Publicat de: Ovidiu Creanga | 8 februarie 2011

DISFUNCȚIILE SEXUALE

Disfuncţiile sexuale

Disfuncţiile sexuale afecteazã în mãsurã egalã, atât pe bãrbaţi cât şi pe femei. Disfuncţiile sexuale sunt cauzate în cea mai mare mãsurã de motive psihologice. Numai un numar foarte redus, au la baza cauze fiziologice. Dacã o disfuncţie sexualã este de naturã psihosomaticã, adicã de naturã psihicã poate fi tratatã foarte eficient prin hipnozã.
În acest capitol al disfuncţiilor sexuale mai importante sunt: impotenţa şi ejacularea precoce la bãrbat, frigiditatea şi vaginismul la femei.. Numarul celor ce suferã de aceste disfuncţii este foarte mare, dar dintr-o jenã greşit înţeleasã aceşti pacienţi nu mãrturisesc deficienţa lor. Un foarte mare numar de femei nu simt nici o plãcere în timpul actului sexual, ci numai simuleazã, adicã se prefac, pentru ai face plãcere bãrbatului, şi ele o viaţã întreagã sunt nişte martire. Cauzele frigiditãţii femeilor în general se datoreaza primei lor experienţe sexuale, când au avut un partener brutal şi nepriceput. Când un subiect se prezintã cu o asemenea disfuncţie, adicã frigiditate, operatorul trebuie sã descopere cauza care a produs deficienţa. De obicei motivul este o întâmplare de mult uitatã, însã prin hipnozã se face o regresie în timp. Pâna ce femeia ajunge la momentul când a fost sau violatã, sau în unele cazuri a avut loc un incest, şi femeia de ruşine ascunde cu grije acest tragic eveniment. Operatorul trebuie sã procedeze cu mult tact , discreţie şi delicateţã şi rezultatul hipnoterapiei este sigur. Un alt motiv al frigiditãţii este ca femeia nu nutreşte simpatie faţã de partener, câteodatã chiar repulsie, dar biata victimã nu poate sã mãrturiseascã acest lucru, are copii cu respectivul bãrbat sau de multe ori acesta o persecutã, o umileşte sau chiar o loveşte. Şi sunt foarte multe femei în aceasta situaţie. Doctorul Shaum Brookhouse, directorul lui „Brookhouse Hypnotherapy” din Manchester Anglia povesteşte de un caz când o femeie prezenta frigiditate din cauza cã nuanţa în care era vopsitã camera în care facea amor cu soţul ei îi aducea în subconştient aminte de culoarea camerei în care fusese violatã cu 15 ani în urmã. Dupa ce a schimbat culoarea camerei, femeia s-a comportat perfect normal. Aceste lucruri sunt de foarte mare importanţã şi sunt esenţiale în viaţa de familie, şi în viaţã în general. La frigiditatea femeilor mai contribuie şi educaţia primitã în famile cînd mama îi spune fetei cã actul sexual este ceva murdar şi de ruşine şi „numai curvele au plãcere când fac sex”.
O altã disfuncţie sexualã la femei este aşa zisul vaginism. Si aceastã dereglare sexualã are foarte multe victime printre femei. Doctorul Sarrel din Anglia a spus in 1979 dupã un studiu îndelungat asupra sutelor de cazuri, cã de vaginism suferã cca. 20% din femei. Dar ce este vaginismul? Este un spasm involuntar al muschilor la intrarea vaginului care face ca actul sexual sa fie dureros şi câteodata imposibil. Aceasta disfuncţie nu este la fel de puternicã la toate cele 20% din victime. Unele femei au contracţii involuntare totuşi actul sexual poate avea loc.
Care sunt cauzele vaginismului? În primul rînd frica. False credinţe religioase, o grşitã educaţie din partea pãrinţilor în special al mamelor, cum am spus şi in cazul frigiditãţii cã actul sexual este ceva murdar şi este un pãcat pedepsit de Cel de Sus. Prin hipnozã se obţin rezultate remarcabile, deoarece pacienta trebuie sã-şi relaxeze muşchii vaginului şi asta se face extrem de uşor prin transã hipnoticã. Femeia trebuie să ştie cã deficienţa sa nu se datoreşte unei probleme anatomice şi ea este perfect normalã, şi problema este extem de simplã, adica sa relaxeze muşchii vaginului pentru a permite pãtrunderea penisului.
Impotenţa la bãrbaţi deasemeni în marea majoritate este de naturã psihicã. Cred cã nu existã bãrbat cãruia în viaţa lui sa nu i sã fi întâmplat ca uneori sã nu poatã îndeplini actul sexual. Acestea sunt cazuri izolate şi au la bazã tot motive de ordin psihic. De impotenţã permenentã suferã incredibil de mulţi bãrbaţi, unii tineri sub 30 de ani. De o jena prost înţeleasã ei nu se prezintã la doctor sau la un practicant al Medicinei Alternative. Ei nu pot sã-şi întemeeze o familie, nu pot avea urmaşi şi au un comportament ciudat, sunt irascibili, nemultumiţi de viaţã, invidioşi pe alţi bãrbaţi ce sunt normali au un sentiment al culpabilitãţii, nu au auto respect pentru peroana lor, sunt perfecţionişti şi sunt o pacoste pentru cei din jurul lor. Cel mai bine se trateazã aceste cazuri de impotenţa de natura psihicã prin hipnozã.
Deci, cei ce suferã de aceste disfuncţii, nu au motive sã le fie ruşine, şi actul sexual este „lãsat de Dumnezeu” care a spus „creşteţi şi vã inmulţiţi şi stãpâniţi pãmântul” Acest act este la fel de necesar fiinţei omeneşti cum este foamea, setea de care nimãnui nu îi este ruşine. Desigur cã nu trebuie sã se abuzeze şi sã devinã ceva obscen. Cred cã acum cei ce dirijazã mass-media intenţionat exagereazã cu noţiunea de sex, ei vor ca oamenilor şi în special tinerilor, sã li se spele creerul, sã se preocupe numai de sex, şi sã nu mai aibã timp sã se mai gîndeascã şi la altceva.
Nu ştiu ce pãrere aveţi Dumneavoastra dar fiindcã tot vorbim de sex, ce spuneţi de vâlva care se face de proslãvirea homosexualitãţii? Eu cred ca şi aceasta propaganda are la baza spãlarea creerului şi deformarea mentalitãţii normale a oamenilor. Este cu mult mai util ca oamenii sã mãnânce gunoiul de la McDonald, sã se tâmpiascã la „tembelizor” , sã bea o cutie de sticle de bere, sã rîgîie apoi satisfãcuţi, sã faca sex pe la spinare indiferent ce orificiu folosesc, apoi sã se culce fericiţi şi sã viseze ce splendid e în raiul capitalist din America.
Eram odata acum câţiva ani la Chicago şi am citit într-un ziar local de un congres medical ce se ţinea în localul Facultãţii de Medicinã. Decanul, un doctor în vârstã, un savant renumit, în discursul lui adresat studenţilor le-a spus: „lãsaţi c…. sã facã treaba lui cã ştie el ce face şi o face bine, cã dacã faceţi sex cu el, el în loc de un copil, va face un c….”

Ovidiu Creangã tel. (416)221-1143

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: