Publicat de: Ovidiu Creanga | 7 Ianuarie 2011

Cine este Crin Antonescu

 

Ieri seara, intr-un interviu la TVR, presedintele a parut ca se fastaceste cand s-a referit la Crin Antonescu, numindu-l pe presedintele PNL „porumbac”. Nedumerirea multor telespectatori a luat sfarsit cand au putut citi astazi articolul urmator in mai multe ziare:
Crin Antonescu inventa note informative „literare”

Presedintele PNL este acuzat ca „oferea note informative contra-cost Securitatii, dupa ce in prealabil fila minore si intretinea relatii sexuale cu ele”. Aceste informatii vin chiar de la cadrele Securitatii tulcene care preluau „notele” lui Crin Antonescu. Conform acestora, numele de sursa al lui Antonescu era Porumbacu, pseudonim cu care erau predate Securitatii notele informative, ce erau platite la bucata. Dat fiind ca profesorul Antonescu – care preda in comuna Niculitei, judetul Tulcea, la vreme respectiva – avea nevoie de bani pentru a se muta la oras, a inceput sa trimita tot mai multe note, multe dintre ele cuprinzand tot felul de inventii ce nu aveau nimic de-a face cu realitatea, despre diverse persoane din anturajul sau, prieteni si dusmani. „Motivat de bani – pentru fiecare nota informativa primea 300 de lei de pe vremea lui Ceausescu, in conditiile in care un salariu de profesor era cam de 2000 de lei -, Crin Antonescu a inceput sa-mi furnizeze din ce in ce mai multe astfel de note, majoritatea inventate, ca in literatura, la care pretindea ca se pricepe, despre oameni reali din anturajul sau (colegi, prieteni, iubite etc)”, preciza Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene, al carui informator se spune ca era actualul presedinte al PNL.

Potrivit aceleiasi surse din cadrul fostei Securitati, odata cu inmultirea notelor venite din partea lui Antonescu, a fost nevoie si de schimbarea locului initial de intalnire si de predare al materialelor. Astfel, Securitatea l-a invitat pe Antonescu sa-si predea notele intr-un apartament conspirativ de pe strada Pacii, din Tulcea, pana in acel moment locul de intalnire obisnuit fiind restaurantul Danubius din municipiu. „Banii pentru imaginatia sa bolnava si-i primea prin CEC, fiind depusi in contul sau, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei”, isi mai aminteste si fostul sef al lui Ioan Ichim, Pavel Ionescu. „Avea o fire care stia sa se bage in sufletul tau cu forta, pentru a se face apreciat, deosebit de prietenos cu toata lumea, nu fara interes desigur, asa cum a ramas pana azi”, mai spune Ionescu.

Dupa cum sustin fostii sefi din Securitate ai lui Antonescu, dosarul lui Crin, cu numarul 2456sca/DSS 01429, este unul deosebit de amplu. Astfel, el este acuzat ca in tinerete, una din principalele sale atributii era aceea de a spiona copii, multi dintre ei chiar elevi de-ai sai, pentru a afla ce au parintii lor in cap, daca se plang de saracie, daca injura partidul, daca nu sunt de acord cu Ceausescu, etc. Totodata, in paralel, Antonescu ar fi dus o viata amoroasa deosebit de tumultoasa, la vremea respectiva fiind cercetat de Militie pentru intretinere de relatii cu minore. Mai mult, potrivit fostilor ofiteri din Securitate, actualul presedinte al PNL are chiar si un copil din flori, un baiat pe nume Andrei, conceput cu o minora. La vremea respective insa, pentru musamalizarea cazului, mai-marii Securitatii au aranjat fetei o casatorie „de forma” cu un cetatean moldovean. Conform surselor, femeia se numea atunci Slavka Popov, devenita ulterior Slavka Atodiresei, dupa numele sotul sau, Ioan Atodiresei.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: