Publicat de: Ovidiu Creanga | 13 Ianuarie 2011

Ceausescu homosexual

Despre homosexualitatea lui Nicolae Ceauşescu se vorbea la bufetul Marii Adunări Naţionale.. A fost sau nu Ceauşescu iubitul lui Gheorghiu-Dej? Vechii activişti comunişti băgau mâna în foc că, la jumătatea anilor ’30, cei doi au întreţinut relaţii sexuale pe când se aflau în deteţie la Doftana. 

Însă Pavel Câmpeanu, un camarad de celulă al lui Ceauşescu de la Caransebeş, i-a mărturisit cercetătoarei Lavinia Betea că n-ar fi fost vorba despre Dej, ci despre un anume Marcovici. Scenaristul Titus Popovici, membru marcant al nomenclaturii comuniste, avea însă o altă părere, bazată pe mărturiile unor activişti de seamă.

Titus Popovici, unul dintre cei mai importanţi scenarişti români ai anilor ’70-’80, dar şi membru al CC al PCR, povesteşte în „Disciplina Dezordinii”, roman memorialistic, apărut la Editura „Maşina de scris” un episod plin de savoare legat de locul în care se vorbea despre presupusa relaţie homosexuală dintre Ceauşescu şi Gheorghiu-Dej. Ei bine, nu era vreun cotlon întunecat ci, incredibil, chiar bufetul Marii Adunări Naţionale.. În anii ’70, după un coniac Courvoisier, limbile ilegaliştilor se dezlegau, fiind depănăte amintiri „picante”.

«Courvoisier», dezlegătorul de limbi

„În primii ani (scria Titus Popovici în volumul amintit), bufetul (Marii Adunări Naţionale – n.n.) era mai populat decât sala mare: la preţuri simbolice se găseau tot felul de preparate «speciale», iar munca de bază a chelnerilor, ofiţeri de securitate de la căpitan în sus, era uşurată de coniacul «Courvoisier» dezlegător de limbi care costa mai puţin aici decât rachiul de pere – «adio mamă!» – în oraş; aşa că, am aflat de la Gheorghe Apostol că în închisoare Ceauşescu fusese «fetiţa» lui Gheorghiu-Dej; mai târziu, mi-au confirmat-o Chivu Stoica şi inginerul N. Celac, rezident în România anilor ’40 al GRU (Glavnoe Razvedocinoe Upravlenie), serviciul de spionaj al Armatei Roşii, organizatorul, printre altele, al evadării lui Dej din lagărul de la Târgu-Jiu.”

Dezvăluirea lui Popovici este foarte importantă. Pe lângă Chivu Stoica – despre care s-a mai scris că a  făcut parte din celula de partid care a anchetat în închisoarea Doftana episodul în care Ceauşescu era acuzat de relaţii homosexuale şi că de aici i s-a tras moartea -, scriitorul citează martori credibili. Este vorba despre Gheorghe Apostol, important lider PCR, de asemenea ilegalist, dar mai ales despre inginerul Celac, agent al serviciilor secrete sovietice.

Agentul secret Celac

Celac nu putea fi decât un om foarte bine informat din simplul motiv că dosarele la zi ale ilegaliştilor români se aflau la Moscova. De altfel, toată activitatea politică a lui Gheorgiu-Dej şi a celorlalţi comunişti români importanţi din acea perioadă era controlată şi îndrumată de Kremlin. Serviciile secrete sovietice ştiau la acea vreme cam totul despre oamenii închişi la Doftana. Era şi firesc, doar aceştia formau „Coloana a 5-a” a Moscovei din România. Nu insist însă asupra acestei chestiuni, pentru că este mult prea cunoscută.

Scriitorul german Thomas Kunze este un cunoscut biograf al lui Ceauşescu. În urma mărturisirilor lui Alexandru Bârlădeanu şi Titus Popovici, şi el a comentat în cartea sa, „Nicolae Ceauşescu – Biografie” episodul de la Doftana. Este vorba însă, despre ce-a spus Popovici la tv, imediat după 1989, nu despre informaţiile apărute în „Disciplina Dezordinii”.

Thomas Kunze : “O relaţie homosexuală între Ceauşescu şi Gheorghe Gheorghiu-Dej, ivită în condiţiile detenţiei, ar lămuri multe cu privire la evoluţia ulterioară a lui Ceauşescu. Mărturia lui Chivu Stoica, potrivit căreia, în ciuda incapacităţii sale dovedite, Ceauşescu a escaladat cu uşurinţă treptele spre cele mai înalte funcţii în stat, ar întări această ipoteză”.
S-a spus de foarte multe ori că Dej nu l-ar fi dorit pe Ceauşescu în fruntea ţării. Uite că nu mai putem fi atât de siguri. Voi reveni asupra subiectului, precum şi a altor mărturii deosebit de importante pentru istoria recentă, ale lui Titus Popovici.

Gheorghe Gheorghiu-Dej, liderul României din1948 până la moartea sa din 19 martie 1965.

Alexandru Bârlădeanu, născut la 25 Ianuarie 1911, Comrat, Republica Moldova. Decedat, 13 noiembrie1997. In anul 1943 a devenit membru al Partidului Comunist din România. A fost unul dintre semnatarii „scrisorii celor şase”, care-l critica pe Ceauşescu.

Gheorghe Apostol, membru al Partidului Comunist din România din 1934. Între 1945-1952 ocupă funcţia de preşedinte al Confederaţiei Generale a Muncii, apoi al Consiliului General al Sindicatelor (1955-1961, 1967-1969). În două rânduri este prim-vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri (1952-1954, 1961-1967) şi prim-secretar al CC. al PCR. (1954-1955). Ambasador în America Latină (1969-1988).. În 1989, îşi pune semnătura pe celebra „scrisoare a celor şase”.

Chivu Stoica, născut în 1908 la Smeeni, judeţul Buzău. Decedat la 16 februarie 1975.Prim-ministru al României între 1955-1961. Preşedinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România în perioada 24 martie 1965 – 9 decembrie 1967. A fost înlocuit în această funcţie de către Nicolae Ceauşescu. Moartea sa este încă învăluită în mister. Există ipoteza că ar fi fost ucis pentru că ştia despre episodul de homosexualitate de la Doftana în care ar fi fost implicat Ceauşescu.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: