Publicat de: Ovidiu Creanga | 25 Noiembrie 2010

Controlul populatiei

 

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
contact@alianta-familiilor.ro  25 Noiembrie 2010
 

CONTROLUL POPULATIEI

Tot mai strident si des auzim spuninduni-se ca suntem prea multe fiinte pe planeta si ca din cauza asta o subrezim. Ca ne distrugem planeta si viitorul. Se aud si alte voci ciudate care afirma notiuni cu totul aberante: nici un cuplu sa nu aibe mai mult decit un copil, cel mult doi. Iar daca au mai multi sa li se impuna o taxa speciala care sa-i invete minte. Ba se vorbeste si despre o miscare care promoveaza notiunea de auto-extinctie a speciei umane in care suntem incurajati sa ne inrolam cu totii, asa numita miscare de “eradicare” a populatiei. De ce acest veritabil razboi impotriva vietii si a speciei umane? Care ii sunt originile? Cine e in spatele acestei culturi ai mortii? 
 

 

In 2008 istoricul american Matthew Connelly a publicat o carte pe aceasta tema intitulata Fatal Misconception – The Struggle to Control World Population. (“Confuzie fatala – Lupta pentru controlul populatiei lumii”) si in care se gasesc multe raspunsuri la aceste intrebari. In decembrie 2008 AFR a publicat o recenzie a acestei carti. Cu toate ca mai bine de 2 ani au trecut de la publicarea ei, cartea ramine inca in voga si este un manual obligatoriu pentru toti cei interesati in globalizarea miscarii de control al populatiei. Cartea expune originile rusinoase ale acestei miscari, in esenta imperialismul si rasismul britanic de la inceputul secolului al XIX-lea. Confruntati cu realitatea unei natalitati ridicate in coloniile britanice de partea populatiei autohtone si cu o natalitate in descrestere a populatiei de origine europeana, oficialitatile britanice au demarat o ideologie de suprimare a natalitatii autohtone cu scopul de a pastra suprematia civilizatiei britanice in colonii. Ideologia rasista a acestei miscari s-a extins apoi in coloniile franceze, in celelalte tari europene, si apoi in America de Nord. In doar citeva  decade mari corporatii, fundatii, si societati filantropice americane au devenit virful de lance al controlul polulatiei in tarile “necivilizate.” Unele dintre ele exista si astazi, printre ele Fundatia Ford si Fundatia Rockefeller. In plus, aceste fundatii au promovat inca de la inceput controlul populatiei si in rindul populatiei de culoare din SUA. Modul principal prin care controlul populatiei s-a manifestat de atunci pina astazi a fost avortul, o practica inumana care astazi isi cere un loc de frunte printre drepturile fundamentale ale omului la inceputul Mileniului III. Romania si ea s-a alaturat acestei miscari rusinoase si inumane, un aspect care e discutat cu de-amanuntul in cartea lui Connelly.
 

 

Curentele ideologice care s-au coagulat si manifestat de atunci incoace si care astazi fac front comun in promovarea si globalizarea controlului populatiei au ca obiectiv comun reducerea drastica a populatiei planetei. Aceste ideologii promoveaza notiuni, idei, si practici sociale si sexuale care inhiba procreerea umana, printre ele: (1) eliminarea casatoriei si a familiei; (2) eliminarea aspectului procreativ al fiintei umane; (3) eutanasia; (4) homosexualitatea si promiscuitatea sexuala; (5) sinuciderea asistata; (6) contraceptivele; (7) planificarea familiala; (8) avortul; (9) notiunile eugeniste; (10) transumanismul; (11) secularismul; (12) miscarea ecologica; (13) miscarea de sterilizare masiva a femeilor si a barbatilor; (14) justificarea genocidului impotriva fetitelor nenascute; etc. 
 

 

Connelly descrie cum chiar si anumite biserici si culte religioase s-au inrolat in miscarea globala de control al populatiei. Notati in plus ca aceste ideologii si practici sunt promovate cu agresivitate ca aspecte ale drepturilor omului prin rezolutiile adoptate sau promovate in Consiliul Europei, Parlamentul European, si Natiunile Unite.
 

 

Recent d-na Larisa Iftime, Presedintele Provita Media si jurnalist la ziarul crestin-otrodox Lumina, a publicat o recenzie a cartii lui Connelly. Notam cu satisfactie recenzia ei, care dupa cite stim, este singura recenzie a acestei cartii publicata pina acuma in Romania. Recenzia a fost publicata in doua serii. Le publicam pe ambele astazi cu permisiunea dinsei. Ii multumim.
 

 

Matthew Connelly – Controlul Populatiei 
 

 

Controlul populaţiei a fost una din politicile strâmbe, începând cu anii 60, impusă atât de ţări mici, ca România comunistă, cât şi de guvernele marilor puteri occidentale, cu precădere SUA. Astăzi, se vede că, după atâtea experimente, sprijinirea forţată a creşterii populaţiei, ca şi a micşorării ei, nu poate aduce decât mari suferinţe oamenilor. Cartea lui Matthew Connelly „Fatal Misconception. The Struggle to Control World Population” („Confuzie fatală Lupta pentru controlul populaţiei lumii”), The Belknap Press of Harvard University Press, 2008, detaliază erorile acestor politici. :http://www.ziarullumina.ro/articole;1437;1;47316;0;Din-istoria-rusinoasa-a-controlului-demografic.htmlhttp://www.ziarullumina.ro/articole;1437;1;47630;0;Un-umanitarism-care-nu-ajuta-omul.html

Când producătorul steriletului, numit „Dalkon Shield” (AH Robbins Corporation), a fost dat în judecată de nenumărate ori pentru infecţiile pe care le cauza femeilor, acesta le-a vândut pe toate, în vrac, către USAID, la jumătate de preţ. Peste 440.000 de femei din 42 de ţări, cu precădere sărace, le-au folosit, înainte de retragerea sa de pe piaţă, în 1975. Steriletul „Dalkon Shield” presupunea o inserţie dureroasă şi un risc ridicat de zgârieturi sau perforări uterine, un risc ridicat al bolii inflamatorii pelvine, al sarcinii ectopice şi risc major pentru diferite infecţii.

 
 
În saga tristă despre planificarea familială din lumea a treia, femeile, în special cele vulnerabile, aflate în recuperare după naşteri dureroase, erau, de multe ori, forţate să accepte ligatura tubară, adică sterilizare. Acestor situaţii li se alătură alta la fel de gravă: personalul nemedical avea permisiunea de a oferi contraceptive fără nici un fel de prescripţie. Moaşele analfabete au fost învăţate să insereze sterilete, iar medicii au învăţat să simplifice în continuare şi să accelereze procedurile de sterilizare. S-a ajuns până acolo încât să se susţină că, având în vedere rata ridicată a mortalităţii materne în majoritatea ţărilor în curs de dezvoltare, metodele contraceptive riscante chiar, imperfect administrate, ar putea salva vieţi. 
 

 

Astăzi, se ştie că în spatele acestei mişcări internaţionale de control al populaţiei s-au aflat cei mai cunoscuţi industriaşi de la mijlocul secolului al XX-lea din SUA, ca Rockefeller, Ford, Gamble, Packard şi McCormick, „oameni de bine”. Aceştia, cu zeci de ani înainte ca guvernul ţării lor să acorde ajutoare pentru dezvoltarea ţărilor străine, în paralel cu susţinerea controlului populaţiei, au oferit sume imense de bani pentru „menţinerea calităţii vieţii”, calitate ce putea fi pusă în pericol, cum susţineau ei, prin suprapopulare. Magnaţii marilor industrii erau îngrijoraţi de „valul creşterii oamenilor de culoare”, în restul lumii. Matthew Connelly oferă în cartea sa dovada rădăcinilor rasiste ale controlului populaţiei, dincolo de orice îndoială.
 

 

Este surprinzător faptul că autorul cărţii nu face nici o menţiune la Raportul NSSM 200 (National Security Study Memorandum 200), documentul care a fost moşit de Henry Kissinger, în 1974, şi care a marcat debutul oficial al guvernului american pe frontul controlului populaţiei. În acest raport se sublinia că securitatea naţională a SUA era ameninţată de creşterea populaţiei în lume. Dacă popoarele Asiei, Africii şi Americii Latine vor fi lăsate să se înmulţească, se sugera în document, căutarea de către aceste ţări a dreptăţii sociale le va conduce inevitabil la comunism. Iar acest lucru ar limita accesul SUA la materii prime strategice, atât prin acţiunea regimurilor ostile lor, cât şi indirect, prin epuizarea acestor resurse. Astfel, controlul populaţiei a fost considerat de americani drept o armă în „războiul rece”. Rezultatul imediat a fost o creştere uriaşă a cheltuielilor SUA şi a aliaţilor lor pentru controlul populaţiei. Erau vizate zeci de ţări din lume, în special cele vulnerabile la revolte de tip comunist (cum ar fi Thailanda) sau cele care erau depozitare de metale preţioase (cu precădere partea de sud a Africii). În acest fel, milioane şi milioane de dolari ai SUA au alimentat – şi continuă să alimenteze – prin ajutoarele pentru dezvoltare programele de control al naşterii.
 
 
Poziţia Bisericii
 

 

O istorie a mişcării controlului populaţiei n-ar fi, desigur, completă dacă nu ar arăta şi modul în care Biserica şi aderenţii săi au jucat un rol important în atragerea atenţiei şi în atenuarea exceselor. În legătură cu aceasta, Connelly scrie: „Celor care au dorit controlul populaţiei lumii… li s-a opus un aparat chiar mai formidabil, Biserica Romano-Catolică…”. Matthew Connelly însă greşeşte enorm, afirmând că nu există nici un fel de diferenţă între Biserică şi stat, în eforturile lor de a influenţa fertilitatea. Spre deosebire de programele coercitive impuse de stat, enumerate chiar de autor, sfaturile şi recomandările Bisericii sunt date cu blândeţe şi înţelegere, iar cei care vin la Biserică o fac dintr-o chemare a sufletului, nesiliţi de nimeni.
 

 

Politicile de după anii ’90
 

 

Matthew Connelly mai susţine că toate eforturile de planificare a familiei reprezintă „mai puţin de 5% din nivelul fertilităţii în ţările în curs de dezvoltare”, făcând o referire la analiza din 1994 a economistului Băncii Mondiale, Lant Pritchett. Pritchett susţinea că nivelurile de fertilitate sunt legate de factorul cerere – adică de faptul că oamenii din ţările în curs de dezvoltare, de obicei, îşi doresc mulţi copii -, şi nu de furnizarea de contraceptive. Această constatare s-a produs în spatele renaşterii mişcării pentru controlul populaţiei, renaştere care a fost pregătită la Conferinţa pentru populaţia lumii la Cairo, în 1994. Astfel, mişcarea pentru controlul populaţiei din timpul Războiului Rece a devenit noua mişcare „pentru sănătatea reproducerii”. Cu alte cuvinte, acolo unde agresiunea nu mai poate fi admisă, persuasiunea, sub forma „educaţiei” şi a „grijii faţă de femei”, ar putea reuşi. 
 

 

Astfel, limbajul mişcării controlului populaţiei s-a schimbat, dar scopul ei a rămas acelaşi: fără a spune în mod direct, aceste programe conving naţiuni întregi să se sinucidă demografic. Toţi aceşti termeni şi expresii – fie că e vorba de „eugenie”, de „controlul naşterii”, de „planificare familială”, de „îngrijirea mamei şi copilului”, de „sănătatea maternă şi a copilului” sau, şi mai nou, „populaţia, sănătatea şi mediul” – nu ascund decât acţiuni înşelătoare.
 
 
Doar o istorie a unei „confuzii fatale”?
 

 

Connelly face bine că expune eşecul mişcării pentru controlul populaţiei, mergând pe ideea că au fost concepute politici coercitive, ce i-au forţat pe oameni să facă lucruri împotriva voinţei lor. Istoricul, până la urmă, nu ajunge la miezul problemei, considerând mişcarea pentru controlul populaţiei doar o „confuzie fatală”, cum îşi intitulează, de altfel, cartea. Connelly nu vede, de asemenea, sau cel puţin nu recunoaşte, că „drepturile reproductive”, pe care el le susţine, implică încălcarea sistematică a drepturilor copilului nenăscut prin avort, implică o legătură indestructibilă între avort şi contracepţie, precum şi efecte dezastruoase la nivel personal şi demografic. Mişcarea pentru controlul populaţiei sau pentru drepturile reproducerii nu a adus, până în prezent, nici o singură dovadă care să demonstreze că ar exista o legătura directă între planificarea familială şi o dezvoltare economică extraordinară. Şi chiar dacă Connelly nu este nici economist, nici filosof al moralei, trebuie să îi fim recunoscători că, cel puţin, şi-a folosit abilităţile de istoric pentru a pune în lumină nedreptăţi făcute mai multor milioane de oameni. Aşa cum se spune, cei care nu-şi cunosc istoria sunt condamnaţi să o repete.
 

 

Istoria Controlului Populatiei in Romania
 

 

După 1990, şi mai ales în ultimii ani, în România au fost făcute mai multe filme despre încercarea lui Ceauşescu de a mări populaţia. Să amintim doar titluri ca „Născuţi la comandă, decreţeii” şi „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi-i destul. Presa a făcut comentarii de tot felul şi într-un caz, şi în altul – mai ales în cel de-al doilea, premiat şi mult lăudat la Cannes, în 2007 -, însă problema de bază a controlului populaţiei, aşa cum a fost ea dezvoltată pe plan internaţional, nu a fost deloc dezbătută. 
 

 

În România de astăzi, din păcate, nu se ştie mai nimic despre cea de-a doua parte a controlului populaţiei, adică despre politicile de reducere a populaţiei. Când Ceauşescu impunea legea împotriva avorturilor în România, în 1966, în aceeaşi perioadă, în Occident, în SUA cu precădere, se vorbea pe larg despre „iresponsabilitatea” celor care aduc pe lume prea mulţi copii. Şi de la guvernele marilor puteri politice până la marile trusturi ale industriilor medicale, alimentate de organizaţii internaţionale filantropice, căutau frenetic posibilităţi şi mijloace de a reduce numărul copiilor. Aşa a apărut şi s-a răspândit rapid mitul suprapopulării Globului sau al epuizării resurselor. Tot atunci, în Occident, se citea, cu respiraţia întretăiată, la nivel de masă, best-sellerul „Bomba demografică” (1968), de Paul Ehrlich. Puţin mai târziu, în 1974, SUA au început să utilizeze, în mod oficial, prin USAID, pârghia ajutoarelor externe pentru ţările din lumea a treia, în funcţie de felul cum adoptau ele programele de planificare familială.
 
 
În ambele cazuri – şi-n România comunistă, şi-n ţările occidentale – se vede limpede imixtiunea politicului în viaţa privată a oamenilor, care au fost consideraţi simple cifre ce trebuiau crescute sau scăzute, după cum cereau politicile. Ambele politici demografice nu au adus decât suferinţă oamenilor. 
 

 

Cartea lui Matthew Connelly „Fatal Misconception. The Struggle to Control World Population” (The Belknap Press of Harvard University Press, 2008) expune eşecul mişcării controlului populaţiei, începute în anii ’60 ai secolului trecut. „Marea tragedie a promotorilor controlului populaţiei, confuzia lor fatală a fost să creadă că cineva ar putea cunoaşte interesele particulare ale unor oameni mai bine decât aceştia înşişi”, spune profesorul de istorie la Universitatea Columbia din Statele Unite în prima carte despre istoria controlului populaţiei. Deşi cartea sa, în ansamblu, este o recunoaştere a aşa-numitului „drept la reproducere”, istoricul susţine cu voce tare că mişcarea pentru controlul populaţiei, din punct de vedere istoric cel puţin, a călcat în picioare drepturile fundamentale ale oamenilor din ţările în curs de dezvoltare. Cel puţin, volumul are meritul de a ilustra modul în care elite puternice şi bogate ale lumii au iniţiat o mişcare, în secolul al XX-lea, „pentru a reface umanitatea prin controlul populaţiei lumii”, mişcare ce n-a fost străină de abuzuri şi persecuţii.
 

 

India, prima ţară supusă „planificării familiale”
 

 

Puţini oameni cunosc, probabil, că, în 1952, India a fost prima dintre ţările mai puţin dezvoltate care au adoptat o politică de control al populaţiei, fiind mult încurajată de către Statele Unite şi alte puteri mondiale. În anii 1960, preşedintele SUA Lyndon Johnson a creditat cu ajutoare alimentare India, ajutoare ce vizau cauza planificării familiei în perioada când această ţară a avut recolte foarte proaste, creând astfel stimulente pentru programul de sterilizare. Stimulentele pot exercita, în mod subtil, presiune asupra populaţiei, chiar şi în cele mai bune perioade din punct de vedere economic. Dar atunci când indienii subzistau cu mai puţin de 900 de calorii pe zi, iar acceptarea steriletelor sau a sterilizării însemna să mori sau nu de foame, evident că stimulentele oferite au fost cel puţin cinice şi sfidătoare. Ministrul sănătăţii şi planificării familiale din India recunoştea: „Numărul mare de sterilizări şi inserţii a steriletelor, în perioada 1967-1968, s-a datorat condiţiilor de secetă”. În cele din urmă, stimulente mai multe şi mai sofisticate, ca biciclete, aparate de radio cu tranzistor ş.a., au fost folosite pentru a mitui populaţia rurală indiană să accepte sterilizarea.
 

 

Sub Indira Gandhi, la mijlocul anilor ’70, sterilizarea a devenit o condiţie nu numai pentru alocarea de loturi de pământ, dar pentru apa necesară irigaţiei, electricitate, cartele pentru raţii alimentare, licenţe pentru ricşă, îngrijirea medicală sau pentru creşterea salariului şi promovarea la locul de muncă. Toată lumea, de la oficialii guvernamentali la conductorii de tren şi poliţişti, primea câte o „cotă” pentru acceptarea programului de sterilizare. 
 

 

Natura opresivă a acestui program este descrisă astfel într-un raport: „Evident, istorisirile despre modul în care bărbaţi tineri şi necăsătoriţi erau mai mult sau mai puţin forţaţi spre locurile unde se efectua sterilizarea sunt adevărate în mult prea multe cazuri”. În decursul unui an, în acea perioadă, au fost înregistrate opt milioane de sterilizări: 6,2 milioane de vasectomii (sterilizări masculine) şi 2,05 milioane de tubectomii (începărtarea trompelor falopiene la femei). Mai ales casta daliţilor sau paria a fost vizată în mod ruşinos de acest tip de demers. Ei aveau dreptul la burse şi alte tipuri de asistenţă ca minoritate, asistenţă necesară integrării lor în societatea indiană. În aceste condiţii, atât în statul Maharashtra, cât şi în Uttar Pradesh, autorităţile le tăiau daliţilor, care aveau mai mult de trei copii, aceste drepturi. În statul Uttar Pradesh, de exemplu, unde daliţii alcătuiau 29% din populaţie, ei au constituit 41% din cei supuşi vasectomiei. Şi în unele state din SUA mişcarea pentru eugenie viza cu succes segmentele „degenerative” ale populaţiei pentru sterilizare, dar nu la scara la care s-a acţionat în India.
 

 

Sterilizări forţate în China şi milioane de avorturi
 

 

Deşi cunoşteau modul coercitiv de aplicare a programului de control al populaţiei Chinei, oficialii Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) şi ai Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială (IPPF) nu au încetat să-l sprijine – la urma urmei, ambele organizaţii avuseseră anterior o implicare masivă în programele forţate din India. Connelly afirmă că, în momentul în care cele două superagenţii şi-au intensificat sprijinul, programul Chinei a devenit şi mai coercitiv. Vehiculele care transportau femei din Canton la spitale pentru avorturi erau „pline de tânguiri şi jale”. Unele femei însărcinate erau încătuşate, altele erau legate cu frânghii sau puse în coşuri pentru porci. Acest tip de ştiri cauzau oficialilor UNFPA şi IPPF anumite nelinişti, totuşi grijile lor erau spulberate uşor de reasigurările repetate ale oficialilor chinezi că acolo totul este bine. În cea mai coercitivă fază a programului, China a cerut ca tuturor femeilor cu un singur copil să li se insereze sterilete din oţel inoxidabil, rezistente la manipulare, părinţii cu mai mult de doi copii să fie sterilizaţi, iar toate sarcinile neautorizate să fie avortate. În 1983, 16 milioane de femei şi peste 4 milioane de bărbăţi au fost sterilizaţi, unui număr de 18 milioane de femei li s-au inserat un sterilet şi peste 14 milioane au fost supuse avortului. 
 

 

Ei bine, conştienţi de ceea ce se întâmpla în China, oficialii UNFPA au conferit, cu toate acestea, în acelaşi an, medalia de aur pentru Populaţie lui Qian Xinzhong, şeful campaniei pentru controlul populaţiei duse, bineînţeles, în stil militar, în China. Alături de Qian Xinzhong, secretarul general de atunci al ONU, Perez de Cuellar, a oferit acelaşi premiu lui Indira Gandhi, împreună cu „aprecierea profundă” pentru „distribuirea resurselor necesare implementării politicilor demografice la scară mare”. http://www.ziarullumina.ro/articole;1419;1;47316;0;Din-istoria-rusinoasa-a-controlului-demografic.html
 
 
MALCOLM POTTS SI CONTROLUL POPULATIEI
 

 

Irlandezul Malcolm Potts este unul dintre cei mai vociferi si agresivi promotori actuali ai avortului si controlului populatiei. A facut-o din anii 60 si inca o face astazi ca profesor universitar la prestigioasa Universitate Berkeley din California si ca figura proeminenta in miscarea de control al populatiei promovate de ONU. In iunie, a publicat un editorial in European Journal of Contraception and Reproductive Health Care, in care isi prezinta in mod sumar ideologia si argumentele in favoarea avortului si al controlului populatiei. Notam ideile principale: (1) Omenirea intra intr-o epoca noua cind fiecare femeie va fi capabila sa faca, singura, o decizie personala daca si cind sa aibe copii; (2) Persoanele religioase si Biserica se vor opune acestei “noi libertati” a avortului care se reliefeaza pe orizont, dar vor pierde; (3)  Pozitia Bisericii si a crestinilor in general ca avortul este o crima ori un lucru rau nu are baze biblice; (4) Dezbaterea privind avortul trebuie sa se focalizeze asupra faptului ca avortul are consecinte pozitive: “pune capat suferintei;” duce la egalitate intre barbate si femeie; si rezulta in echitate sociala; (5) “Avortul este la fel de esential vietii moderne cum este motorul cu combustie interna sau telecomunicatiile” In plus, notam cele mai importante motive pentru care, conform observatiilor lui, femeile avorteaza: (1) copilul care s-ar naste nu ar putea beneficia de dragostea si ingrijirea de care ar avea nevoie; si (2) sarcina nu a sosit la momentul potrivit. Comentariul integral a lui Potts, in limba engleza, se afla aici: Abortion perspectives
 

 

CONSECINTELE CONTROLULUI POPULATIEI

Consecintele nefaste ale controlului populatiei sunt binecunoscute si toate dezastruoase. Redam aici doua articole publicate doar anul acesta pe aceasta tema in doua publicatii prestigioase din Statele Unite.  
 

 

Primul articol, publicat in februarie 2010 in Foreign Affairs, este un comentariu asupra unui studiu privind impactul declinului demografic european asupra viitorului strategic si economic al Europei la nivel international. http://www.scribd.com/doc/24424882/The-New-Population-Bomb-the-Four-Mega-Trends-That-Will-Change-the-World El indica ca, deja in declin, in 2050 Uniunea Europeana  va avea o influenta la nivel global mai mica decit aceia pe care Europa a avut-o, tot la nivel global, in 1820. Unicul motiv al declinului, afirma autorul, profesor la Mason University din Washington, DC, e declinul demografic al Europei.

 
Al doilea articol, publicat luna aceasta in Foreign Policy, raspunde unei intrebari provocatoare: “How did the world grow so gray, so quickly?” (“Cum de lumea a imbatrinit asa de mult atit de repede?”) Socul demografic al viitorului, afirma autorul, nu va fi numarul mare de fiinte umane care vor locui planeta in 2050, cam 9.1 miliarde, ci discrepanta uriasa intre generatia batrina si cea tinara. In alte cuvinte, societatea umana imbatrineste nu intinereste si nici nu stagneaza, si va aduce cu ea modificari enonomice si geo-politice radicale. http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/10/11/think_again_global_aging?sms_ss=email&at_xt=4cc34e9f456d66df,0 
 

 

ONU CONSTANGE STATELE LA AVORT

Am mai scris pe scurt cu alte ocazii despre modalitatile pe care ONU le foloseste pentru promovarea controlului populatiei. Una din ele e Conventia Internationala pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Impotriva Femeilor. Cu toata ca aceasta Conventie nu contine cuvintul “avort,” ea e folosita ca mijloc de intimidare si constringere a tarilor care au semnat Conventia sa promoveze avortul ca “drept al omului” si ca forma de eliminare a “discriminarii” impotriva femeilor. ONU a desemnat, in cadrul Conventiei, un Comitet de Eliminare a Discriminarii Impotriva Femeilor care periodic examineaza “progresul” sau lipsa de progres privind avortul al tarilor care au semnat Conventia. Ultima revizuire a fost facuta recent la New York cind a examinat situatia din Burkina Faso, Cehia, India, Malta, Tunisia si Uganda. Comitetul a criticat aceste tari pentru ca nu fac suficiente eforturi pentru liberalizarea avortului si ca nu implimenteaza programe de educatie sexuala pentru minori cu scopul de a promova “drepturile sexuale si reproductive.” Va sugeram in sensul acesta rezumatul alaturat in limba engleza: CEDAW Report Pressures Nations on Abortion as Congress Holds Hearing
 
 
Tot la subiectul acesta va recomandam si materialul alaturat primit de la colegii de la Pro-Vita (Bucuresti). A fost prelucrat din texte originale ale unei miscarii feministe pro-vita din SUA. Materialul dovedeste ca avortul nu elibereaza femeia ci o inrobeste. Avortul nu eliberează femeia, ci o înrobeşte 
 

 

Materiale aditionale privind consecintele avortului, prelucrate tot de colegii de la Pro-Vita, le puteti afla aici: http://provitabucuresti.ro/Resurse/inapoi-la-argument.html
 

 

PETITIE ONLINE

Dupa cum stiti, Ministerul Muncii a anuntat vinerea trecuta posibilitatea reducerii indeminzatiilor pentru copii de la 2 ani pina la intre 12 si 18 luni. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8050625-mamele-putea-primi-indemnizatia-pentru-cresterea-copilului-doar-ministrul-botis.htm?cfmail Unul dintre cititorii nostri a lansat petitia online alaturata impotriva acestei initiative. Va dam linkul si va rugam pe toti sa o semnati: http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_reducerii_perioadei_de_concediu_pentru_cresterea_copilului-p58537054.html
 
DECLARATIA DE LA TIMISOARA (un apel la constiinta crestina)
Cum va anuntam saptaminal, continuam pina la sfirsitul anului campania de stringere de semnaturi pentru Declaratia de la Timisoara. Mai avem la dispozitie doar 5 saptamini. Va rugam deci pe aceia dintre d-tra care inca nu ati semnat-o sa o semnati si sa o trimiteti la toate cunostintele d-tre pentru a fi semnata. Linkul Declaratiei este acesta:  http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php Cum repetam mereu, AFR apreciaza toate semnaturile d-tre si va reaminteste ca doar impreuna va putea fi vocea noastra auzita. Am ajuns la 3.600 de  semnaturi. Am dori sa obtinem cit mai multe semnaturi pina la sfarsitul anului. Semnati si dati mai departe. Fiecare semnatura conteaza! 
 
  
Important: Va reamintim din nou ca semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul si semnati Declaratia. Apoi veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura d-tra nu vor apare in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)
 

 

Declaratia accepta doar o singura semnatura pe adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.” 
 

 

STIRE DE ULTIMA ORA

Anual Departamentul de Stat american emite un raport privind libertatea religioasa in intreaga lume. Raportul 2010 (The 2010 Annual Report on Religious Freedom – Raportul Anual 2010 privind Libertatea Religioasa) a fost facut public pe 17 noiembrie. E extrem de lung dar usor de accesat. Raportul e divizat pe regiuni geografice si tari. Textul integral al Raportului, in engleza, il aflati aici: http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2010/index.htm. Raportul aloca multe pagini situatiei religioase din Romania. Raportul privind Romania, tot in engleza, il aflati aici: http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2010/148975.htm

 
RETINETI-I NUMELE: ALIN POPOVICIU
 
Va facem cunoscut astazi un alt parlamentar fara respect fata de valori – Alin Popoviciu (PDL).
 

Am preluam materialul din editia de 18 noiembrie a Ziarului National:  Ziarul National (Ana-Maria Ludatser) | 18.11.2010

Dupa succesul repurtat cu legea privind impozitarea cititoarelor in bobi si ghioc, pedelistul Alin Popoviciu revine acum cu o noua initiativa ceva mai pamanteana. Inspirandu-se din practica tarilor occidentale, deputatul PDL lucreaza la un proiect legislativ care prevede introducerea automatelor de prezervative in camine studentesti, benzinarii, hoteluri, dar si in apropierea cluburilor de noapte. ‘Am discutat cu foarte multi tineri care s-au plans ca au ratat partide de sex din cauza faptului ca nu au avut de unde sa ia prezervative’, a declarat Popoviciu. in plus, acesta sustine ca, pe langa prevenirea sarcinilor nedorite, o astfel de masura ar duce si la scaderea numarului de persoane infectate cu diferite boli dobandite prin contact sexual neprotejat. Propunerea lui Popoviciu a starnit deja reactii in Parlament, multi deputati sugerand ca cel mai mare automat ar trebui instalat in fata hotelului Rin, patronat de pesedistul Robert Negoita despre care presa a relatat ca obisnuia sa apeleze la dame de companie. Aceasa stire a fost preluata de pe Ziarul National.
 

 

ANUNT

Va amintim ca prima Duminca din decembrie e Ziua Sanctitatii Vietii in Romania, ziua in care ne amintim ca pe 26 decembrie 1989 guvernul revolutionar a adoptat doua ordonante (ambele ilegale), dintre care cea care a legalizat avortul.
 

 

PETITIE IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI

Va rugam sa continuati sa semnati petitia online impotriva legalizarii prostitutiei in Romania initiata de AFR acum un an. Petitia a fost reactivata recent. http://www.petitieonline.ro/petitie-p31974052.html In plus, va rugam sa trimiteti linkul la toti cunoscutii d-tra sa o semneze. 
 
 
VRETI SA FITI INFORMATI?
 

 

Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro Buletinul informativ apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor.
 

 

FACETI-NE CUNOSCUTI
 

 

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim. 
 
 
ANUNTURI
 

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

    
 
This message was sent from Alianta Familiilor din Romania to sci_fi_ro@yahoo.com. It was sent from: Alianta Familiilor din Romania, Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti, N/A N/A, Romania. You can modify/update your subscription via the link below.

Email Marketing by
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. iContact - Try It Free!

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Manage your subscription   Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

 

__._,_.___
Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet. Yahoo! Groups

.

Right-click here to download pictures. To help protect your privacy, Outlook prevented automatic download of this picture from the Internet.

__,_._,___

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: