Publicat de: Ovidiu Creanga | 8 martie 2011

Evreii pregătesc în Israel, pe malul mării, unui monument închinat Victoriei Armatei Roșii în cel de al Doilea Război Mondial

Evreii pregatesc construirea in Israiel , pe malul marii, unui monument inchinat victoriei Armatei Rosii in cel de-al Doilea Razboi Mondial!
__________________________________________________________________________

Sursa :
http://newsru.co.il/israel/04mar2011/pamyatnik_101.html (site israelian de limba rusa)

“ E publicat proiectul Monumentului Soldatilor Armatei Rosii din Netanya
In seara de joi, 3 martie, serviciul de presa al Cancelariei Primului Ministru al Israelului a anuntat decizia finala a concursului international pentru proiectarea monumentului national in cinstea victoriei Armatei Rosii asupra Germaniei naziste si in cinstea sutelor de mii de evrei care au luptat in randurile Armatei Rosii. Cum sa anuntat anterior, acest monument va fi instalat pe faleza marii din orasul Netanya.
“ Design-ul monumentului reda istoria poporului evreu din timpuri stravechi si pana la eliberarea evreilor supravetuitori din perioada Holocaustului din lagarele de concentrare. Concursul a fost castigat de trei mari maestri rusi: Salavat Serbacov, Mihail Narodnitchii si Vasilii Perfiliev. Monumentul reprezinta….
Cancelaria primului- ministru Benjamin Netanyahu a transmis un e-mail cu imaginile acestui monument.
Benjamin Netanyahu a anuntat prima data despre aceasta intentie de instalare a unui monument in cinstea victoriei Armatei Rosii asupra Germaniei naziste, in februarie 2010, in timpul intilnirii la Moscova cu seful guvernului Federatiei Ruse Vladimir Putin. El l-a invitat pe Putin sa viziteze Israelul si sa participe la ceremonia de instalare a unei pietre de temelie….
Aceasta declaratie a primului ministru israelian privind constructia unui monument al ostasilor sovietici in Israel i-a surprins pe multi. Comentand aceasta decizie intr-un interviu pe NEWSru.co.il, presedintele coalitiei de guvernare Zee Alikin ( Зеэв Элькин ) : “ Sustinerea aceastei initiative permite sa demonstram intelegerea Israelului si a rolului decisiv al armatei sovetice in Victoria asupra fascizmului si salvarea evreilor din Europa de Est. Nu e secret ca multi cetateni israeliti, inclusiv politicieni, inca mai considera ca acel razboi a fost castigat de americani… Eu cred ca Netanyahu a demonstrat , inca odata, ca poate foarte repede sa reactioneze la idei noi … Beneficiile acestei initiative sunt evidente”.

Despre locatia monumentului…
In octombrie, anul trecut, Netanyahu a desemnat o comisie speciala pentru evaluarea proiectelor, din care au facut parte reprezentanti ai Israielului si Rusiei.
Din partea Israielului : secretarul general guvernului, directorul general al cancelariei primului – ministru, primarul din Netanya, doi reprezentanti ai ministerului invatamantului superior, presedintele Fondului Principal Karen-Iesod („Керен а-Йесод),un director de la Externe; din partea Rusiei ambasadorul Rusiei in Israel si un reprezentant al minsterului culturii .
Inaltarea monumentului este finantata de Fondul Principal din donatiile evreilor din toata lumea. Karen-Iesod („Керен а-Йесод) a cooptat la acest proiect comunitatile evreisti din toata lumea inclusiv din Rusia, transformand astfel inaltarea monumentului in cinstea eroilor Armatei Rosii, nu numai in numele statului Israel ci si in numele evreimii mondiale.”
_________________________________________________________________
Dar nimeni nu se intreaba cite milioane de victime a facut Armata Rosie in tarile Europei de Est prin care a trecut!?
Iar Israielul de astazi pare sa uite ca de fapt Victoria in cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost determinata in principal de interventia armatelor anglo- americane, franceze , canadiene, belgiene si australiene iar rolul Armatei Rosii in Victoria finala a fost unul secundar.
Este incredibil cat de usor se neglijaza cu vadita intentie rolul principal si decisive al statelor aliate occidentale in Victoria finala din cel de-al II lea Razboi Mondial.

Reclame

Responses

  1. S-a si construit !
    Acum, sa vedem daca il demoleaza daca Putin livreaza rachete S-300 Iranului ! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: