Publicat de: Ovidiu Creanga | 16 decembrie 2010

Începe Curățenia În Diaspora Românească ?

 

Incepe Curatenia In Diaspora Romaneasca?

Azi vorbim despre pastorul penticostal Neculai Pop, alias „Nicky”, de la Adunarea penticostala „Philadelphia” din Portland, ORDan Leontescu, Editor in-chief , ROMANIAN ECHO – Portland OR/USA
15 Decembriw 2010 – preluare in Revista CLIPA, Los Angeles, CA/USA
http://www.clipa.com/a2124-206-ncepe-Curatenia-206-n-Diaspora-Rom226-neasca.aspx 

Orasul Portland, statul Oregon, Coasta de Vest a SUA a devenit zilele acestea locul unde, speram, a inceput curatirea morala si spirituala a Romanilor. Este locul unde prima figura clerica a spiritualitatii romanesti a fost dovedita cu acte, si in presa, ca este colaborator al serviciilor secrete de la Bucuresti. Este inceputul acelei schimbari la fata pe care Romania o asteapta cu nerasuflare de peste 20 de ani!

Se stia demult ca printre membrii comunitatilor de romani din America se afla si informatori ai Securitatii infiltrati la post de ani de zile si nebanuiti de nimeni. Nu stim insa daca domniile lor mai scriu rapoarte catre urmasii Securitatii, ceea ce ar fi acum S.I.E. (Serviciul extern de informatii al Romaniei), insa ei exista bine mersi printre oameni si pozeaza chiar in onorabili ai comunitatilor, cand de fapt sunt doar cartite infiltrate printre oamenii de buna credinta care doresc doar o viata mai buna, mai libera.

Azi vorbim despre pastorul penticostal Neculai Pop, alias „Nicky”, dela Adunarea penticostala „Philadelphia” din Portland, OR. Domnia sa a fost demascat de un pastor-scriitor de la o casa de rugaciune din Medgidia, jud. Constanta, pe nume Vasilica CROITOR care a lansat un volum dedicat reconstituirii asupririlor la care au fost supuse cultele religioase protestante si neoprotestante in Romania de dinainte de ’89. Trebuie sa precizam totusi aici ca acest cult penticostal la noi a fost de fapt reabilitat in 1950, prin decret, tocmai de catre comunistii ce au preluat puterea in ’48, prin rasturnarea Monarhiei si schimbarea formei de guvernamant in republica populara, mai précis socialista, care a stat asa pana prin ’90 si chiar dupa, prin deturnarea revolutiei de catre tov. Ion Iliescu. Dar sa revenim la pastorul Pop.

Acest volum vorbeste printre alte figuri ale spiritualitatii si cultelor religioase romanesti si despre Neculai Pop, afirmatii fondate, conform autorului cartii “Rascumpararea Memoriei”, dl Vasilica CROITOR, pe baza documentelor obtinute dela CNSAS, din arhiva care adaposteste dosarele celor care au lucrat cu Securitatea. Pana in prezent, Neculai POP nu a luat nici o atitudine, publica nici macar nu a negat acuzatiile aduse. Foarte slab a incercat totusi sa se apere, fara credibilitate, iesind pe televiziunea-satelit de subsol a romanilor din Chicago IL, controlata de elemente razlete ale Securitatii. Dar iata ce frumos scrie unul dintre cititorii blogului aceste carti, sub pseudonimul „Strajerul” [Pett Rusu, din Melbourne, Australia]: „Niky Pop cunoaste intreaga caracatitza de spioni ascunsi in sutanele americane! Sunt foarte curios cum va proceda Niky Pop. Daca recunoaste totul si demasca intregul batalion de infiltrati, atunci putem spera la o adevarate trezire”.

La Portland OR se face apel la orice persoana din comunitate care poate sa ofere mai multe informatii despre orice posibil informator care s-ar afla printre ei, nu conteaza ca el provine dela ortodocsi, baptisti, penticostali etc. Important este sa se cunoasca cine sunt liderii de biserici si sa se poata avea cu adevarat incredere in ei. Pentru ca nu cred ca ati dori sa mergeti la taica Nicky, spre exemplu, cu diferite probleme, si el apoi sa mearga la el la PC, jos in biroasul lui, si sa astearna totul despre viata dstra intr-o mica nota de informare catre colegii din SIE, spre exemplu… Interesant ar fi sa se mai afle daca printre acesti “patrioti” care dau cu subsemnatul la organele de securitate din Romania se afla si amicul M. Lubanovici, actualmente deputat international, care nu este exclus sa aiba condicuta si el la S.I.E. via Consulat L.A. Desigur, acestea sunt doar supozitii, idei, fanfaronade de bloggeri…

Neculai “Nicky” Pop a emigrat din Romania in anul 1978, intr-o operatiune suspecta, el reusind sa iasa din puscaria numita Romania intr-o perioada cand nici Papa credem ca nu ar fi putut sa o faca daca ar fi trait acolo. Pleaca cu pasaport cu tot, ceea ce, se stie, era absolut imposibil de obtinut daca nu semnai pact cu Securitatea. Ajunge la Los Angeles, unde incepe sa lucreze si in acelasi timp lanseaza seri de rugaciune intr-un apartament imund, alaturi de cativa romani creduli. Se spune ca avea charisma, si se dadea drept profet, castigand in scurt timp increderea noii celule de rugaciune. Dupa cativa ani, se muta in statul Oregon, unde se angajeaza la o fabrica de impachetat cafea, undeva in Gresham. Se pare ca inca de atunci avea o placere ascunsa de a “impacheta” oamenii… Ridica cu ajutorul comunitatii de romani din zona prima biserica penticostala din Portland a romanilor, prin munca voluntara a unor romani cu suflet, precum Mike Draghia sau Pavel Kovaci si altii, care vor ramane mereu in istorie pentru activitatea simpla si frumoasa pe care au prestat-o in folosul comunitatii, punand temelia a ceea ce avea sa devina cel mai mare asezamant de cult penticostal romanesc din NW Americii.

Neculai Nicky Pop capata puteri uriase in anii ce vor urma, prin donatiile uriase facute de romanii ce incep sa prospere din activitati precum constructii, transporturi, case de batrani. Face acte  de immigrare pentru mii de familii din Europa de Est, folosind tehnici de care acum se intereseaza doar serviciul de emigrare American si care noua ne scapa, momentan. Este decorat de tov. Ion Iliescu cu inalta medalie de comandor pentru servicii aduse natiunii, probabil o recompensa pentru serviciile de informare la care a supus comunitatea din Portland OR in toti acesti ani.

Dar momentul adevarului a sosit, acea clipa a judecatii de care Mr. Neculai Pop tot vorbea in predicile sale, pentru ca acum, iata, la congresul bisericilor penticostale din SUA, ce a avut loc la Atlanta, GA, dl Pop a fost suspendat de pe lista celor ce urmau sa ia cuvantul. Se astepta chiar discutarea cazului NICKY POP pe ordinea de zi a acestei adunari anuale a penticostalismului romanesc din America si nu este exclusa chiar luarea unei masuri disciplinare fata de Neculai POP, daca comitetul de conducere stabileste ca acuzatiile din cartea pastorului de Medgidia sunt fondate. Ceea ce s-a si intamplat: la cateva zile dupa publicarea cazului in revista locala “The Romanian Echo”, pastoral POP fiind suspendat de conducerea bisericii pe care a ridicat-o.

In final, ceea ce nu stie dl Pop este faptul ca indiferent daca domnia sa va prosti sau nu din nou pe frati, un lucru este clar: organele statului American pot lua o decizie extraordinara. Daca prin actiunile sale duse pe teritoriul American pastorul Pop a uneltit sau adus vreun prejudiciu natiunii americane, autoritatile ar putea chiar merge pana acolo incat sa-i suspende cetatenia americana, ceea ce ar duce la posibilitatea deportarii domniei sale. Iar Congresul de la Atlanta al penticostalilor din SUA si Canada a decis ca toti liderii de adunari sa semneze o declaratie in care sa spuna daca a facut sau nu parte din structurile de informatii ale statului roman. De ce acest lucru doar la penticostali si nu la toti liderii religiosi, indiferent de denominatiune? Consider ca este timpul ca aceasta curatire spirituala sa inceapa radical si total, pana in cele mai adanci structuri ale lumii libere romanesti. Ce va fi nu stim, dar timpul le va rezolva pe toate, iar Adevarul speram sa iasa la iveala, pentru ca intotdeauna binele trebuie sa invinga raul, nu-i asa?

(Articol realizat in baza celui publicat in editia tiparita pe Septembrie. Preluat de pe website-ul Romanian Echo.com, prin amabilitatea dlui Dan Leontescu, Editor in-chief, email:  <RomanianEcho@gmail.com> ) 

__._,_.___

Reply to sender | Reply to group | Reply via web post | Start a New Topic

Messages in this topic (1)

Recent Activity:

Visit Your Group

Switch to: Text-Only, Daily DigestUnsubscribeTerms of Use

.

__,_._,___

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: