Publicat de: Ovidiu Creanga | 13 ianuarie 2011

Crestinismul sb atac furibund

 

Celor care mi-au reprosat ca sunt intolerant, sovin, antisemit si alte asemenea, fara a ma cunoaste macar, le recomand sa citeasca raportul de mai jos, apoi sa mai abereze pe tema europenismului, drepturilor omului si, mai ales, a „drepturilor” homosexualilor!
Romania se duce de rapa, tocmai pentru ca a aderat la o lume fara principii, plina de putreziciunea ipocriziei, care a ajuns sa puna pumnul in gura crestinilor, dar in care se sustine sus si tare uciderea nenascutilor si a celor fara aparare; este mai lesne sa discuti dspre perversiuni sexuale la serviciu, decat sa mentionezi numele lui Hristos ori sa spui in public faptul ca Biblia mentioneaza clar homosexualitatea ca pacat. 

– On Thu, 1/13/11, Alianta Familiilor din Romania <office@alianta-familiilor.ro> wrote:

From: Alianta Familiilor din Romania <office@alianta-familiilor.ro>
Subject: Raport: Intoleranta si Discriminare Impotriva Crestinilor in Uniunea Europeana
To: sci_fi_ro@yahoo.com
Date: Thursday, January 13, 2011, 6:57 AM

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
contact@alianta-familiilor.ro 13 ianuarie 2011 

RAPORT : INTOLERANTA SI DISCRIMINARE IMPOTRIVA CRESTINILOR IN UNIUNEA EUROPEANA
Tratam astazi un subiect mai putin discutat sau cunoscut – intoleranta si discriminarea impotriva crestinilor in Uniunea Europeana. Metodele lor de manifestare sunt multiple, unele mai evidente, altele mai subtile sau rafinate. Mereu se afirma despre crestini ca sunt intoleranti si ca intentionat se pun in calea celor care nu se identifica ca si crestini sau persoane religioase cu scopul de a le face viata mizerabila sau de a le nega drepturile. E potrivit insa sa ne intrebam daca nu cumva realitatea este tocmai inversa – nu cumva crestinii Uniunii Europene sunt ei insisi victimile intolerantei si a discriminarii oficiale a structurilor seculare europene?
De exemplu, Presedintele Consiliului Europei afirma mereu ca Biblia nu este altceva decit o insiruire de legende si mituri fara sens, si pentru asta nu e criticat de nimeni. In Suedia si Marea Britanie pastori evanghelici sunt arestati si amendati pentru ca propovaduiesc adevarurile Scripturii privind homosexualitatea. Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale interzice organizatiilor neguvernamentale de inspiratie religioasa participarea la intrunirile si conferintele ei unde se discuta tocmai subiectul drepturilor omului. Consiliul Europei emite rezolutii impotriva creationismului si incurajaza tarile membre sa interzica predarea lui in scoli, fie publice fie private. In Germania si Suedia parinti crestini care cauta sa isi educe copiii acasa, departe de atmosfera anticrestina care permeaza scolile publice din aceste tari, sunt arestati sau dati in judecata, iar copiii le sunt luati de sub tutela parentala. Parlamentul European la rindul lui adopta rezolutii care critica religia si simtamintele religioase. Pledoariile crestinilor europeni pentru recunoasterea contributiei crestinismului la dezvoltarea civilizatiei si culturii europene sunt ignorate sau luate in ris. Presa si media seculara ridiculizeaza crestinii si religia in general. Personalitati si oficialitati seculare si atee determina daca sau nu ne bucuram de libertatea religioasa, si ei, nu noi, ii definesc continutul. Intr-un sens, exemple de felul acesta sunt fara numar, dar se poate vorbi, fara gres, de o intoleranta crescinda si de o discriminare tot mai incisiva impotriva crestinilor Uniunii Europene. Aproape saptaminal publicam ceva pe tema aceasta in buletinul informativ AFR care apare Martia.
Remarcam insa ca evenimentele acestea pe care le enumeram s-au petrecut in doar ultimii ani. Cum se explica acest fenoment? Ce si cine l-a declansat? Care este geneza si motivatia lui? Monitorizeaza cineva aceste situatii de intoleranta si discriminare impotriva crestinilor? Cum putem afla mai multe despre ele ?

In decembrie 2010 colegii nostri vienezi au publicat un Raport privind intoleranta si discriminarea impotriva crestinilor in Uniunea Europeana. Vi-l facem cunoscut astazi. A fost alcatuit de organizatia neguvernamentala austriaca Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe. Un rezumat introductiv al acestui Raport a fost pregatit pentru noi de Manuela Grindei, studenta din Iasi, vountar AFR. Ii multumim. Notam ca Romania nu este mentionata in Raport, situatii de intoleranta si discriminarea oficiala impotriva crestinilor in Romania fiind practic inexistente. Pare paradoxal sau ironic, dar crestinii din Romania se bucura de o mai mare libertate religioasa in comparatie cu crestinii din tarile occidentale. Comunistii ne-au expropriat-o, dar ne-am redobindit-o. E important deci sa raminem  vigilenti sa ne-o pastram.

Tot in 2010 o carte a fost publicata pe aceasi tema, tot de colegii din Viena, dar dintr-o perspectiva mai larga. E intitulata Exiting a Dead End Road (“Iesirea dintr-o fundatura”) si are peste 350 de pagini. A fost scrisa de mai multi contributori, experti in drepturile omului, parlamentari si juristi, atit europeni cit si americani. In linkul acesta aflati detalii despre carte si cum o puteti cumpara la 9 euro. http://www.intoleranceagainstchristians.eu/index.php?id=243
Pentru prima data documentat: Fapte si cifre despre recentul fenomen in crestere  a intolerantei si discriminarii impotriva crestinilor din Europa

Raport publicat vineri, 10 decembrie 2010

Viena, 8 decembrie: Cu ocazia intalnirii OSCE/ODIHR Human Dimension Implementation privind libertatea religiei (Viena, 9-10 decembrie), Observatorul Intolerantei si Discriminarii impotriva Crestinilor din Europa publica un raport pe 5 ani. Aveti atasat raportul sub embargo. Raportul contine o descriere detaliata a fenomenului european mentionat si citate surprinzatoare din cuvintele unor intelectuali sau din documente privind drepturile universale ale omului. Ofera o lista de cazuri reprezentative pentru diferitele categorii de intoleranta si discriminare.
Directorul Observatorului, Dr. Gudrun Kugler, spune: “ Intoleranta si Discriminarea impotriva Crestinilor includ refuzarea drepturilor crestinilor, cum ar fi la libertatea  de exprimare sau libertatea de constiinta. Libertatea religioasa este pusa in pericol, in special dimensiunile publice si institutionale ale sale. Primim de asemenea multe vesti privind eliminarea simbolurilor crestine, prezentarea eronata si stereotipurile negative ale crestinilor in media si dezavantaje sociale pentru crestini, cum ar fi ridiculizarea sau impiedicarea promovarii la locul de munca.“ “ Lucram pentru o mai mare constientizare a unei probleme in crestere in Europa ca prim pas pentru remedierea ei. Scopul nostru este drepturi egale pentru toti, inclusiv pentru crestini.“
Dl. Mario Mauro, membru al Parlamentului European si  reprezentant OSCE pe probleme de libertate religioasa, a spus in propriul comunicat de presa: “Exemplele prezentate… demonstreaza ca discriminarea impotriva crestinilor are loc nu numai in tarile unde crestinii sunt minoritari, dar cazurile de intoleranta si discriminare impotriva crestinilor sunt prezente atat la est, cat si la vest de Viena, fara a mai pune la socoteala persecutiile violente care afecteaza comunitatile crestine dinafara OSCE… Exista cateva tipuri de discriminari… intentionate, cand discriminarea este motivata de antipatia simtita fata de crestini, si neintentionate, cand niste legi aparent neutre date de guvern conduc la tratament inegal al crestinilor.“ Dl. Mauro conchide prin a aminti importanta asigurarii libertatii religiei, ca si garantarea dreptului la obiectia de constiinta si, de asemenea, asigurarea participarii depline la viata publica prin modificarea legislatiei care provoaca intoleranta contra crestinilor.
Observatorul gazduieste un website care monitorizeaza si catalogheaza instantele in care crestinii si crestinismul sunt marginalizate sau discriminate in Europa. Observatorul strange cazuri de discriminare impotriva crestinilor din surse media si de la persoane care ni le semnaleaza.  Noi punem in tema organizatii guvernamentale internationale, cum sunt in UE Agentia Drepturilor Fundamentale (FRA) sau Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Descoperirile noastre sunt disponibile politicienilor, ONGurilor, jurnalistilor si tuturor persoanelor interesate prin intermediul websitului. O unealta de cautare performanta de pe websitul nostru ofera un serviciu util. Raportul pe 5 ani (atasat) este disponibil in engleza si poate fi comandat ca exemplar tiparit. Pus sub embargo pana vineri, 10 decembrie.
Pentru mai multe informatii: Va rugam sa vizitati  http://www.IntoleranceAgainstChristians.eu
Contactati pe  Dr. Gudrun Kugler: observatory@IntoleranceAgainstChristians.eu
Telefon Fix: +43 / 1 / 2749898 ; Mobil: +43 / 650 / 2526933

PETITIE EUROPEANA IMPOTRIVA INTOLERANTEI FATA DE CRESTINI

Am primit la redactie ieri stirea ca 3 milioane de agende scolare 2010-2011 au fost tiparite si distribuite de catre Comisia Europeana elevilor din Uniunea Europeana. Natural gratis, pentru ca asa e mentalitatea socialista si seculara a liderilor unionali. Dar nu asta e problema principala. Agenda exclude toate referintele la evenimentele si sarbatorile crestine din an, dar le mentioneaza pe toate cele Islamice, Sikh, Hindu, si Chinezesti/Budiste. Lucrul acesta constituie inca un exemplu al intolerantei, discriminarii, si marginalizarii crestinilor in spatiul lor propriu de liderii seculari pe care din nefericire tot ei ii plaseaza in structurile europene. O petitie insa a fost initiata la nivel unional care protesteaza acest gest negindit. Petitia este disponibila in engleza si franceza si poate fi accesata si semnata aici www.europadiary.fr sau aici www.agendaeurope.fr. Din cite intelegem petitia a fost initiata de Crestin-Democratii francezi si cere ca evenimentele crestine sa fie introduse in agenda 2011-2012. Va rugam pe toti sa semnati petitia si sa o dati mai departe. AFR isi exprima dezaprobarea totala fata de acest comportament anticrestin si ostil fata de valorile noastre traditionale. Agendele au fost tiparite si distribuite cu banii nostri. In consecinta, protestam!

NOUA TOLERANŢĂ SAU CREŞTINISMUL SUB ATAC

Am primit deasemenea la redactie si materialul alaturat din partea unei cititoare, Maria Goron, medic de familie. Este o recenzie si comentariu asupra unei carti scrisa de bine cunoscutul autor crestin american Josh McDdowell The New Tolerance (“Noua toleranta”). Comentariul d-nei Goron poate fi accesat si aici: http://marianagoron.wordpress.com/2011/01/07/noua-toleranta-sau-crestinismul-sub-atac/
O „toleranţă” ameninţătoare
Maria Goron, medic de familie
O „toleranţă” ameninţătoare
Poate ceva numit toleranţă să ne ameninţe? Este posibil să ne temem de ceea ce numim toleranţă? Răspunsul este da. În societatea vremurilor noastre, numită şi postmodernă, suntem  şi vom fi martorii unei schimbări culturale ce poate fi etichetată drept cea mai vijelioasă şi mai întunecată din istoria omenirii ( Josh McDowell). Şi toate aceste schimbări de rău augur se vor face în numele aşa zisei „Noua toleranţă”. Doctrina propagată azi, şi care se face tot mai simţită şi în ţara noastră, în special în şcoli, în universităţi şi politică este diferită de definiţia din dicţionare în  care toleranţa este descrisă astfel: „a recunoaşte şi a respecta credinţele, opiniile şi practicile altora fără a le împărtăşi”.
Toleranţa tradiţională era o frumoasă virtute creştină. Era  îngăduinţa creştină izvorâtă din iubire, care te îndemna să-ţi iubeşti aproapele, să-l respecţi, să-l preţuieşti şi să-l accepţi chiar dacă nu erai de acord cu comportamentul lui. Toleranţa tradiţională nu te obliga să aderi la convingerea şi comportamentul unei persoane sau grup de persoane cu care nu erai de acord. Noua toleranţă este la kilometri distanţă de ceea ce înseamnă toleranţa tradiţională. Ea afirmă că nu mai există adevăr absolut. Toate convingerile, valorile, stilurile de viaţă sunt egale. Toate punctele de vedere trebuie respectate sau apaludate. După principiul toleranţei tradiţionale puteam transmite copiilor noştri respectul pentru nişte valori morale, de exemplu să-i fie fidel viitorului partener de viaţă, iar copiii noştri aveau dreptul atât să fie fideli cât şi să afirme că acest comportament este cel mai bun.
După noua toleranţă nu mai ai acest drept. Noua toleranţă spune că toate comportamentele sunt egale. Dacă judeci  comportamentul greşit al vreunei persoane eşti etichetat ca intolerant.
Un alt exemplu: În urmă cu câţiva ani nu numai societăţile creştine ci şi cele  capitaliste sau comuniste considerau homosexualitatea este o boală, o aberaţie sexuală. Iar ca orice bolnav homosexualul trebuie înţeles, tratat şi vindecat. Chiar dacă acceptai persoana nu erai obligat să fii de acord cu comportamentul ei. Noua toleranţă spune că şi comportamentul acestor oameni este tot atât de demn de respect ca orice alt comportament. Învăţătura creştină spune că homosexualii (sodomiţii) alături de cei care comit adulter, de hoţi, beţivi, lacomi, defăimători nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. O astfel de afirmaţie a învăţăturii creştine este socotită intolerantă de noua toleranţă. Iată ce afirmă într-un Centru al noii toleranţe din Chişinău. «  In domeniul moral indivizii au dreptul de a-si alege modul de viata, valorile la care vor sa ţină, chiar şi greşelile pe care le pot alege pentru a le comite,  fara nici o intervenţie din partea societăţii sau a statului » (www. tolerance. org.)
Decesul adevărului
În noua toleranţă nu există adevăr absolut. Adevărul este relativ şi depinde de împrejurări. În noua toleranţă fiecare are adevărul lui. Nu mai există standarde morale, sisteme de referinţă. Este într-adevăr înfricoşător să te gândeşti în ce lume debusolată este posibil să trăiască copiii noştri, dacă noi vom accepta această ideologie, această doctrină. Această ideologie loveşte cel mai tare în creştinism. „Avem de a face cu o schimbare de o asemenea amploare, încât implicaţiile ei sunt deconcertante. Lucrul cel mai înfricoşător rămâne totuşi ignoranţa şi pasivitatea celor mai mulţi dintre creştini”-spun Josh McDowell şi Bob Hostetler.
“Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”  afirmă Iisus Hristos Mântuitorul nostru. (Ioan 14:6) Pe măsură ce cunoşti Evanghelia şi pe Iisus Hristos devi fascinat de semnificaţia, de lumina şi de puterea transformatoare acestei afirmaţii a Fiului Lui Dumnezeu. El Dumnezeu, venind ca Om şi trăind fără de păcat este Destinul nostru, Eliberatorul de păcate, Calea de împăcare cu Dumnezeu, Calea spre Viaţă. În noua toleranţă afirmaţia de mai sus a lui Iisus Hristos este intolerabilă. Nimeni nu are voie să deţină adevărul absolut. Nu există adevăr absolut. Iată de ce noua toleranţă va lovi în special în creştinism.
Un copil ce îşi atacă părintele
Este ciudat faptul că noua toleranţă s-a născut şi s-a dezvoltat în societăţile cele mai democratice, mai dezvoltate şi mai civilizate. Cultura creştină este cea care a oferit baza morală pentru dezvoltatarea societăţilor respective şi mai mult de atât, a oferit omului cea mai mare libertate, comparativ cu alte religii şi culturi. Paradoxal însă, de această frumoasă libertate au început treptat să abuzeze diferiţi indivizi şi grupări minoritare: mişcări feministe, asociaţii pro-avort, activişti homosexuali, asociaţii pentru drepturile animalelor, etc. Ei sunt minoritarii şi vor drepturi ( discriminare pozitivă), vor nu numai să fie aceptaţi ca persoane ci vor să le fie acceptate şi aplaudate şi comportamentele şi paradoxal, societatea majoritară este de acord cu revendicările lor. În lumea noii toleranţe discriminarea selectivă este lăudabilă dacă discriminarea sau segregarea favorizează un „grup minoritar” în detrimentul aşa-zisei culturi dominante. Cultura creştină este „cultura dominantă” şi nu are voie să lezeze „drepturile civile” ale grupărilor minoritare. Şi astfel noua toleranţă tolerează orice înafară de a-ţi manifesta credinţa în Dumnezeu şi mai ales în Isus, pentru că acest lucru presupune că există adevăriri absolute. Acest lucru  presupune că răul este întotdeuna rău, că furtul, minciuna, crima, adulterul, etc. sunt greşite pentru toţi. Mai presupune că dreptatea, mila, smerenia, bunătatea sunt atitudini corecte pentru toţi oameni. Dar în noua toleranţă sunt intolerabile asemenea presupuneri.
Şi astfel cultura creştină a devenit „victima singurei forme de bigotism care pare a fi acceptat de noua toleranţă- bigotismul împotriva creştinilor”
Şi totuşi nu condamnare, ci înţelegere şi iubire!
Trebuie să privim la cauzele mai profunde care au generat şi generează aceste schimbări culturale. Epoca pe care o trăim este cea a însingurării şi singurătăţii. Maica Tereza spunea: „Singurătatea este o lepră a vremurilor moderne. Însă nimeni nu vrea să recunoască faţă de altul că este lepros”. Chiar dacă oamenii sunt adunaţi în centre urbane aglomerate ei sunt tot mai singuri. Este o realiate faptul că pe măsură ce oamenii se îndepărtează de Dumnezeu se îndepărtează şi unii de alţii: părinţii se îndepărtează de copii şi copiii de părinţi; vecinii se îndepărtează de vecini şi prietenii de prieteni. Nu înseamnă că nu mai sunt împreună, dar lipseşte acea comunicare, acea relaţie profundă de înţelegere, acceptare şi iubire pe care o insuflă Hristos.
Însingurarea, suferinţele relaţionale şi emoţionale generează  răzvrătirea, sfidarea şi nerecunoaşterea stadardelor, a legilor morale şi adevărului absolut.  Niciodată nu vom şti câtă suferinţă se ascunde în spatele „convingerilor greşite” şi „comportamentelor păcătoase”.
Dacă noua toleranţă cere oamenilor să considere toate comportamentele şi convingerile demne de aprobare, dragostea creştină trebuie să meargă şi mai departe. Adevărata dragoste creştină va încerca să depisteze nevoile relaţionale şi emoţionale din spatele acestor convingeri  şi comportamente . Un autor spune: „Cred cu toată convingera că Dumnezeu vrea să demolăm „ghetourile noastre creştine” şi să mergem înspre cei cu convingeri, comportamente şi stiluri de viaţă necreştine. Să-i invităm în casele noastre, să luăm masa împreună cu ei, să-i îngrijim în vreme de boală, şi astfel să îi aducem în prezenţa lui Hristos, prin Duhul Sfânt.”
NOTA AFR: Cartea lui Josh McDowell, The New Tolerance, a fost tradusa in romaneste sub titlul “Noua toleranta” si a fost publicata in 2006 de catre Editura Aqua Forte din Cluj unde poate fi comandata. Are 182 de pagini. Redam o scurta recenzie a cartii, facuta tot de Editura Aqua Forte.
Această carte are un ton aproape profetic. Şi reprezintă deopotrivă un semnal de alarmă. De peste ocean se conturează tot mai clar o nouă ideologie, care ne invadează taman pe mult cântata axă Washington-Londra-Bucureşti, respectiv US, UE şi RO. Pe scurt, această ideologie, pe care o numim noua toleranţă, ne propune să acceptăm că toate afirmaţiile presupus adevărate sunt egale. Cu alte cuvinte, toate valorile, convingerile şi afirmaţiile cu pretenţie de adevăr sunt la fel de legitime. Singura virtute universală care mai poate exista este toleranţa. Păcatul capital e sinonim cu a fi intolerant. Ai păreri ferme şi îndrăzneşti să ţi le susţii? Eşti un pericol. În virtutea acestei toleranţe de tip nou, Uniunea Europeană, spre care alergăm îmbujoraţi şi cu respiraţia întretăiată de emoţie, şi-a măturat deja sub covor o grămadă de valori, printre care şi întreaga ei moştenire creştină. Concepţia despre lume caracterizată de faptul că binele şi răul sunt categorii absolute, comunicate de către un Dumnezeu Atotputernic a devenit semn de fundamentalism, dacă nu chiar de scrânteală. În lumea fără repere a noii toleranţe, nimeni nu mai poate decide dacă politeţea e mai bună decât obrăznicia, curajul mai lăudabil decât laşitatea, sau adevărul mai preţios decât minciuna. În această vastă puşcărie fără haine vărgate şi ziduri toţi au dreptate, toţi zâmbesc tâmp şi mai ales, toţi sunt liberi.

INTOLERANTA UNUI DIPLOMAT ROMAN

Am aflat recent despre un incident petrecut luna trecuta la ambasada romana din Bruxelles care denota intoleranta fara de credinta nosatra crestina si care il implica pe d-l Ovidiu Dranga, ambasadorul Romaniei la Bruxelles. D-l parlamentar Pavel Horj (PNL-Maramures) a facut o interpelare pe tema acestui incident pe linga Ministerul de Externe al Romaniei. Ne exprimam multumirile si aprecierile fata de pozitia luata de d-l parlamentar. Redam in intregime textul interpelarii dinsului.

Cabinet Parlamentar nr.137  Str. 22 Decembrie  nr. 29, Vişeu de Sus,cod 435700

ÎNTREBARE

Adresată: domnului Teodor Baconschi , Ministrul Afacerilor Externe

De către: domnul Pavel Horj, deputat PNL Maramureş

Obiectul întrebării: Sărbătorirea Zilei Naţionale la Bruxelles

Domnule ministru,
În perioada 1-2 Decembrie 2010 Parlamentul European de la Bruxelles a organizat  “Mic dejun cu rugăciune” o manifestare creştin-ecumenică, prilej cu care sunt invitaţi să participe reprezentanţi din foarte multe ţări. În acest an din delegaţia română au făcut parte parlamentari români, reprezentanţi ai cultelor religioase, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri etc. Din partea Bisericii Ortodoxe a participat preotul Ioan Armaşi-Secretarul Cancelariei Patriarhiei Române, preotul Vasile Băltăţescu, consilier Senatul României. Delegaţia a fost primită şi la ambasada României de la Bruxelles. Delegaţii au participat şi la manifestările dedicate Sărbatorii Naţionale. La începutul manifestărilor s-a cerut permisiunea ca un preot să rostească rugăciunea Tatal Nostru, lucru refuzat de către ambasadorul  Ovidiu Dranga.
Ca misiune, Ambasada României din Bruxelles, ca toate Misiunile diplomatice de altfel, are ca obiect (printre altele) şi promovarea culturii şi civilizaţiei româneşti. De multe ori  aceasta se rezumă la o expoziţie de costume tradiţionale româneşti şi de artizanat, o degustare de preparate culinare româneşti, precum şi o prezentare a oportunităţilor turistice oferite de România etc.
Conform definiţiei UNESCO, „cultura, în sens larg, se consideră a fi ansamblul lucrurilor distinctive, spirituale şi materiale, intelectuale şi afective care caracterizează o societate sau un grup social. Ea înglobează toate artele şi literele, modurile de viaţă, drepturile fundamentale de existenţă ale omului, sistemele de valori, tradiţiile şi credinţele”.
Potrivit parintelui Ion Bria (1929-2002), reputat teolog român care a fost timp de două decenii în staff-ul Consiliul Ecumenic al Bisericilor cu sediul la Geneva „prin cultura creştină întelegem exprimarea Evangheliei şi a credintei creştine în gândirea intelectuală (filosofie), în manifestarea artistică (poezie, arta, muzică), în organizarea socială (etică, moravuri), în viziunea istorică (regim politic, forma de stat)”.
Cultura creştină este tot ce dă identitate unei comunitaţi umane, prin fidelitate faţă de origini şi deschidere faţă de viitor. Potrivit unor reputaţi teologi români, cultura naţională românească modernă s-a născut sub impactul ideilor Renaşterii şi ale Iluminismului din secolele XVI – XVIII. Aceasta, spre deosebire de culturile naţionale din Apusul Europei, ce-şi au originile tot în Renastere şi Iluminism, nu a apărut în opoziţie cu Biserica şi cu valorile ei, ci s-a manifestat în deplina armonie cu ea –credinta creştină a reprezentat pentru poporul român fundamentul existenţei sale istorice, chiar identitatea şi psihologia sa, iar în extenso  a asigurat supravietuirea ca ţară.
Aceasta s-a datorat şi faptului că majoritatea umanistilor şi cărturarilor români au fost oameni ai Bisericii (Ortodoxe sau Greco-Catolice)  şi au moştenit spiritul de sinteză bizantin, ce a îmbinat armonios credinta şi „stiinta”, nepunându-le niciodata în opoziţie. Aşa se face că formarea culturii naţionale şi ulterior modernizarea societăţii românesti s-au facut sub aripa Bisericii.
În aceste condiţii va rog să ma informaţi Domnule Ministru căror valori naţionale li s-ar fi adus atingere dacă la deschiderea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale s-ar fi rostit rugăciunea Tatal Nostru?
Deşi fac parte din grupul parlamentar PNL am avut curiozitatea să citesc platforma creştin-democrată pe care aţi lansat-o ”tuturor celor care au o minimă rezonanţă faţă de valorile creştine”; se adresează “tuturor oamenilor cu sensibilităţi de dreapta” pentru a promova  “un conservatorism cuviincios”.
Domnule Ministru,  nu sunt un creştin habotnic (deşi il iubesc pe Petre Tuţea), nici nu vreau să fiu nepoliticos (veţi spune că la urma urmei nu este “un capăt de ţară” ),  însă poate ar trebui să recomandaţi platforma dumneavoastră şi domnului Ovidiu Dranga ambasadorul României la Bruxelles, acesta arătându-se foarte surprins că i se poate solicita domniei sale aşa ceva. Dacă pe strazile Timişoarei şi Bucureştiului în ‘89 nu se spunea rugăciunea Tatal Nostru, astazi probabil domnul Dranga nu mai era ambasador.
Solicit raspuns scris şi oral. Pavel Horj, Deputat PNL Maramureş

STIRE DE ULTIMA ORA: Crestinismul Pierde in Canada si Homosexualii Castiga

Libertatea de constiinta si religioasa au fost grav afectate de o decizie judecatoreasca recent emisa in Canada. In 2009 un ofiter de stare civila canadian, crestin baptist, a refuzat sa oficieze “casatoria” unui cuplu homosexual. Si-a motivat actiunea pe baza autoritatii Scripturii si a convingerilor religioase care resping homosexualitatea. Ca urmare a fost amendat. A atacat insa in instanta amenda afirmind primordialitatea libertatii de constiinta si religioasa in raport cu obligativitatea casatoriilor homosexuale. Luni 10 ianuarie 2011 un tribunal din provincia canadiana Saskatchewan a emis o decizie nefavorabila lui, afirmind ca angajatii de stat nu pot refuza, nici chiar din motive de convingeri religioase, sa-si indeplineasca atributiile oficiale impuse de legile canadiene. Detalii despre decizia judecatoreasca, preluate din presa canadiana, pot fi aflate aici: http://www.upi.com/Top_News/World-News/2011/01/10/Court-allows-same-sex-civil-weddings/UPI-36211294683274/. Iar aici puteti accesa textul de peste 70 de pagini a deciziei judecatoresti in limba engleza. In the Matter of Marriage Commissioners Appointed Under The Marriage Act, 1995, S.S. 1995, c. M-4.1,

AM AVUT DREPTATE

Anul trecut am scris pe larg despre sprijinul pe care ambasadele straine l-au acordat miscarii homosexuale din Romania cu prilejul marsului homosexual din mai. 11 ambasade straine au emis un comunicat comun de sprijin a marsului homosexual, printre aceste tari aflindu-se Cehia si Statele Unite. Am remarcat atunci ca aceste tari promoveaza de fapt un adevarat imperialism antivalori la nivel mondial, acordind un loc important promovarii drepturilor homosexualilor in Lumea a Treia. Observatia noastra a fost corecta si validata de un comentariu pe aceasta tema tocmai publicat in prestigioasa publicatie americana American Spectator. Titlul articolului este direct “Is the U.S. Government Promoting Homosexuality Overseas? At the State Department, LGBT rights trump religious freedom.” (“Promoveaza guvernul SUA homosexualitatea in restul lumii? In Departamentul de Stat drepturile homosexualilor au prioritate asupra libertatii religioase”) http://spectator.org/archives/2011/01/03/is-the-us-government-promoting Autorul detaliaza modalitatile si intensitatea politicii pro-homosexuale si de promovarea a drepturilor homosexualilor de catre Administratia Omaba in lumea a treia. Va reamintim ca in mai 2010 Alianta Evanghelica a Romanilor din SUA si Canada a inregistrat o nota de protest la ambasada americana din Bucuresti criticind sprijinul acordat de ambasadorul american marsului homosexual de la Bucuresti.

ANUNT

Marsul Pro-Vita de la Paris: din partea colegilor din Paris am primit urmatorul anunt, atit in franceza cit si in engleza: “Chers amis, Concernant la marche pour la Vie en France, le DIMANCHE 23 Janvier : la réunion de la marche est à 14.30 Place de la République à Paris.
Le SAMEDI 22 janvier à 20.30 une veillée est organisée à l’Eglise Saint François Xavier à Paris (7e arrondissement) Pour la presse: Merci de contacter Virginie RAOULT-MERCIER : tvmercier@free.fr.” “Dear friends, Re: March for life in France (Paris), on SUNDAY 23 January at 14.30 : the meeting point is at 14.30 on Republic square (Place de la république) On SATURDAY 22 January at 20.30 a prayer vigil is taking place at 20.30 in Saint François Xavier Church (7th district) in Paris. PRESS: Please contact Virginie RAOULT-MERCIER: tvmercier@free.fr.”
Incurajam pe toti romanii care locuiesc la Paris sa participe la marsul Pro-Viata care va avea loc la Paris duminica, 23 ianuarie.

MARATONUL TIMISOREAN

Luni v-am lansat o provocare cerindu-va sa ne sprijiniti sa trecem de 5.000 de semnaturi si adeziuni la Declaratia de la Timisoara. In trei zile ne-ati dat 300 de semnaturi, ajungind astazi la peste 4.600 de semnaturi. Mai avem nevoie deci de inca 400 pentru a trece de baremul impus. Va multumim pentru abnegatia cu care ati raspuns apelului nostru si va rugam in continuare sa semnati declaratia si sa o difuzati peste tot se fie semnata. http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php
Important – Cum se Semneaza Declaratia: Va reamintim din nou ca semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul si semnati Declaratia. http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura d-tra nu vor apare in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”) Declaratia accepta doar o singura semnatura pe adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.
ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania
This message was sent from Alianta Familiilor din Romania to sci_fi_ro@yahoo.com. It was sent from: Alianta Familiilor din Romania, Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti, N/A N/A, Romania. You can modify/update your subscription via the link below. Email Marketing by
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. iContact - Try It Free!
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Manage your subscription Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

__._,_.___

Recent Activity: 

.

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

__,_._,___

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: