Publicat de: Ovidiu Creanga | 7 aprilie 2011

CINE ARE DARUL DE A VINDECA ?

Cine are darul de a vindeca?

Darul de a vindeca sãlãsluieşte în fiecare dintre noi. Creatorul a înzestrat pe toatã lumea cu acest nepreţuit dar. Este dreptul fiecãruia cãpãtat prin naştere. Oricine poate învãţa sã vindece, oricine poate fi vindecat şi oricine poate sã se vindece pe sine insuşi.
Cititorule, tu fãrã sa ştii, ţi-ai oferit vindecãri de cînd erai copil. Care este primul lucru pe care-l faci când te rãneşti sau te loveşti? Pui mâna pe locul rãnit şi începi sã freci uşor ca sã-ţi treacã durerea. Acest instinct fizic trimite energie vindecãtoare la locul traumatizat. Ce faci cînd te doare stomacul sau capul? Faci acelaş lucru. Daca tu ţii mâna sau mânile mai mult timp pe locul dureros, are loc un proces de vindecare mai adânc. Fiecare mamã mângâie, sãruta, desmiardã, copilul sau copiii ei. Toţi ne aducem aminte ca atunci când ne loveam, cel mai des la genunchi, mâna mamei pe care o simţiam caldã (din cauza energiei pe care o emana) ne alina durerea. Simţeam mâna mamei pe frunte când aveam febra sau eram rãciţi. Mâna mamei era fãcãtoare de minuni. Tu dacã vei pune mâna pe locul dureros al unei persoane pe care o iubeşti, efectul de alinarâe va fi cu mult mai puternic decit dacã pui mina pe o persoana care-ţi este indiferentã. Īn mod sigur şi tu cititorule, fãrã sã ştii ai fost vindecator în anumite imprejurari din viaţã, mai ales daca eşti pãrinte.
Cînd eşti bucuros, fericit, mulţumit, energizat, bine dispus, sau în orice alt mod de buna dispoziţie, atingerea ta va fi cu mult mai placutã şi mai eficientã, decit atunci cind eşti supãrat, sau prost dispus. Energia pe care o ai atunci cînd eşti bine dispus, nu este aceiaşi ca aceia pe care o ai atunci cînd eşti prost dispus. Cum eşti tu in fiecare moment se exprima prin energia ta. Cînd tu vei invaţa sa-ţi reglezi buna ta dispoziţie, implicit şi curentul tãu de energie, atunci tu vei putea folosi energia ta pentru vindecãri. Asta este ce fac vindecãtorii (healers). Ei pur şi simplu au învãţat cum sã-si regleze curentul de energie cu scopul de a o folosi la vindecãri.
Aceasta experienţã de zi cu zi, care desigur cã a avut loc de pe timpul când omul era locuitorul cavernelor, s-a, dezvoltat cu timpul punând bazele la ceace fac astazi vindecãtorii tãmãduind prin punerea mâinilor. Asta s-a întâmplat de cind exista specia umanã pe acest pãmînt. Cei din antichitate erau conştienţi de puterea de vindecarea ce vine prin punerea mâinilor. Fiecare culturã a explorat şi a folosit aceasta putere, transmiţând-o prin tradiţie de la o generaţie la alta. În cartea sa Future Science, John White enumerã nouãzeci şi şapte de diferite culturi de pe faţa pãmântului, care practicã vindecãri prin câmpul energetic al omului. Câmpurile energetice vitale au fost cunoscute în Tibet, India, China de peste cinci mii de ani.
Noi, toate fiinţele şi lucrurile din lume ne „scãldãm” într-un câmp energetic, care este Câmpul Energetic Universal, câmpul nostru energetic fiind o pãrticica din acesta. Câmpul Energetic Uman (Human Energy Field) HEF, este cunoscut în general sub denumirea de Aura Umanã.

Se poate percepe Câmpul Energetic Uman?

Câmpul energetic uman se poate percepe de orice persoana fãrã sã fie înzestratã cu caltãţi deosebite. Desigur noi am facut-o, poate nu în mod conştient, poate nedându-i nici o importanţã, sau poate numind-o altfel. De pilda, tu simţi cînd cineva te fixeaza, fãrã sã te uiţi la el. Sau te simţi bine şi confortabil lîngã o persoana pe care o vezi prima datã, şi te simţi foarte prost lîngã alta care-şi dã toatã silinţa sã-ţi facã pe plac. Tu simti HEF / Cimpul Energetic Uman al unei persoane prin aşa zisu-l HSP / High Sense Perception, care este un simţ dincolo de cele cinci simţuri ale noastre aşa zisu-l Simţ al Şaselea. Alţi termeni pentru acest al şaselea simt sunt; clairvoyance, adica a fii in stare sa vezi lucruri pe care alţii nu le vãd clairaudiance, adicã sã fii în stare sã auzi lucruri pe care alţii nu le aud, şi clairsentience, adicã sã simţi lucruri pe care alţii nu le simt.
Prin aplicarea şi studierea indelungatã a HSP / High Sense Perception cum îl numim noi „al şaselea simţ” se poate constata cã existã diferite tipuri de HSP. Adicã afarã de cele cinci simţuri ale noastre; vãz, auz gust, miros şi simţ al pipãitului, ar fi intuiţia noastrã, care este un vag simţãmînt de cunoaştere; simţi de pildã cã ţi se va întimpla ceva dar tu nu ştii ce. Desigur cã toţi am avut în viaţã asemeni experiente. Un exemplu de intuiţie este cind tu ştii cã cineva te va cãuta, poate chiar ştii cine, dar nu ştii ce vrea sa spunã.
Un alt simţ este ceace Barbara Brennan numeste direct knowing acest simţãmînt ne dã informaţii specifice, directe. Ne trezim ca ştim corect o informaţie fãrã sã o fi aflat de la cineva.
Un alt simţ de aceasta naturã, este acela de a simţi emoţiile noastre şi ale altora. Noi ştim ce simte o altã persoanã. Cred cã cel mai adînc simţãmînt de aceastã naturã este acela al dragostei; noi simţim imediat cînd ne iubeşte cineva. între toate simţãmintele ce descoperã emoţiile altora, simţirea dragostei este cea mai profundã şi mai clarã. în aceastã categorie intrã şi simţirea pe care o ai cînd cineva te urãşte.
Deci în afarã de vãz, auz, miros, gust, şi simţ al pipãitului, ar mai fi intuiţia, cunoaşterea directã (direct knowing), simţul emoţiilor şi simţul dragostei, eu aş zice şi al urei.
HSP rãmâne în domeniul informaţiilor subtile pe care creerul nostru în mod normal le filtreazã şi le eliminã ca neimportante. Sã zicem cã ascultãm o muzicã. Cînd muzica este puternicã, este foarte greu, dacã nu chiar imposibil sã auzim notele fine. Dacã dãm volumul mai încet, notele fine şi nuanţele subtile devin auzibile. La fel este cu HSP şi cu cîmpul energetic uman. Tu poţi învãţa dai mai încet „zgomotul” intern din capul tãu şi sã dai mai multã atenţie la ritmurile subtile şi nuaţelor mai delicate ale vieţii.
Desigur cã darul de a vindeca nu l-a dat Creatorul egal la toatã lumea. Aşa cum unii sunt mai talentaţi la picturã, sau sã cumpunã muzicã, sau au alt „dar lãsat de la Dumnezeu”, aşa şi darul de a videca unii îl au mai puternic, alţii mai puţin. Unul din naştere este clarvazator (clairvoyant), desigur el va deveni cu mult mai uşor vindecãtor profesionist. Altul printr-o practicã adecvatã şi îndelungatã poate sã-şi dezvolte calitatea de a fi clairvoyant cu toate cã nu o avea din naştere.
Marele pericol, cãci şi în aceasta profesie, ca în oricare alta existã şi şarlatani, sau pur şi simplu unii ce se cred vindecãtori dar nu au „har”. Aşa cum poate fi un preot care a studiat Teologia cu multã rivnã, ştie Evanghelia pe dinafarã, dar nu are „har”. Mai este un pericol, care nu vine din partea vindecãtorilor, ci din partea neincrezãtorilor, celor care ştiu totul, şi ceace nu înteleg sau despre ce nu au habar, spun cã nu existã. Ca sã fiu sincer, şi eu am fost unul dintre aceştia şi dacã nu aş fi avut cancer şi eu şi mai ales şi soţia mea Laura şi dacã cel mai renumit oncolog din Toronto nu ne-ar fi spus cã în cazul cacerului Laurei (Malignant Peritonial Mesothelioma) nu existã nici un tratament, nu m-aş fi apucat sã studiez Medicina Alternativã.
Vã spun din experienţa personala, am cheltuit sume mari de bani cu unii aşa zişi vindecãtori, care au promis cã fac minuni dar nu au fãcut. Īnsã unii, sunt intr-adevãr buni şi eficienţi, depinde în ce stadiu al bolii te duci la ei. Nici ei nu sunt Iisus Hristos. Cel mai corect ar fi ca ei sã-ţi spunã ce pot face in cazul specific al bolii tale, fãrã sã-ţi promitã cã vor face mai ştiu eu ce minune, numai ca sã-ţi ia banii.
Īntr-un articol viitor voi trata „Ce poate sã-ţi facã un vindecator, şi nu poate sã-ţi faca un doctor” şi desigur ce poate sã-ţi facã un doctor şi nu poate sã-ţi facã un vindecator. Aceste doua profesii nu se cuncureazã şi nu se elimina una pe alta, ci din contra se complecteazã şi cel mai efficient, şi în beneficiul pacientului ar fi dacã doctorul ar colabora cu vindecãtorul, de fapt aşa cum se procedeaza acum în multe clinici şi spitale, în special in Europa, şi acum şi in USA.
Din tagma videcãtorilor, foarte mulţi sunt doctori in medicinã, şi aceştia sunt cei mai eficienţi, deoarece au cunoştinte solide în Anatomie, Fiziologie, Patologie, cunoştinţe cãpãtate în Facultate şi unii dintre ei in mulţi ani de practicã medicalã. Doctori in Medicina sunt deasemeni cei mai mulţi autori in Medicina Alternativã.
Īn China, la Facultatea de Medicina, se învaţã mai întâi Medicina Tradiţionalã Chinezã, apoi Medicina aşa zis Apuseanã. Am auzit cã şi in USA s-a introdus în unele Facultãţi în paralel şi studiul Medicinei Alternative.
Hipocrate, pãrintele Medicinii, a folosit în practica lui pãpãdie, ştevie, pãtlagina şi alte buruieni, şi nu aspirinã Bayer şi a recomandat mişcare, bãi de şezut, clisme etc. deci el de fapt este tatãl Medicinii in general, deci şi al Medicinei Alternative.

Iubiţi cititori, mîngîiaţi-vã copiii, mîngîiaţi-vã soţia, iubita, pisica, caţelul, fãrã sã ştiţi şi voi sunteţi vindecãtori şi mîngîierea voastrã în afarã de un efect emotiv, are şi un efect terapeutic.

Rãspund cu placere la orice întrebare.

Īn alcatuirea acestui articol am folosit ca bazã Light Emerging de Barbara Ann Brenann.

Articolul de mai sus face parte din Volumul „Medicina Alternativã vãzutã de un inginer”

Ovidiu Creangã, Holistic Practitioner (416) 221 1143

Reclame

Responses

 1. Sunt putin speriata, in urma unei intaplari nefericite , sotul meu a facut leucemie, a facut transplant de celule stem, in moment in recuperare, am ramas cu o frica , spaima de boli atat pentru mine ca le voi face cat si pentru fetita mea. Credeti ca aceste ganduri permanente de frica si teama vor duce pana la urma la imbolnavire?
  Multumesc mult, mar ajuta foarte mult un raspuns
  Gabriela

 2. cum sa incep? chiar nu am idee… vorbiti de vindecare prin energie… prin atingere… eu am facut asa ceva… nu stiu cum… dar… am facut…. va rog… daca vreti sa aflati mai multe detalii si sa ma lamuriti in legatura cu intamplarile respective scrieti-mi pe mail… sunt dispus sa faca demonstratii… nu este o gluma… iertati-ma pt deranj

 3. o sa las si un numar de telefon 0728975172

 4. Cu interes si mare plăcere citesc toate scrierile dumneavoastră, domnule Ovidiu Creangă.
  Respectele mele pentru întreaga dumneavoastră activitate de peste 90 de ani.

 5. de cca 4 luni simt totul in jurul meu cu unele persoane stau bine cu altele imi vin niste senzatii de amaraciune ura etc am avut vise de multe ori cu maica domnului de 3ori cu isus de vreo 6 si 1 data cu dumnezeu dar nu lam vazut simtiam ca 1ochi ma priveste 1vis in care imi ieseu raze de lumina din mani dupa care reusesc sa simt bolile din persoane inca dinainte de a se manifesta si intrun vis isus ma binecuvintat mia facut semnul cruci in altul mia spus ca eu pot vindeca citeodata reusesc alteori nu nu stiu de ce depinde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: