Publicat de: Ovidiu Creanga | 10 februarie 2011

ÎNVĂȚAȚI SĂ HIPNOTIZAȚI !!

Vreţi sã hipnotizaţi ?

De când eram copil mã atrãgeau aşa zisele „Ştiinţe Oculte”. Am asistat în tinereţe la câteva şedinţe de spiritism şi m-am crucit când paharul îmi fugea de sub degete şi forma diferite cuvinte poposind deasupra literelor alfabetului scrise pe o foaie de carton. Cuvintele aveau sens. Alta data masa „fãrã cuie” în jurul cãreia stãteam noi câţiva participanţi la şedinţa respectivã de spiritism, s-a ridicat de la duşumea şi a început sã joace. Eu am îngheţat şi cred cã nici ceilalţi nu se simţeau mai bine. Alte dãţi am invocat diferite spirite celebre, ca Napoleon, Eminescu etc. Însã acestea nu prea „ne bagau în seama”. Odata unul dintre noi l-a invocat pe Corneliu Zelea Codreanu. Paharul a început sã se mişte haotic şi a format urmatoarea fraza: „Sunteţi nişte nemernici ! ”. Pur şi simplu ne-am scãpat în pantaloni.. Nu am ştiut cum sã o zbughim mai repede acasã.
Dar spiritismul nu m-a atras, nu vroiam sã tulbur pe cei dispãruţi şi ca sã recunosc îmi era şi fricã. În schimb mã atragea hipnoza dar nu aveam nici o idee cum sã încep sã practic şi eu aceastã ştiinţã. Vedeam pe la bâlciuri cum nişte „oameni extraordinari”, pe care-i invidiam, facea asistenţa sa bea apa şi sã se îmbete, sau sã le spargã unora ceasul pe care dupã aceia îl scotea intact din buzunarul victimei. Îi facea pe unii sã cânte ca nişte proşti cocoşeşte pe alţii sã umble în patru labe spre amuzamentul asistenţei ce râdea în hohote. Dar în sfârşit ocazia mi sa ivit. Era prin anul 1942-43, adica acum 63 – 64 de ani. Eram student la Politehnica din Cernãuţiul recent recucerit de la ruşi. Neavind mijloace de întreţinere, eram refugiat, mama la Bucureşti o ducea foarte greu lucrând cu ziua pe ici pe colo. De tata nu mai ştiam nimic nu mai ştiu nici pâna in ziua de astazi. Abia apoi am aflat cã a fost omorât în bãtaie pe 28 iunie 1940 când au navalit barbarii lui Stalin în Basarabia, de o banda de huligani comunişti alogeni. Am gãsit un post de pedagog la internatul liceului de bãieţi Aron Pumnul de pe Bukovina Gasse (Uliţa Bucovina), director fiind un domn ursuz pe care-l chema Brãtianu. Eram vre-o cinci pedagogi ca şi mine patru de la poiltehnicã şi unu de la teologie. Ãsta era cel mai beţiv şi mai curvar dintre noi şi fuma ca un coş de fabricã. Noi nu aveam nici o leafã, dar ziceam bogdaproste cã aveam „casã şi masã”. Fiecarea aveam câte o camera în care aveam un pat de fier, cu o saltea umplutã cu paie, un scauun şi o masã de lemn. Nu aveam aşternuturi dar fiecare am fãcut rost cum am putut de o perna şi o pãturã militarã. Iarna era frig în camerã şi scurta pe care o aveam, ziua o purtam pe spate şi noaptea pe burtã. De mâncat însã mâncam bine. Internatul avea o salã mare de mese unde noi pedagogii aveam o masã aparte la un colţ mai ferit. Elevilor li se dãdea o zeama lungã de barabule sau de curechi, în care rar strãlucea o steluţã de grãsime sau mai poposea câte un os. Noi pedagogii însã avea parte de nişte porţii zrdavene de borş în care se lãfãia moduva de la oasele date elevilor. La începutul mesei se facea rugãciunea şi un elev rostea: „Mânca-vor elevii şi se vor sãtura şi vor lãuda pre Domnul…..” Noi parşivii spuneam printre dinţi sã auzim numai noi: „Mânca-vor elevii şi se vor sãtura pedogogii şi-l vor lauda pe domnul Brãtianu”. Ce sã-i faci de când e lumea a exista exploatarea omului de catre om, şi va exista cât va fi lumea. Ptiu drace cã mã luai iar cu vorba, ca deobicei şi am uitat ce vroiam sã spun.
Erau doi elevi, unu dintr-a şaptea cu numele Cernei şi unu dintr-a opta cu numele Mãnescu care hipnotizau elevii, de obicei din clasele mai mici. Am asistat şi eu la câteva „şedinţe” de al lor. Ardeam de nerabdare sã fac şi eu „minunea” asta. Mi-am luat inima-n dinţi şi i-am rugat sã mã iniţieze şi pe mine în aceasta tainã rîvnitã de mine. Amîndoi au acceptat, chiar au fost bucuroşi cã-i fac un serviciu lui dom-p’tagog. Erau doi baieţi bine fãcuţi care învãţau bine şi se bucurau de respectul celor mai mici. Cernei, arãta ca oricare dintre noi, dar Mãnescu avea nişte ochi migdalaţi care-i dãdeau un aer mistic de oriental. Am auzit cã a ajuns un doctor psihiatru de renume. Bãieţii m–au învãţat „formulele magice” şi toatã „arta hipnozei”. Abia aşteptam sã aplic şi eu cunoştinţele învãţate de la cei doi „maieştri”. Am „ochit” pe unul dintre subiecţii lor, care mi s-a pãrut mie mai „hipnotizabil” care era un bãieţel plãpînd dintr-a patra cam de 13-14 ani. Am aflat ca baieţelul pe care-l chema Dãnuţ învãţa foarte bine dar bietul de el era gîngav, adica bîlbîit. Îmi era fricã şi ruşine sã încep, mã temeam cã nu am sã reuşesc. L-am chemat pe Dãnuţ în camera mea, ca sã nu am martori, l-am aşezat pe singurul meu scaun care din fericire avea şi spãtar, cã dacã adoarme sã nu-i bãlãbãneascã capul şi i-am rostit „formula magicã”. Dãnuţ a adormit ca un puişor de gãinã în cîteva minute. Nu îmi venea sã cred. Am mai repetat experienţa cu Dãnuţ de cîteva ori, apoi cãpãtînd curaj am atacat alţi subiecţi (dintre cei cu care lucrau „maieştrii”). Treaba mergea ca pe roate. Am încput sã hipnotizez „în masã” adicã mai mulţi odatã, însã din cei testaţi mai înainte ca sunt „hipnotizabili”. Mi s-a dus vestea la politehnicã, şi am început sã aduc colegi şi sã fac spectacole de bãşcãlie. Un subiect, sãrea ca broasca, altul lãtra ca un cãţel, altul se cãţara pe dulap ca o pisicã şi altul din timp în timp începea sã cînte cucurigu.. Devenisem o „celebritate” şi eram foarte mîndru de acest titlu, mai mult decît de viitorul meu titlu de inginer, pentru care vorba lui nea Gheorghe unchi-miu din partea mamii care-mi proorocea cã „geaba îmi tocesc turu’ nadragilor cã inginer tot n-o sã ajung”.
Dar aşa cum învãţasem eu „bãbeşte” abia tîrziu, adicã acum recent cînd am fãcut studii aprofundate ştiinţifice am vazut ce greşeli enorme fãceam. De pildã fãceam catalepsii, aducem un elev în stare de rigiditate totala, îl puneam cu capul pe un scaun şi cu piciarele pe altul şi puneam doi bãieţi sã se aseze pe burta lui. Aş fi putut sã-i rup şira spinãrii, am avut noroc cã nu am pãţit nenorocirea asta. Dar spiritul meu practic de viitor inginer mi-a suflat la ureche cã hipnoza nu înseamnã numai bãşcalie ci este o unealta foarte utila terapeuticã. Am început sã fac un tratament hipnoterapeutic în mod burtologic adicã fãrã nici o cunoştinţã în acest domeniu, cu Dãnuţ ca sã-l videc de bîlbîialã. Cînd era în transã Dãnuţ vorbea perfect, cînd era în stare de veghe, încã se mai bîlbîia. Avusese o spaimã în copilãrie, de unde i s-a tras necazul. Dãnuţ, treptat, treptat, aproape cã nu se mai gîngãvea, şi eu eram extrem de ferict de succesul meu. Dar au nãvãlit iaraşi hoardele lui Stalin şi am pãrãsit noua mea pofesiune pe care nu am mai reluat-o decît aici in Canada dupa 60 de ani, cînd s-a îmbolnãvit soţia mea Laura de cancer. Nu voi intra in amanunte vã voi învãţa sa hipnotizati şi pe dumneavoastra şi o sã vedeţi cã nu e greu şi o sã-mi mulţumiţi. De ce se ţine aceasta ştiinţã sau artã departe de orice muritor şi se practicã numai de anumiţi iniţiaţi. Fiindcã unii o fac din gelozie profesionalã, sau mai curînd ca sã vã duceţi şi sã urmaţi un curs de hipnozã şi sã plãtiţi o taxã de cîteva mii de dolari (cum am facut şi eu aici în Canada).
În fond hipnoza este o stare de adîncã relaxare în care subconştientul omunlui este extrem de receptiv la sugestiile pozitive ale hipnotizatorului. Nici un operator nu te poate face pe tine subiect sã execuţi ceva împotriva voinţei tale. Gogoşile ca un tip venal a violat o fiinţã neprihanitã în stare de hipnozã, este numai un subiect de roman foileton. Hipnoza a fost utilizatã în scopuri terapeutice din timpuri imemoriale. Wang Tai pãrintele medicinei chineze utiliza hipnoza în tratamentele lui cu 2600 de ani înainte de Hristos.
Eu va învãţ sa hipnotozaţi dar vã dau şi nişte sfaturi.
– Folosiţi un limbaj cald, clar dar hotãrît
– Sã nu fiţi sub influenţa alcoolului,
– Sã nu aveţi mirosuri dezgreabile, ale gurii, haine etc.
– De multe ori subiectul se simte atît de bine încît nu vrea sã se trezeascã, nu intraţi în panicã, lãsţi-l sã doarmã, se va trezi singur.
– Dacã vreţi sã aprofundaţi aceasta ştiinţã, duceţi-vã sã urmaţi un curs autorizat, ce vã învãţ eu, este numai pentru amuzamentul dumneavoastrã personal.
Hipnoza este o stiintã vastã, cred cã nici cel mai mare specialist nu parcticã toate domeniile ei. De pildã prin hipnozã poţi descoperi pe un criminal. Poţi sã faci regresie în timp şi sã-l aduci pe un subiect sã spunã cînd era la grãdiniţã cine stãtea în bancã în stînga lui în dreapta lui, cum o chema pe instructoare. Subconştientul este un hard disk care înregistreazã orice amãnunt, atît din viaţa asta cît şi din vieţile anterioare. Prin hipnozã poţi sã faci regresie în vieţile anterioare, este pur şi simplu ceva nemaipomenit de interesant. Dar noi vom face, aş putea spune, numai partea introductivã din aceasta vastã ştiinţã.

INDUCŢIA în transa hipnoticã poate fi realizatã prin numeroase feluri: privid un punct fix pe un perete, privind subiectul în ochi, privind un dispozitiv ce se numeste hipnodisc care e un disc rotativ cu o spiralã desenat pe una din feţe, etc. etc. Eu vã voi prezenta metoda care am învãţat-o eu cînd am fãcut cursurile de hipnozã aici în Canada. Am învãţat sub conducerea unei organizaţii vestite americane National Guild of Hypnotists. Dar voi prezenta şi alte metode de inducţie ale altor hipnotişti celebri. Deci pentru început, vã prezint metoda „Dr. Flowers”, care stã la baza cursului lui National Guild of Hypnotists.

DR. FLOWERS Hypnotic induction Tehnique

(Voi expune in limba româna spre mai buna înţelegere. În cuprinsul acestui volum voi folosi pentru subiect şi cuvîntul client sau pacient, dupã cum este cazul. În cursul urmat de mine se folosea client, fiindcã se urmarea ca noi cursanţii sã ne deschidem cabinete şi sã primim clienţi cu platã. Pentru „cultura dumneavaostrã generalã” taxa pentru o şedinţã de o orã în general este cca. 100 de dolari).

INDUCŢIA

INTRODUCERE: Priveşte la peretele din faţa ta, ca şi cînd te-ai uita prin el la o scenã foarte plãcutã….priveşte la aceastã plãcutã scenã ca şi cînd te-ai uita într-un vis frumos.

TIMPUL VIITOR : Curînd, tu vei constata cã toate grupurile de muşchi din corpul tãu se vor relaxa….muşchii feţei tale se vor relaxa….braţele tale se vor relaxa….picioarele tale se vor relaxa….întregul tãu corp se va relaxa şi curînd tu vei închide ochii şi te vei cufunda într-o relaxare hipnoticã paşnicã şi sãnãtoasã.

Într-un moment eu voi începe sã numar de la unu la douãzeci…la fiecare numãr, tu vei închide ochi. Printre numere tu vei deschide ochii. Cîte odatã, înainte ca eu sã ating cifra de douãzeci, poate la cincisprezece, poate la zece, poate chiar la cinci, tu vei închide ochii şi te vei cufunda într-o stare adîncã de relaxare hipnoticã.

TIMPUL PREZENT: Acum, toate grupurile muşchilor tãi sunt relaxaţi, muşchii feţei tale sunt relaxaţi, braţele tale sunt relaxate, întregul tãu trup se relaxeazã complect…unu, doi, trei…(complecteazã numaratoarea pînã la douãzeci, sau vezi cînd închide ochii şi a adormit).

CONTROL : Cînd vezi cã clientul a închs ochii şi a adormit, începi sã-i spui: …Ţinei închişi şi cufundã-te mai adînc în hipnozã.

TREZIREA

TEXTUL VERBAL : Într-un moment eu voi numãra pînã la cinci, şi cînd voi pronunţa cinci, tu vei fi complect treaz. Mintea ta va fi limpede şi clarã. Tu te vei simţi minunat.
1. Tu începi sã ieşi din hipnozã.
2. Simţindu-te bine din toate punctele de vedere.
3. Mintea ta e clarã şi limpede.
4. Ochii tãi încep sã se deschidã
5. Deschide larg ochii, eşti complect treaz acum, şi te simţi splendid din toate punctele de vedere.
Şi apoi spune foarte pozitiv: „Te simţi minunat acum, nu-i aşa ?” În timpul inducţiei, este inteligent sã spui : „de fiecare datã cînd te vei adînci în hipnozã, o vei face cu mult mai uşor şi vei coborî şi mai adînc”. Fi sigur cã ai reluat toate simţirile înlãturate în timpul inducţiei. Fãca clienţii sã-şi revinã din hipnozã in mod gradat.

O ALTÃ METODÃ DE TREZIRE

Spune: „Poţi numãra mintal de la1 la 10 tu însuţi. Respirînd adînc între numere. Apoi trezeşte-te cînd ajungi la 10, simţindu-te minunat şi cu mintea limpede şi clarã”. Astfel tu laşi clienţii sã se trezeascã singuri.

Înainte de a începe o şedinţã (ne-a intrat în sînge cuvîntul – şedinţã) cu un subiect nou, trebuie sã facem cîteva probe de susceptibilitate pentru a vedea în prealabil „cu cine avem de-aface”. Dacã un subiect este refractar la aceste probe, este bine nici sã nu mai începem cu el şedinţa de hipnpzã ca mai mult ca sigur nu vom reuşi.

PROBA MÂINILOR INCLEŞTATE.

Te rog aşazã-te conforatbil cu mâinile în poalã. Acum te rog sã înclestezi mâinile, la încput foarte moale.

Acum uitã-te ca din îintîmplare în direcţia mâinilor tale.

Acum ridicã-ţi puţin mâinile din poala, uitîndu-te mereu la ele.

Imagineazã-ţi cã mâinile tale sunt prinse într-o minghinã care se strînge încetul cu încetul, mâinile tale se strîng din ce in ce mai tare, îinctul cu încetul.

Poate simţi cum îţi bate pulsul în mâini, care îţi dovedeşte ca mâinile tale se strîng mereu. Poate observi cã mâinile tale îincep sã se albeascã la încheeturi.

De fapt, de unde stau eu, observ cã degetul mare de la o mânã, strînge degetul cel mare de la mâna cealalta mânã, degetul arãtator de la o mânã strînge degetul arãtãtor de la cealalta mânã, de fapt asta se întîmplã cu toate celelalte degete.

Tu desigur vezi, cã apare o roşeaţã în unele dintre degetele tale, şi tu desigur vezi, cã încheetura unor degete s-a albit, asta dovedeşte cã mâinile tale se încleşteazã din ce în ce mai tare.

Dupã cum vezi, palmele tale se strîng din ce în ce mai tare, cãci menghina le strînge din ce in ce mai tare.

De fapt, mâinile tale sunt ca şi lipite cu un clei, sunt atît de strînse împreunã, încît dacã încerci sã le desfaci, vei vedea cã nu poţi. Nu încerca pîna nu numãr eu pîna la trei.

Cînd voi numãra pînã la trei, tu vei încerca sã le desfaci, dar nu vei putea.
Mâinile tale sunt ca şi lipite cu clei.

– UNU – se lipesc din ce în ce mai tare
– DOI – sunt din ce în ce mai încleştate
– TREI – încercã sã la desfaci – ÎNCEARCÃ DAR NU POŢI !!… NU POŢI !!… ÎNCEARCÃ DAR NU POŢI !!…

Acum opreşte-te sã mai încerci….relaxeazã-te şi acum mâinile tale se vor desface fãrã nici un efort.

Dacã subiectul a trecut acest test cu succes, adicã nu a putut sã descleşteze mâinile înseamnã cã este o persoanã sugestibilã adicã hipnotizabilã. Existã ideia greşitã cã numai cei „slabi de înger” adicã
proştii sunt hipnotizabili, este exact pe dos. Tembelii, istericele, idioţii, prostãnacii nu pot fi hipnotizaţi, pe cînd oamenii evoluaţi, artiştii, oamenii dotaţi sunt cei mai buni subiecţi. Sunt unii care fac pe grozavii:
– Pe mine nu mã poţi hipnotiza, au mai încercat şi alţii şi n-au putut, tipul se crede mare zmeu, dar de fapt este un ignorant, cãci dacã cineva se opune, nu îl poţi hipnotiza, trebuie ca între operator şi subiect sã se stabilleascã un aşa zis raport care e o senzaţie de armonie între cei doi.
Dacã e un ignorant din aceastã clasa nici nu încercaţi, lãsaţi-l sã se lãfãiascã în „deşteptãciunea” lui.
Mai este un test clasic de sabilirea susceptibilitãţii, testul cu balonul de heliu.

Ridicã-te în picioare, închide ochii şi întinde mâinile înainte, una, sã zicem drepta, cu palma în sus şi stînga cu palma în jos.

În plama dreaptã voi pune un volum greu din Enciclopedia Britanicã (sau altã carte grea, dicţionarul Webster de pildã).

De degetul mare al mâinii stîngi care stã cu palma în jos, voi agaţa de o sfoara un balon plin cu Heliu (sau Hidrogen) În timpul acesta atingem uşor palma dreaptã şi degetul mâinii stîngi.

Acum vei simţi cã mâna dreapta tinde sã coboare în jos, ca dicţionarul e foarte greu şi mâna stîngã se ridicã în sus ca balonul cu heliu este foarte uşor.

Uite cum coboarã mâna dreapta şi se ridicã mâna stîngã. Într-adevãr mâna dreaptã se coboarã şi stîngã se ridicã din ce în ce mai mult.

Acum deschide ochii şi vei vedea cu ochii tãi ce ţi-am spus eu.

Dacã subiectul a reuşit la aceste doua teste este sigur un bun subiect. Cca. 80% din perosoane sunt hipnotizabile, desigur cã mai depinde de talentul operatorului, mediu ambiant, camerã liniştitã, luminã difuzã eventual o muzicã slabã şi odihnitoare etc.

TESTAREA TREPTELOR DE HIPNOZÃ

Dupã diferiţi autori sunt mai multe trepte ale tranşei hipnotice, cea mai comuna e cea cu şase trepte.

TREAPTA l Aşa cum stai cu ochii închişi, vei observa cã pleoapele tale sunt foarte strînse, foarte, foarte strînse. Imediat iţi voi spune sã încerci sã-ţi deschizi pleoapele dar tu nu vei fi in stare. Vei avea o senzaţie ca şi cînd ar fi lipite cu clei, tu vei simţi muşchii din jurul sprincenelor, dar nu vei simţi pleoapele….Cînd voi numãra pîna la trei, încearcã sã-ţi deschizi pleoapele… nu-ţi vei putea deschide pleoapele. Unu, pleoapele tale sunt lipite. Doi, sunt lipite cu clei…Trei, încearcã, însa nu reuşeşti, nu mai încerca, acum cufundã-te mai adînc în hipnozã.

TREAPTA ll Acum iţi voi lua mâna apucind-o de inchieturã şi o voi ridica în sus. Mâna s-a înţepenit la cot, la umar, este rigida ca o bara de oţel. Imediat, iţi voi spune sa o laşi în jos….tu nu o
vei putea lãsa în jos. Orice încercare de a o coborî, va face sã salte iarãşi in sus (fã acest test), sare iaraşi la loc. Voi numara pîna la trei şi tu vei încerca sã o dai în jos, dar nu vei reuşi. Unu, mana ta este rigidã ca o bara de oţel…Doi, rigidã şi catalepticã…Trei, încearcî sã o cobori, dar nu poţi, înceracã mai tare…dar nu poţi…mai încearcã..îinsã nu poţi. Nu mai încerca…desţepeneşte-ţi cotul, desţepeneşte-ţi umãrul, puneţi mâna în poala şi cufundã-te mai adînc în hipnozã.

TREAPTA lll Fiind în stare de hipnozã, tu poţi vorbi cu mine daca te întreb. Acum eu iţi voi spune sã mergi şi mai adînc în hipnozã numarînd de la 1 pînã la 10….printre numere eu voi pronunţa cuvintele: „MAI ADÎNC” care te va ajuta sa te cufunzi mai adînc in hipnozã…acum numar încet…Unu…Doi…etc…Acum singurul mod de a numara de la 1 la 10 este astfel: 1, 2, 3. 4, 5, 7, 8, 9. 10. (numara înapoi de la 10 la 1 lãsînd la o parte cifra 6). Acum numarã tu de la 1 la 10 (dacã clientul nu a numarat cifra 6 continuã zicîndu-i): Chiar cînd te voi trezi tu vei numãra in acelasi fel, pînã eu voi pocni din degete de douã ori. Cînd voi pocni de douã ori din degete, tu vei fi in stare sã numeri în mod normal, cum numarai tu mai înainte. (aceasta este o sugestie post hipnoticã). Acum numarã din nou de la 1 la 10. (Notã: dacã clientul a pronunţat şi cifra 6 pe cind era în stare de hipnozã, nu i se dã sugestie post hipnoticã).

TREAPTA lV Acum voi apuca mâna ta de închieturã şi o voi ridica în sus. Va sta aşa foarte confortabil. Te rog ţine mâna aşa şi întindeţi degetele. Acum simţurile tale vor pãrãsi mâna ta. Toate simţurile pãrãsesc mâna ta. Toate simţurile pãrãsesc mâna ta de la închietura mâinii pînã la închietura degetelor. („mãtura” mâna clientului cu vîrful degetelor). Nu simţi nimic între închietura mâinii şi închietura degetelor. Nu simţi nimic…nimic…nimic (cînd spui „nimic” ciupeşte mâna lui cu unghiile). Spune-mi ai simţit ceva ?… o atingere…o durere (lasã-i timp sã rãspundã). Dacã clientul rãspunde „o atingere” tu rãspunzi: Lasã toate simţurile tale, toate senzaţiile sã pãrãseascã mâna ta. Nu simţi nimic…nimic…nimic…(dacã clientul simte durere opreşte, dacã nu simte durere continuã, în ori ce caz redã-i simţurile înapoi.). Acum toate simţurile se întorc în mâna ta. (din nou îi „mãturi” mâna cu degetele şi îl ciupeşti uşor). Tu simţi asta !

TREAPTA V Imediat voi numara de la 1 la 3. Cînd voi pronunţa trei, te rog sã deschizi ochii, însã rãmîi în hipnozã. Cînd vei deschide ochii sã te uiţi la peretele din faţa ta, şi vei vedea un ceas de perete. Te rog sã-mi descrii cum aratã ceasul. Acum rãmîi în hipnozã dar deschide ochii cînd voi pronunta 3. 1…2…3. Deschide ochii! Nu-i aşa ca te simţi bine ? Te rog uitã-te la perete şi spune-mi ce vezi. (Lasã-i timp sã rãsundã, încurajazã-l, lasã-l sã descrie ce vede. Dupã ce descrie ceasul, sau iţi spune cã nu vede nimic spunei): Acum închide ochii şi mergi mai adînc in hipnozã. Nu îl laşi pînã nu vede ceasu’, cã altfel nu a „absolvit” treapta V.

TREAPTA Vl Acum, eu voi numara de la 1 la 3. Cînd voi pronunţa 3 vei deschide ochii, însã vei rãmîne în hipnozã. Cînd vei deschide ochii, vei dori sã scrii notiţe, dar nu vei fi în stare sã vezi creionul. Creionul a dispãrut. Tu vei vrea sã scrii notiţe dar creionul nu mai existã. Tu poate mã vei acuza pe mine cã l-am luat 1…2…3. Deschide ochii. Te simţi bine, nu-i aşa ? (Lasa-i timp ca halucinaţia sã se desfãşoare). Acum închide ochii şi mergi mai adînc în hipnozã.

Acum, voi numara de la 1 la 5. Cînd voi pronunta 5, tu vei ieşi din hipnozã şi te vei simţi minunat, Tu iţi vei aminti ce s-a întîmplat azi aici si te vei simţi foarte bine. 1…începi sã ieşi din hipnozã 2… te simţi minunat şi odihnit 3…mintea ta este clara şi limpede. 4… Ieşi acum din hipnozã şi cînd voi spune 5 deschde ochii… 5… Deschide ochii !! Te siţti minunat !! … Nu-i aşa ?

Intenţia mea ca citind şi aprofundînd acest volum, în cazul în care veţi dori sã puteţi hipnotiza. Totuşi eu nu sunt o instituţie autorizatã sã emitã certificate legale, care sa va permitã sã practicaţi legal, hipnoterapia, sau hipnoza sub toate aspectele ei, sau hipnoza de scenã. Hipnoza prezintã şi aspecte periculoase. Exemplu este cum practicam eu hipnoza „bãbeşte”, atunci cînd am învãţat sã hipnotizez, adicã cînd eram student la Cernãuţi acum 60 de ani, cînd aduceam subiectul în stare de catalepsie adîncã, şi îl puneam cu faţa în sus cu capul pe un scaun şi cu picioarele pe alt scaun şi doi bãieţi se urcau pe burta lui şi el statea rigid ca o bara de oţel. Abia cînd am fãcut cursuri ştiinţifce am constatat cã puteam foarte uşor sã-i rup şira spinãrii. Aceastã poveste am mai spus-o dar e foarte importantã din care cauzã o repet. Deasemeni, regresia în vieţile anterioare este o proba cu riscuri, deoarece subiectul ajunge poate la un moment cînd a fost înjunghiat, sau violat şi începe sã ţipe. Eu vã expun majoritatea aspectelor din hipnozã pentru „cultura dumneavoastrã generalã”, dar daca vreţi sã practicaţi hipnoza mai mult decât pentru amuzament, o faceţi pe riscul dumneavoastrã.

Ovidiu Creangã, Advanced Certified Hypnoterapist and Holistic Practitioner
Tel. (416) 221 1143, cell. (416) 723 9923, e-mail ovid.creanga@gmail.com

Reclame

Responses

 1. Buna seara ! Este posibil sa cresti in inaltime prin hipnoza?
  Pe internet sunt anumite cd de hipnoza care ajuta la cresterea in inaltime, Exista vreo sansa ca ele sa functioneze?
  Daca pe timpul unei sedinte de hipnoza (cd), pacientul adoarme, este vreo problema?
  Multumesc !

  • – De multe ori subiectul se simte atît de bine încît nu vrea sã se trezeascã, nu intraţi în panicã, lãsţi-l sã doarmã, se va trezi singur.

 2. Nu a mers…

 3. am stat 2 ore sa citesc un cacat cacatule

 4. merge tot ce zice .. dar tre sa incepi cu bastonase prima oara ca la scoala kkmkm pacat ca esti asa nelinistit

  • E TOTU O MINCIUNA NU MERGE AM INCERCAT E IMPOSIBI

   • daca nu tzia reusit nu ati pierde increderea in tine .. cauta ,afla si vei putea face ce vrei dupa aia .. doar straduiestete in a gasi prima litera din alfabet… tiam zis mai sus .. la scoala cand ai ajuns in prima zi si in clasa 1-a nu tia dat examen .. a facut cunostinta cu tine profesorul.. pai acuma eu tiam dat o idee tu duo mai departe .. invata spre a putea ,cauta si vei vedea si CREDE si vei afla alta dsicutie mai interesanta pt voi nu mai am .. doar in momentul de fata

  • Se face hipnoza pentru adauga kg ,doresc sa ma ingras

 5. eu am incercat cu numaratul de la 1 pina la 10 si a mers pe mine vreau sa va spun nu toata hipnoza e minciuna da de crestere hipnoza nu merge ca e foarte complicata eu am incercat si nu sa primit

 6. da merge iam facut asta unui prieten dupa ce iam spart capu

 7. laba , doctore cum sloboz ai gasit tu un copil micut de clasa a 4 a care avea 13-14 ani ? :)) te-n plm cu povestea ta !
  nu mai prosti lumea si cauta o munca serioasa !

  • asa era atuncea fraiere

 8. eu chiar citeam o carte despre hipnoza,saptamana trecuta am participat la un workshop pe aceeasi tema si consider k dumnealui a fost foarte corect in detalii. probabil ca cei nemultumiti sunt prea grabiti sa gaseasca o noua metoda de a insela pe cei din jur,altfel nu imi explic limbajul vulgar.
  Multumesc pentru informatii !
  eu vreau sa incerc sa o ajut pe fiica-mea sa fie mai deschisa pentru studiul matematicii ,fizicii si a biologiei si daca se poate si pentru scaderea in greutate….

 9. Dati niste comentarii”stintifice”care ocolesc subiectul,asta dovedeste ca sinteti un sarlatan ,fara suparare.Titlul dv este „cum sa hipnotizezi”dar in comentariul dv eu nu am gasit un raspuns clar la acest subiect

 10. Domnule Creanga toata stima si respectul! Sa va dea Dumnezeu sanatate !

 11. bv domnule sanatatea lui bunica a dat rezultate escelente 0….00000000 suces cu sanatatea lui bunica la loc frumos si cu racoare numara pana la 10 si trezestete acolo byyyyy

 12. Ma bucur ca ati reusit sa popularizati si dumneavoastra aceasta stiinta minunata, numita hipnoza.
  Eu o folosesc de multi ani si am obtinut rezultate excelente, si acolo unde medicina spunea ca este imposibil

 13. Super încântată!

  • As dori sa știu dacă exista și autohipnotism și dacă se urmează aceiași pași?
   Mulțumesc!

   • Bună .fiul meu a încercat hipnoza el singur și acuma nu mai se simte bine .Se simte extrem de slăbit .ce pot săi fac????

 14. totul este corect dar explicat nepedagogic si incomplet, pentru ca un curs de hipnoza nu se poate face in cateva fraze.
  cea mai simpla metoda de intrat in transa e cea cu un bec. cand retina incepe sa se mareasca, inseamna ca subiectul incepe sa adoarma si atunci
  totul este sub control. evident asta nu functioneaza la cei cu defecte de vedere, asa cum celor grasi nu le poti sugera ca devin din ce in ce mai grei.
  hipnoza e frumoasa dar are cateva reguli care trebuie respectate.
  cei interesati trebuie sa citeasca niste carti de specialitate.
  hipnoza exista si nu o poate contesta nimeni dar nu poti face hipnoza citind un articol


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: