Publicat de: Ovidiu Creanga | 23 noiembrie 2010

IMPOTENTA SI HIPNOZA

IMPOTENŢA şi HIPNOZA

(„Când vrea Nuţa, nu vrea puţa”)

 

Cu toate cã am început articolul cu o glumã, care de fapt este o veche zicalã româneascã, ce sub o formã glumeaţã are un substrat profund, prezentînd una dintre cele mai serioase probleme psihice care chinue un mare numar dintre colegii noştri bãrbati.

Dorinţa sexualã este foarte puternicã. Probabil este instinctul cel mai profund al speciei umane, de care depinde existenţa fiecarei fiinţe omeneşti, şi fãrã de care omenirea ar fi dispãrut de mult de pe faţa pãmântului.

Dorinta sexualã este naturalã, normalã si esentialã şi conduce fiecare fiinţã omeneascã sãnãtoasã, bãrbat sau femeie cãtre satisfacerea necesitãtii de bazã fiziologicã şi psihologicã, necesitatea sexualã, duce la sãvîrşirea actului sexual.

Cu aceastã ocazie, sperma furnizatã de cãtre bãrbat, fuzioneazã cu ovulul furnizat de cãtre femeie, proces ce are loc în uter. Desigur ca ştiţi, cã din milioanele de spermatozoizi ce sunt lansaţi cu ocazia unui act sexual, învinge cel mai puternic, care se uneşte cu ovulul, pentru a da nastere unei noi fiinţe omeneşti. În mod evident, actul sexual dintre un bãrbat şi o femeie stã la baza perpetuãrii speciei umane.

Înţeleapta Mamã Naturã, a împlantat în toate fiinţele omeneşti o enormã dorinţã sexualã, care-i face pe oameni sã repete mereu actul sexual. De fapt Mama Naturã a fãcut acelaş lucru şi cu alte specii de pe pãmânt. Dar numai omul care se crede infinit superior tuturor celorlalte specii de pe glob, este bântuit de nenumãrate deficienţe legate de sex, impotenţa fiind una dintre ele. Încã nu s-a pomenit un maimuţoi sau un piţigoi impotent. La animale existã şi o selecţie naturalã, astfel cã masculul cel mai viguros, cel mai puternic îl învinge pe cel mai bãtrân şi slab şi devine pentru o perioadã, pânã îi ia altul locul, Don Juanul turmei. Şi la noi oamenii, învinge cel mai puternic, de cele mai mult ori cel mai puternic, la buzunar. 

 

Ce este Impotenţa?

Impotenţa este imposibilitatea unui bãrbat ca penisul sãu sã atingã un grad de erecţie suficient, pentru a avea un raport sexual normal cu o femeie. Sau imposibilitatea ca penisul sãu sã prezinte o stare de erectie suficient de lungã, astfel ca femeia sã ajungã la orgasm, care este întru-câtva similar cu ejacularea la bãrbat.

Acest fapt, poate avea efecte devastatoare asupra bãrbatului, creându-i un sever complex de inferioritate sexualã. Bãrbatul îşi pierde încrederea în persoana lui şi în peformanţele lui sexuale, aceasta agravându-i şi mai mult starea lui de impotenţã. Rolul lui ca iubit, soţ, sau tatã începe sã se erodeze, el devine irascibil, invidios, gelos, simte cã soţia îl detestã, mai ales dacã ea a avut anterior o experientã sexualã reuşitã („socoteala de acasã nu se potrivete cu socoteala din târg”). Soţia sau iubita, „sculându-se mereu flãmândã de la masã, pânã la urmã se duce sã ia masa în oraş”. Şi drama este gata.

 

Cât de Rãspînditã este Impotenţa?

Cele mai înalte foruri medicale din Statele Unite sunt în mod unanim de acord cã chiar şi cei mai sexual activi bãrbaţi pot prezenta simptome de impotenţã din când în când. În Statele Unite sunt între 7 şi 8 milioane de bãrbaţi cu impotentã cronica permanentã şi cel putin 30 de milioane de bãrbaţi ce suferã de impotentã parţialã ce dureazã din când în când cîte o sãptãmânã, douã sau şi mai mult. Eu am intâlnit bãrbaţi sub 30 de ani complect impotenţi. Dupã cum se vede numãrul lor este destul de mare, foarte mulţi dintre aceştea sunt dornici sã urmeze un tratament, cel mai nimerit fiind prin hipnozã.

Care sunt Cauzele Impotenţei ?

La acest capitol doctorii nu se înţeleg deloc. Unii zic cã 80% din cazuri sunt de naturã biologicã adicã fizicã, alţii fiind de pãrere cã 80% din cazurile de impotentã se datoresc factorilor psihici. De fapt fiecare impotenţã de naturã fizicã, are latura ei psihologicã, precum şi fiecare impotenţã de natura psihicã, are latura ei fizicã. Deci legatura dintre spirit şi corp (mind-body) este totdeauna prezentã. Cea mai inalta autoritate medicala în aceasta materie, Johns Hopkins Medical University, într-o publicaţie recentã reda urmatoarele ca fiind cauzele impotenţei:

Debalansare hormonala, cum ar fi deficienţa de testosterona, deficienţa în circulaţia sângelui între penis şi testicule, neputinţa nervilor de a reacţiona, traume fizice în regiunea pelviana, droguri, alcool, diabet, atheroscleroza, o operaţie în regiunea pelviana, consumul de anti-hipertensive, tranchilizante, anti-depresante. Deasemene mai menîioneaza o serie de cauze psihologoce ca: probleme familiale, stress, pierderea slujbei, anxietate, lipsa de dorinţã, probleme financiare, mânie, ura, frica de insucces, precum şi multe alte probleme din viaţa de zi cu zi.

 

Hipnoza Poate Ajuta la Vindecarea Impotenţei

      Profesorul Emanuel Orlich care este in vârsta de peste 90 de ani, spune cã el a vindecat prin hipnoza în îndelungata lui cariera mii de cazuri de impotenţã. El a ajutat mii de bãrbaţi sã-şi recapete virilitatea, a salvat familii de la destramare, bãrbaţii şi-au recãpãtat încrederea şi autorespectul în sine care i-au fãcut sã fie redaţi societãţii ca oamnei normali, ca oameni întregi.

      Dupã cum se ştie, hipnoza se adreseaza subconştientului, cãruia îi imprimã anumite sugestii pozitive, adicã îi sugereazã ceace dorim sã realizãm prin hipnoza. Subconştientul este o parte din „spiritul” omului care coordoneazã toate funcţiile corpului omenesc. Subconştientul nu doarme nici o datã. El coordoneazã activitatea sistemului imun, care prin celulele lui divizate dupa funcţia pe care o executã pentru apãrarea corpului împotriva diverşilor inamici, microbi, fungii, celule aberante (cancer), etc.  Hipnoza cu ajutorul subconştientului vindecã omul de patima fumatului sau de droguri. Vindecã organismul omenesc de boli la care medicina clasicã se declarã neputincioasã. În general vindecã bolile de natura psihosomatica, şi 60% din boli sunt de naturã psihosomaticã.

 

Care este calea utilizatã de hipnoterapist pentru vindecarea impotenţei?:

Utilizând hipno-analiza la început se determina studiind conştientul şi subconştientul subiectului care este cauza deficienţei (impotenţei). Dacã este de naturã biologicã, trimite subiectul sã consulte  un doctor calificat, care va începe printr-o cercetare serioasã la laboratorul de analize.

      Dacã este de naturã psihicã, hipnoza este cea ce va vindeca bolnavul. Daca la baza impotenţei se determinã cã este alcoolismul, abuzul de droguri, se eliminã la început aceste metehme în mod clasic, adicã aşa cum se trateazã în mod obişnuit aceste obiceiuri dãunatoare, deci prin hipnozã.

      Dacã se determinã ca impotenţa se datoreazã unor factori negativi psihologici ca: stress, lipsã de dorinţã, frica de insucces, mânie, urã, indiferenţa soţiei sau iubitei, sau chiar antipatia acestora, ori alte motive de ordin psihologic, se eliminã aceste motive şi dictonul pe care l-am moştenit de la romani; înlãturând cauza se înlaturã efectul.

      Printre medicaţiile menţionate de Johns Hopkins, ca fiind cauze ale impotenţei ca: anti-hipertensivele, anti-depresantele, tranchilizantele, desigur cã se înceteazã imediat folosirea lor. În mod sigur cã aveţi ideie despre hipnoza care se bazeaza pe o relaxare cât se poate de profundã. Dar relaxarea este tocmai opusul stress-ului, anxietaţii, tensiunii nervoase şi

rãspusul a apãrut de la sine. Pentru a ilustra puterea hipnozei şi efectele surprinzãtoare pe care le produce, voi reda integral textul profesorului Emanuel Orlick, care dupã pãrerea mea este afarî de un valoros om de ştiinţã şi o persoana adorabilã.

 

Chiar şi Curentul de Sânge cãtre Organele Genitale

Poate fi Crescute prin

HIPNOZÃ

 

               “Orice hipnoterapist poate controla curentul de sânge al  oricarui subiect hipnotizat pur şi simplu numai spunindu-i <Gândeşte-te la acea parte a corpului şi spune cã curentul de sânge sã curgã într-acolo>.  În cazul impotenţei subiectului i se spune sã se gândeascã la penisul şi testiculele sale şi <sã vrea>  ca sângele sã curgã acolo.

               Ca mic copil, eu (prof Orlick) am învãţat sã controlez curentul sângelui meu cu ajutorul gândului. Desigur nimeni nu mã credea. Apoi, când m-am dus la colegiu, am hipnotizat un numãr de colegi şi am experimentat cu ei controlul curgerii sângelui în diferite pãrţi a le corpului.

               Nu ştiu cum s-a aflat de experienţele mele şi în prima parte a lui 1930 am fost invitat sã ţin o lecturã/demonstraţie despre hipnozã la un congres anual al lui American Psychiatric Association. Era un auditoriu de peste 200 de doctori în medicina cu diplome în ştiinţã, medicinã şi psihologie şi ei m-au încolţit cu o mulţime de întrebãri. Atunci un barbat s-a ridicat în picioare şi o consternare s-a abatut peste intreaga audienţã. Am aflat mai târziu ca el era preşedintele lui American Psychiatric Association.

               El ma întrebat dacã eu put sã dovedesc ceace spusesem, adicã sã controlez curentul de sânge asupra mea şi asupra altora.  Eu am rãspuns cu o voce foarte sigurã şi sonorã: „Da domnule! Eu am venit pregatit sa probez aceasta spre deplina satisfacţie a fiecãrei presoane din acest auditoriu”.

               Eu venisem pregãtit sã rãspund la aceasta întrebare aducând cu mine patru subiecţi asupra cãrora lucrasem mai mult de un an, şi deasemeni adusesem câteva seringi sterilizate. L-am invitat pe cel ce pusese ãntrebarea, însoţit de patru doctori, aleşi de el, sã se urce pe scena. Am pus pe unul din subiecţii mei hipnotizaţi sã-şi scoatã camaşa şi sã stea la masa în plinã vedere a întregului auditoriu. Apoi i-am spus subiectului meu cã curentul de singe din degetele de la mâna lui stângã se va încetini şi în final se va opri. Degetele s-au albit şi s-au rãcit. Toţi doctorii de pe scena au vãzut aceasta. Apoi eu le-am pus sa controleze degetele de la mâna stânga şi de la mâna dreapta şi sã vadã diferenţa în temperaturã. Dupa aceia eu i-am spus subiectului cã curentul de sânge din mâna sa stânga se întoarce la normal şi albeaţa de la degete a dispãrut, deasemeni a dispãrut şi rãceala.

               Apoi eu am lovit scurt antebratul subiectului şi i-am spus cã orice durere a dispîrut  din antebraţ. Apoi i-am mai spus ca unul din doctori va lua o proba de sânge cu o seringa sterilã din antebraţul sãu, însã el nu va simţi nici o durere şi nu va curge nici o picaturã de sânge. În timpul acestei operaţiuni subiectul nu a dat semne ca ar simţi vre-o durere şi nici o picaturã de singe nu s-a scurs in seringã. Nu trebuie sã spun ca cele câteva sute de specialişti cu înalte calificãri în medicinã şi psihiatrie, au devenit imediat <crezãtori> în utilizarea hipnozei, pentru a folosi incredibila putere a minţii omeneşti.

               Eu deasemeni am spus prestigioasei mele audienţe despre Dr. Sigmung Freud, tatãl psihoanalizei, despre Emil Coue, tatãl autosugestiei, despre Dr. Anton Mesmer, Dr. James Braid, Dr. Jean Charcot, Dr. James Esdaile, Dr. John Elliston, Dr. Morton Prince şi mulţi alţi celebri doctori în medicinã ce au fost pioneri in hipnozã şi psihiatrie prin anii 1800. Cu toate ca au fost aproape uitaţi astãzi ei au pus bazele noilor cãi spre sãnãtatea şi tãmãduirea omenirii, noilor cãi ce vor cuceri locul pe care îl meritã începând cu anul 2000”.

 

               Povestirea de mai sus este foarte sugestiva şi dovedeşte forţa pe care o are hipnoza în vindecarea bolilor de naturã psihosomaticã. Existã o prejudecatã ca existã „boli ruşinoase”, cele legate de „partile ruşinoase” şi pacienţii se sfiesc sã se ducã la doctor. Eu când am inceput sã am scaune cu sânge, în primãvara lui 1993 vre-o cinci zile mi-a fost ruşine sã mã duc la doctor. Pânã nu am cãzut jos în baie din cauza slãbiciunii nu m-am dus, şi cum m-am dus mi s-a pus pe loc diagnosticul: Cancer de colon, şi în sãptãmâna urmatoare eram pe masa de operaţie.

               Iubiţi cititori,

Dacã observaţi cel mai mic simptom, ca aveti probleme de erecţie, farã nici o jenã, adresaţi-vã imediat medicului, şi dacã el nu vã rezolva problema adresaţi-vã unui terapeut ne-alopat. Şi impotenţa este o boala ca oricare alta, dar cu consecinţe cu mult mai grave. Nu asteptaţi  sa vã pãrãseascã nevasta sau sã vã împodobeascã cu o pereche de coarne monumentale. De foarte multe ori chiar soţia este vinovata prin raceala, indiferenţa sau chiar prin dispreţul pe care-l manifestã faţã de soţ. De multe ori problema se rezolva intr-un mod neaşteptat de simplu, totul este sã aveţi curajul sã  mãrturisiţi neajunsul pe care-l aveţi celui care trebuie.

În concluzie: Impoteţa nu este o boala ruşinoasa, este o boala ca oricare altaşsi ce este foarte important, este vindecabiã.

     

Bibliografie:

1). Brainstorming Hypnotism by Prof. Emanuel Orlick. The journal of Hypnotism Vol.15, No.1 March 2000

2). Therapy Through Hypnosis edited by Raphael H. Rhodes. Citadel Press 1952

3). Hypnosis for Change by Jusie Hadley and Carol Stuadacher. New Harbiger Publications 1996  

 

Ovidiu Creangã: Advanced Certified Hypnotherapist and Holistic Practitioner.

Tel: (416)221-1143, Cell: (416)723-9923, e-mail: ovid.creanga@gmail.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: