Publicat de: Ovidiu Creanga | 22 decembrie 2010

„CINE UITĂ, NU MERITĂ” . Nu. Iorga

„CINE UITA NU MERITA!” – N. Iorga.

Seniorii Ligii Studentilor saluta si sustin initiativa ministrilor de externe din Lituania, Romania, Letonia, Ungaria, Cehia si Bulgaria de interzicere la nivelul Uniunii Europene a negarii crimelor comunismului, apreciind ca este inacceptabila abandonarea victimelor tratamentelor criminale, degradante inumane, in numele unor neo-ideologii internationaliste, care astazi se pretind humaniste!

Consideram ca interzicerea prin lege a negarii crimelor comunismului ca si a afisarii (deseori ostentative si rareori teribiliste) insemnelor comuniste reprezinta o inititativa pe care Presedintele Romaniei si Guvernul, ca si oricare din Senatorii sau Deputatii de astazi ar trebui sa o transpuna in forma ceruta pentru proiectele de legi – avand in vedere atat Raportul Comisiei Prezidentiale si recenta condamnare oficiala a comunismului cat si abrogarea prin OUG nr.24/2008 a Legii nr.187/1999, lege in al carei preambul Parlamentul Romaniei a declarat:

<<Puterea comunista instaurata in Romania incepand cu data de 6 martie 1945 a exercitat, in special prin organele securitatii statului, ca politie politica, o permanenta teroare impotriva cetatenilor tarii, drepturilor si libertatilor lor fundamentale. Aceasta indreptateste accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica, in conditiile prezentei legi.”

Astazi institutiile statului democratic asista complice deseori la apologia crimelor comunismului international, inclusiv ale agentilor lor din Romania, la teribilism pueril gen Che Guevara s.a. dar mai ales accepta tacit sau explicit nepedepsirea celor vinovati de crimele din perioada infractionala Decembrie 1989 – Iunie 1990, si vor asista la inca o condamnare la Curtea Europeana a Drepturilor Omului a Statului Roman, a sistemului judiciar din Romania.

Pe de alta parte, Bucurestiul oficial se complace de 21 de ani, cu mici si notabile exceptii, intr-o insuficienta si putin-eficienta actiune  pentru inlaturarea consecintelor ocupatiei sovietice din 1940 si de la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, refuzand/intarziind impardonabil recunoasterea cetateniei romane descendentilor din cetatenii Regatului Romaniei. Reamintim ca Bucurestiul nu a raspuns inca, la acelasi nivel, nici initiativei istorice a Presedintelui interimar de la Chisinau, Mihai Ghimpu, de declarare a zilei de 28 iunie 1940 ca zi a ocupatiei Sovietice, in conformitate cu declaratiile marilor adunari populare din Basarabia anilor 1989-1990.

SENIORII LIGII STUDENTILOR 1990-2000

21 DECEMBRIE 2010, BUCURESTI.

===================================

Sase state UE foste comuniste, printre care Romania, au cerut Bruxelles-ului interzicerea la nivelul Uniunii a negarii crimelor comunismului, spunand ca victimele fostelor regimuri au fost uitate de Occident, potrivit unui document obtinut de AFP, relateaza Focus news.

„Principiul justitiei ar trebui sa asigure un tratament just pentru victimele fiecarui regim totalitarist”, au spus ministrii de externe din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania si Romania.

In scrisoarea adresata lui Viviane Reding, comisarul european pentru justitie, ei spun: „Consimtirea publica, negarea sau trivializarea grosiera a crimelor totalitarismului” ar trebui sanctionate penal, indiferent de regimul responsabil.

Negarea Holocaustului este deja interzisa in multe natiuni UE, dar cele sase state vor ca aceasta legislatie sa mearga dincolo de crimele Germaniei naziste, extinzandu-se la cele ale URSS si regimurilor-satelit.

„Negarea tuturor crimelor internationale ar trebui tratata conform acelorasi standarde, pentru a se impiedica reuniunea conditiilor favorabile pentru reabilitarea si renasterea ideologiilor totalitariste”, potrivit scrisorii.

Ministrul lituanian de externe, Audronius Azubalis, care a condus aceasta actiune, a declarat pentru AFP ca UE ar trebui sa ia in calcul ingrijorarile noilor state membre. „Toata lumea stie despre crimele nazismului, dar numai o parte a Europei este constienta de crimele comunismului”, a subliniat el. Ministrul a recunoscut ca o interzicere a negarii crimelor comunismului la nivel UE este putin probabil sa apara curand, dar scrisoarea este „un semnal de alarma” pentru Bruxelles.

http://www.epochtimes-romania.com/article.php?article_id=95115

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: