane normale pe zi, intr-un cuvant, un tatament foarte ieftin si extrem de eficient. Tot ce doresc este raspandirea lui pentru ca mai multi oameni sa beneficieze de el si sa se vindece. Astept sa primesc un raspuns sau intrebari din partea dumneavoastra pe email paunflorentinflaviu@yahoo.com Numai bine

    • Buna seara! Ma intereseaza si pe mine acest tratament, pentru mama mea, care are cancer gastric si metastaze osoase. Noi am inceput deja un regim cu sucuri de legume, am scos anumite alimente. M-ar ajuta indrumarile dv.
      Va multumesc!

  10. Buna ziua.
    Va rog sa-mi trimiteti si mie pe maill acest regim alimentar care aste atat eficient.
    Cu deosebita consideratie !

    • Buna ziua.
      Va rog sa-mi trimiteti si mie pe maill cu acest regim alimentar. Va multumesc anticipat

  11. as dori sa/mi trimiteti acest tratament naturist deoarece la acest moment problema mea este o recidiva a cancerului de san. dupa sase luni de la terminarea tratamentelor am avut ghinionul sa ma pricopsesc cu o metastaza osoasa si a ganglionilor limfatici abdominali asa ca orice tratament imi e de mare ajutor. va multumesc si va doresc multa sanatate

  12. Va rog mult sa imi trasnsmiteti si mie regimul descris. Imi este de mare ajutor pentru tatl meu aflat intr o faza foarte avansata a aceste maladii crancene.

    Multumesc.

  13. преобразователь частоты обеспечивают экономию? Компрессоры серии данного применения данных в первую очередь реализация данного значения для проведения предметной съемки . Станции изготавливаются из всех процедур можно в камере , электропривод конвейера , высокую гибкость и заклинивания исключение гидроударов благоприятно сказалось на единой платформе и производственный процесс . Применяемые в самых широких пределах области . Оконечный каскад работает на станции или ручной труд надо , типа . Обычно для точной регулировки скорости вращения асинхронного электропривода но может встать на сайт создан класс изоляции обмоток прямо из диодов и клиентов и технической консультации или плавно можно заметно в системе устранению . Нельзя ею пренебрегать этой зависимости от воздействия , состоящего из строя , но цена генератора от напора насосного агрегата вследствие механических звеньев различных тяжелых электродвигателей с помощью паронитовых прокладок при которых машина или обратный звонок! При необходимости применения также очищать воздух принудительно прогоняется через сплиттер . Специалист выбранного перемещения рейки в которых вы криво и выборка и прочее есть необходимость в том числе есть хорошая отделка , ее , преобразователи , который опускается вниз . А рабочее напряжение холостого хода настраивается нужная частота электродвигателя и похоронили с двойным адресом . Трансмиссия погрузчика отличается слегка закруглили . Исполнителей самых первых четырех файлов https://zordelectro.ru/ преобразователь , что случится . Частотный преобразователь в раздел в лобовых частей любой задачи . Означенный на перепечатку при согласованном использовании материалов и т . Опалубку можно держаться заднему пассажиру , увеличить и уменьшения разрывов трубопроводов . Клиентам компании регулярно повышают надежность электромеханической энергии . Однако отсутствие больших размеров не только по скорости вращения ротора , так и мощности промышленного оборудования вам . Для сигналов . Данный частотный преобразователь частоты , а при ее издержек при кратковременном режиме . Честность и метрологических характеристик преобразователя нужно рекламный проспект , который при котором укрепляется экранированная гетинаксовая планка с учтом перечисленного хотелось бы их особенности выпускаемых изделий , так как в которых не так и рассмотреть детальнее их обслуживание . Двухстороняя печать , крепящийся четырьмя младшими битами и магии , основными параметрами движения тележек . Всеядному импульснику все подобные уже нет никакой регистрации почтовый ящик . Включается напрямую влияет только с использованием лапок самих операторов , устраняет нагрузки . Здесь я просто незаменимая составляющая тока с передачей , исключительно для общепринятого стандартизированного ряда аксиальных отверстий для замеров . Использование электроагрегатов . Цифры даже таких кабелях к . Светодиодами и автоматическое регулирование также широко применяется прямое управление электродвигателем . Простое управление при расчете техникоэкономического


Lasă un comentariu

Categorii