Publicat de: Ovidiu Creanga | 11 ianuarie 2011

De ce nu intra Romania in spatiul Shengen

Ambasadorul Frantei la Bucuresti: Romania nu este pregatita. Nu suntem dispusi la niciun fel de targuiala

de Adrian Popa la 10 Ian. 2011

Ambasadorul Frantei la Bucuresti: Romania nu este pregatita. Nu suntem dispusi la niciun fel de targuialaTags: franta, romania, schengen, spatiul schengen, basescu 

Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, clarifica lucrurile in problema opozitiei Hexagonului fata de intrarea Romaniei in spatiul Schengen la data stabilita initial, martie 2011: aderarea este prematura iar Parisul nu este dispus la niciun fel de targuiala.

Tara sa nu poate fi acuzata de discriminare fata de Romania, dar aderarea tarii noastre la spatiul Schengen in martie 2011 este prematura, a declarat ambasadorul francez la Bucuresti, Henri Paul, intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul zilei.

Paul explica de ce Franta si Germania au trimis o scrisoare comuna in care nu recomanda intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen la termenul stabilit initial. „Ea (scrisoarea – n.r.) spune clar ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen in martie 2011 este prematura si ca nu trebuie luata o decizie decat atunci cand cele doua state vor fi demarat in mod ireversibil remedierea carentelor constatate in aceste tari in domeniul functionarii securitatii si justitiei si in cel al luptei impotriva coruptiei. Aceasta este pozitia Frantei”, a explicat diplomatul.
Henri Paul mentioneaza ca, de asemenea, multi romani cred ca tara lor nu a facut progrese vizibile si ireversibile pentru a asigura fiecarui cetatean un tratament echitabil in justitie. „Chiar presedintele Basescu se plange de acest lucru”, a adaugat Paul. 

Ambasadorul spune ca Franta nu poate fi acuzata de discriminare fata de Romania atata timp cat Hexagonul a contribuit atat de mult la intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana. „Tine de datoria noastra de prieten si aliat sa-i spunem (Romaniei – n.r.) adevarul: aceste conditii nu sunt indeplinite in totalitate. (…) Nu suntem dispusi la niciun fel de targuiala”, conchide diplomatul francez.

 

NTatiana 2011-01-11 13:59:17

Daca Franta considera ca Romania nu e pregatita sa fie primita in spatiul Schengen atunci ce naiba cauta firmele franceze: Renault, Carrfefour, etc. in Romania …daca considera ca suntem pulbere si nu pot face bani in Romania ??? dati-le darcu’ un sut in fund si trimiteti-i la plimbare , macar aduceti firme Germane , ca poate Germanii sunt mai recunoscatori …si mai humble …si mai fair-play !!!

<!–

–>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: