Cancer, anemie, afectiuni oculare, ulcer, colita, ciroza, infarct miocardic, astm
Cancer la ficat (metastaze la ficat)
Cancer hepatic, pancreatic, gastric, intestinal; cancer cu metastaze
Cancer la gat neoperat
Cancer bucal
Cancer uterin, mamar sau ovarian
Cancer, boli de inima, diabet, artrita, scleroza multipla, boli de piele, alergii, stari
inflamatorii
Cancer esofagian
Cancer gastric
Tratamentul cancerului cu petrol distilat
Clisma cu cafea in tratarea cancerului
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tumora in (pe) corp
Tumora, nodul, furuncul
Metastaza la plamani
Cancer bronho-pulmonar
Cancer tiroidian
Tumori cerebrale
Tumora hepatica
CANCER
1,5 kg radacina de tataneasa data prin masina de tocat carne, se amesteca cu
2,2 kg miere de salcam si 3,5 litri de vin rosu de tara.
Preparatul se pune intr-un borcan de sticla, se inchide ermetic si se macereaza 5
zile ferit de orice sursa de lumina. Se strecoara si se pastreaza la rece.
Se ia cate o lingurita, de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale cu 2 ore mai
devreme timp de 5 zile, apoi se ia cate o lingurita inaintea meselor principale dar
numai cu o ora timp de 3 saptamani, putandu-se continua pana la 2 luni.
Acelasi amestec, in aceleasi doze se recomanda si in tratarea altor boli: gripa,
angina pectorala, amigdalita, eczeme, astenie, trombofletita, scleroze, reumatism
si altele.
astm
Tulpinile de orz verde se recolteaza cand ajung la inaltimea de 25-30 cm, prin
taiere de la suprafata pamantului. Se spala bine, se taie marunt, se imbiba cu
putina apa si se macina pana devin pasta, pentru a putea fi introduse in storcator.
Se obtine sucul prin stoarcere.
Se administreaza 3-4 pahare/zi in cure de 3-4 saptamani, de doua ori/an
(primavara si toamna), pentru fortificarea organismului.
Comparativ cu alte plante, orzul contine de 250 de ori mai multa vitamina A decat
salata, de 25 de ori mai mult potasiu decat banana, de 11 ori mai mult calciu
decat laptele proaspat, de 11 mai mult fier decat telina, de 7 ori mai multa
vitamina C decat portocala, de 10 mai multa vitamina B1 decat spanacul si de 23
de ori mai multa biotina decat laptele.
In scurt timp organismul se revitalizeaza, si multe din simptomele bolii dispar.
radacina rasnita) si una de pulbere de obligeana (obtinuta din radacina rasnita) se
pun in 1/2 litru de apa si se lasa sa se macereze la temperatura camerei de seara
pana dimineata.
– Preparatul se filtreaza dimineata.
– Se opareste inca o lingurita de pulbere de pedicuta la o cana de apa clocotita,
dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza.
– Se combina, in final, cele 2 preparate (infuzia si maceratul) si amestecul astfel
obtinut se bea in 3 reprize inaintea meselor principale cu o jumatate de ora.
40 de zile cu 10 zile pauza intre ele.
Prepararea extractului :
– doua linguri radacina de tataneasa (bucati) se lasa de seara pana dimineata la
macerat intr-un pahar cu apa.
plante: o lingurita pulbere de frunze de nuc, o lingurita coada soricelului; o
lingurita musetel, o jumatate de lingurita de rostopasca.
– dimineata se filtreaza ambele macerate, iar tataneasa ramasa se pune la fiert la
foc mic intr-o cana de apa. Dupa 20 minute de fiert, se ia de pe foc si se adauga
restul de plante ramase dupa filtrare, care se lasa sa se infuzeze 15 minute.
– se strecoara infuzia, apoi se combina cu cele 2 macerate la rece.
– se bea pe parcursul zilei in 3 reprize.
– cu plantele ramase se pun comprese pe locul afectat.
proaspata, 50 g sanziene galbene maruntite, 50 g propolis solid maruntit intr-un
litru de alcool de 75°. Se lasa la macerat 10 zile. Se stre coara si se ia cate o
lingurita de tinctura plus o lingurita de miere de 3 ori/zi. Se va inghiti foarte incet,
pentru a „spala“ cat mai bine gatul.
Cojile de soc se pun intr-o oala cu 4 litri de apa astfel incat sa fie putin acoperite
si se fierb la foc potrivit pana ramane un litru de lichid.
Se lasa la racit cu coji cu tot, dupa care se strecoara. Lichidul se pune din nou la
fiert cu 250 ml ulei rafinat de floarea – soarelui, 3 linguri de miere si ceara curata
cat un ou. Se fierbe totul pana scade la jumatate, apoi se raceste, se strecoara
prin tifon si crema astfel obtinuta se pastreaza in cutii de plastic la frigider. Se
unge zona afectata de 2-3 ori/zi.
Din aceasta pulbere se iau 1-2 lingurite de trei ori/zi. Pulberea se tine sub limba
15 minute dupa care se inghite cu putina apa.
stari inflamatorii
intretinere:1-2 linguri/zi.
maruntita bine. Dupa racire, se strecoara lichidul si se indulceste cu 200 gr miere.
Se beau zilnic cate 50 ml, o data sau in cateva reprize.
– se fierb 60 gr frunze de garoafe intr-un litru de apa timp de 15 minute, se
adauga 1/2 lingurita de rostopasca si se ia vasul de pe foc, apoi se infuzeaza 10
minute. Se beau doua cani pe zi.
pune in palma si se freaca bine palmele; daca pielea ramane alba, inseamna ca
este bun.
Se consuma cate o lingura de petrol distilat dimineata si seara pe stomacul gol cu
1/2 ora inainte de masa. In acea jumatate de ora pana ce se poate manca,
bolnavul trebuie sa se intoarca de cateva ori (din 10 in 10 minute) alternativ pe
partea stanga si pe partea dreapta pentru ca petrolul sa poata patrunde in
curburile si pliurile gastrice.
Tratamentul dureaza 4 saptamani.
determina eliminarea masiva de toxine. Clismele cu cafea nu actioneaza asupra
intestinelor, ci asupra ficatului, organul cel mai lezat in boala canceroasa.
Cofeina produce in ficat o stimulare exceptionala, creste productia de bila, se
deschid canalele biliare, toxinele sunt prompt evacuate.
Se pot face doua clisme /zi una dimineata si una seara, iar in cazuri extreme se
pot face si din 4 in 4 ore.
Atentie: ingerarea cafelei pe gura nu are nici pe departe vreunul din efectele
enumerate aici.
Clisma cu cafea: se prepara cafeaua prin adaugarea a 2-4 lingurite cu varf de
cafea, in 200-400 ml de apa clocotita. Se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se
filtreaza si se lasa la racit pana devine calduta. Se introduce intreaga cantitate in
intestin, unde se tine 15 minute, dupa care poate fi evacuata.
corespunzatoare.
Mii de bolnavi s-au vindecat cu aceasta cura, nu numai de cancer, ci si de :
diabet, epilepsie, astm, reumatism, boli de inima, scleroza in placi, labilitate
psihica, s.a.
Regimul este urmatorul:
• Timp de 10 zile se consuma numai cereale Yang (grau, orez, mei si hrisca). In
afara de apa si sare nu se mai accepta nimic altceva. Se mananca pe saturate in
doua sau mai multe mese/zi si in nici un caz nu se va rabda de foame in timpul
curei.
• In cazul unor afectiuni cronice, este indicat sa se urmeze mai multe cure
succesive de cate 10 zile, cu pauza de 3-4 zile intre ele, pana la vindecare. In
pauza si inca 3-4 luni dupa insanatosire se va tine o dieta lacto-vegetariana pura.
• Se beau 2 litri de apa plata/zi.
• Daca apare tendinta de constipatie, se fac clisme.
• Dupa urmarea acestui regim creste vitalitatea, capacitatea de munca, se
odihnitor si se amplifica magnetismul curativ. Are loc o reantinerire, revitalizare si
regenerare.
• Este un regim de purificare indicat in toate afectiunile.
obtine un terci. Se unge locul bolnav, se acopera cu tifon si se lasa peste noapte.
Se repeta pana la disparitia tumorii.
2 linguri de ceara de albine (curata), se dau pe razatoare.
Se amesteca bine cele 2 ingrediente si se adauga 6 linguri de ulei de masline. Se
pun la fiert in bain-marie pana ce devin lichide. Se ia de pe foc compozitia si se
amesteca cu o spatula de lemn pana ce se raceste. Trebuie sa aiba consistenta
unei creme de fata. Daca iese prea tare se mai pune pe foc si se mai adauga ulei
de masline.
Se pune un strat gros din acest amestec (aproximativ 5 mm) pe locul afectat, se
acopera cu un tifon prins pe margine cu un leucoplast.
Nu se umbla la acest pansament 24-48 de ore. Se indeparteaza, se arunca, se
face pauza 2 zile.
Se repeta pana cand tumora (nodulul, furunculul) dispare.
(nesarata), 500 gr lamai cu coaja cu tot tocate marunt, 500 gr miere poliflora, 400
gr cafea macinata. Din acest amestec se ia cate o lingura cu 30 minute inaintea
meselor principale.
Preparatul se pastreaza la rece.
– se beau 3 cani de ceai/zi de lemn dulce (infuzie din 9 gr de radacina de lemn
dulce la 200 ml apa)
Se fierb 2 litri de apa timp de 1/2 ora. Din apa fiarta se masoara 1/4 litri in care se
pun 7 lingurite cu varf cu spanz pisat si se mai fierb 5 minute. Se lasa la racit,
apoi se strecoara prin tifon. Sticla se tine la frigider. In prima zi se ia cate o
lingurita dimineata, la pranz si seara, dupa mese. A doua zi se iau cate 2 lingurite
dimineata, la pranz si seara, dupa mese; a treia zi se iau cate 3 lingurite, etc.
Doza zilnica se mareste cu o lingurita pe zi, pana ce se ajunge la 20 lingurite
repeta trata mentul. Daca nu ajunge cantitatea preparata intial, se mai face o
portie.
Atentie! Spanzul are un grad mare de toxicitate. Daca apar dureri de cap,
tratamentul se întrerupe. Se poate relua dupa o pauza de 14 zile.
leustean data prin razatoare mare, 350 gr miere de albine curata, 350 ml vin de
tara curat- timp de o saptamana. Sticla va sta la intuneric, agitandu-se de cateva
ori pe zi.
Se ia cate o lingura de 3 ori/zi, cu 1/2 ora inaintea meselor principale cu tot cu
leustean. Intre timp se pregateste o alta portie din amestecul de mai sus. Cura se
intrerupe dupa vindecare. Concomitent, se urmareste ecografic evolutia bolii.
Tratamentul trebuie completat cu ceai de tataneasa 1 litru/zi, iar pe regiunea
ficatului se vor aplica comprese caldute cu terciul ramas de la fiertura plantei care
se aplica seara la culcare timp de 3 ore.
Boli de inima, dereglari de circulatie a sangelui
Fragilitate vasculara
Insuficienta cardiaca
Tulburari de circulatie
Hipertensiune
Cardiopatie ischemica
Curatarea venelor si arterelor de depuneri
Normalizarea sistemului circulator
„Vin“ pentru boli de circulatie, inima, cardiopatie ischemica
„Vin“ pentru circulatie
Hipertensiune
Arterita obliteranta
Ateroscleroza
Vin pentru ateroscleroza, hipertensiune si pietre la vezica urinara
Arterita, boli de circulatie
Curatarea vaselor sanguine
Curatarea vaselor (vene si artere)
Curatarea sangelui
Circulatia sangelui
APARATUL CIRCULATOR
Arterita obliteranta
radacina de spanz rasa peste care se toarna alcool de 60° si se lasa la macerat
30 zile. La o parte de spanz se adauga 6 parti alcool. Se foloseste extern in
comprese sau in masaje usoare. Dupa folosire spalati-va bine mainile, tinctura
este foarte toxica.
ciubotica cucului si se toarna deasupra vin alb, de tara. Se lasa la macerat 14 zile
inainte de mesele principale.
zile la rand.
– Decoct din radacina de osul iepurelui, 4 linguri la un litru de planta, fiert 30 de
minute la foc mic. Se beau 3-4 cani/zi.
– Se beau sucuri de fructe, usor indulcite; berea este interzisa.
– Se consuma banane, prune si caise uscate, smochine, curmale.
minute. Se adauga 150 ml suc de pelin si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Dupa ce s-a racit se imbutelieaza in sticle sterilizate. Se beau 150 ml de preparat
dimineata pe stomacul gol. Dispare oboseala, creste puterea de concentrare,
dispar palpitatiile, ameteala si senzatia de vid in cap.
paducel 40 g. Fiecare din aceste plante se pune in sticlute de 250 ml, dupa ce au
fost maruntite; se toarna peste ele 200 ml alcool de 87°. Sticlele se inchid
ermetic. Se agita zilnic. Dupa 14 zile se strecoara prin tifon, se pune fiecare
tinctura in cate o sticla care se inchide ermetic. Se consuma, cu 30 minute inainte
de fiecare masa (de 3 ori/zi) principala cate 5 picaturi din fiecare, diluate intr-un
pahar cu apa. Tratamentul dureaza cel putin 3-4 luni.
– Se amesteca o lingura de radacina rasa de hrean cu o lingura de miere pana
cand se obtine o pasta omogena. Acest amestec se inghite in intregime dimineata
inainte de micul dejun. Cura se tine 30 de zile si se repeta la fiecare 2 luni.
Tratamentul se aplica de 4 ori/an, timp de 3 ani. In paralel, se bea o infuzie de
leustean obtinuta din 2 linguri de frunze la o cana cu apa clocotita. Se infuzeaza
15 minute, se strecoara, se beau 2 cani/zi.
Mult mai puternica este tinctura din 20 gr frunze + 20 gr radacini de leustean
macerat 10 zile in 100 ml alcool de 70°. Se iau de 3 ori/zi cate 25 de picaturi
diluate in jumatate de pahar cu apa.
lingurita de miere, inainte de micul dejun. Se poate repeta o data la fiecare 2 luni;
– se bea infuzia de paducel, o lingurita la cana (200 ml apa clocotita)
– 10 minute-o cana/zi
tocate marunt. Separat se fierb la foc mic intr-un litru de vin alb 250 gr radacina
de patrunjel si 2 legaturi de frunze de patrunjel pana lichidul scade la 500 gr. Se
strecoara ambele preparate si se amesteca. Se adauga 150 ml miere. Se astupa
bine recipientul si se lasa la macerat 7 zile, agitandu-se de cateva ori/zi.
Dupa o saptamana se strecoara din nou. Se pastreaza la rece. Se consuma cate
o lingura de 3 ori/zi cu o jumatate de ora inainte de mesele principale.
rece, 2 lingurite la cana timp de 10 ore. Se beau: 3 cani/zi timp de 6 saptamani; 2
cani/zi timp de 3 saptamani; o cana/zi in urmatoarele 2 saptamani. Se
administreaza dimineata si seara inainte si dupa masa.
litru de vin alb de tara timp de 15 minute. Se adauga apoi 300 gr miere de
salcam si se mai fierb 1-2 minute, dupa care se raceste si se strecoara. Se
pastreaza la rece. Se iau 3 linguri zilnic, inainte de mese, minim 100 de zile.
ceapa, 200 gr usturoi pisat, 200 gr miere poliflora.
Se pun toate componentele la macerat intr-un borcan de 3-5 litri care se tine la
soare sau la temperatura camerei timp de 14 zile. Dupa aceasta perioada (in care
se amesteca zilnic cu o spatula de lemn), se strecoara, se pune in sticla inchisa la
culoare si se pastreaza la frigider.
Se consuma cate 50 ml de doua ori/zi cu 1/2 ora inainte de micul dejun si cina.
rozmarin la o cana (250 ml apa). Se lasa de seara pana dimineata la temperatura
camerei. Se beau 2 cani/zi dimineata si seara timp de 1 luna.
– tinctura de talpa-gastei- se prepara din 20 gr planta la 100 ml de alcool de 70°.
Se lasa la macerat 8 zile, dupa care se consuma cate 20-40 picaturi o data, de 3
ori/zi.
40°) urmatoarele: 10 gr aloe frunze zdrobite, 5 gr rasina de brad, 2 gr sofran, 10
gr flori de salcam, 10 gr foi de dafin, 10 gr troscat, 10 gr gentiana, 10 gr frunze de
frasin, 5 gr fenicul, 5 gr radacina de scaiete, 10 gr angelica, 10 gr boabe de
ienupar pisate.
Sticla se pune aproape de o sursa de caldura si se agita zilnic. Dupa 14 zile se
strecoara si se pune in sticlute mici de culoare inchisa. Se ia cate o lingurita de 3
ori/zi inaintea meselor principale cu 15-20 minute.
alba.
50 ml in fiecare dimineata dupa micul dejun.
de ulei de masline presat la rece. Se adauga putin patrunjel verde si o frunza de
dafin. Se lasa la macerat amestecul pe timpul noptii. Se consuma preparatul
dimineata pe stomacul gol cu o felie de paine prajita, timp de 3 luni.
mesteacan. O lingura de plante se infuzeaza 20 minute in 0,5 litri apa clocotita.
250 gr din cantitate se beau dimineata pe stomacul gol (se poate adauga o
lingurita de miere), 250 gr se beau seara la culcare. Procedura se repeta 21 de
zile.
de valeriana maruntita si 2 pahare de miere naturala. Se pun toate intr-un termos,
si peste ele se toarna pana la 2 litri de apa clocotita. Se pastreaza 24 de ore in
termos, apoi se strecoara. Se ia pe parcursul zilei cate o lingura din 30 in 30 de
minute pana la terminarea lichidului.
– Se iau cate 30 picaturi de tinctura de nuci verzi de 2 ori/zi in cate un pahar cu
apa sau ceai, dimineata si seara inainte de masa.
– Se beau ceaiuri de papadie.
– Una din mesele de peste zi sa fie numai o salata de cruditati, cel putin 3
saptamani.
– Se face cura anuala cu urzici.
macerat 8 zile. Se filtreaza. Se beau 100 ml inaintea meselor principale de 3
ori/zi. In acest pahar (de 100 ml) se va amesteca zeama de la o lamaie.
Se beau 3 ceaiuri/zi din amestecul de plante: coada-soricelului, vasc, catina alba,
in parti egale. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de amestec la 200 ml apa
clocotita (infuzie 10 minute).
Artroza, spondiloza
Lumbago
Lombosciatica
Guta, reumatism, artroza
Reumatism
Ciocuri pe coloana
Osteoporoza, reumatism
Osteoporoza
Boala oaselor de sticla (boala Lebstein)
Leziuni ale coloanei vertebrale
Dureri ale coloanei vertebrale
Monturi
Dureri de calcaie
Carcei
APARATUL LOCOMOTOR
Artroza
afectata.- Se amesteca 3 linguri de troscot cu 2 linguri de frunze de mesteacan si
2 linguri de fructe de maces. Se pune amestecul intr-un termos si se toarna
deasupra un pahar de apa fiarta. Se lasa peste noapte, iar a doua zi se adauga in
infuzie 2 lingurite de sare. Se inmoaie o carpa curata de bumbac in aceasta
infuzie, se stoarce si se aplica pe locul bolnav.
Se acopera cu ceva gros si se mentine cateva ore dupa care se repeta
procedura.
Tratamentul se face pana la disparitia bolii.
– Se iau paie de ovaz, se toarna o cantitate corespunzatoare de apa si se fierbe
30 minute la foc mic. Se aplica cataplasme caldute. – Se toarna ulei de masline
peste frunze tinere de nuc si se lasa timp de 3-4 ore, dupa care se aplica frunzele
in 3-4 straturi pe locul bolnav.
– Se aplica pe locul bolnav cataplasme cu ceapa tocata sau usturoi pisat.
macinate de dafin in apa rece 24 de ore. Se strecoara si se adauga o cantitate
dubla de osanza de porc. Se pun la fiert în „bainmarie“ 4 ore. Se strecoara prin
tifon si se pastreaza la rece.
– se pun comprese cu bitter suedez.
– se consuma zilnic 1 si 1/2 litru de ceai de coada calului + urzica, in fiecare cana
de ceai se pune cate o lingura de bitter suedez.
– Se face cura cu tinctura de urzica timp de 5-6 luni, cate 10 picaturi intr-o cana
de ceai, de 3 ori/zi.
– Se pun comprese cu frunze de varza zdrobite, in 2-3 straturi, de seara pana
dimineata.
topita + 1/4 litru ulei de masline. Amestecul se incalzeste in „bain-marie“ timp de 3
ore.
– Se aplica local sticle cu apa calda, perna electrica sau ventuze.
– Se fac bai calde pentru jumatatea inferioara a corpului cu: infuzie de coacaze (2
pumni), ace de pin (2 pumni) la 5 litri de apa timp de 10 minute.
terci + o lingurita de miere + o jumatate de lingurita de drojdie de bere.
– Se fac frectii cu o jumatate de ceapa pe locurile dureroase.
– Se beau 2-3 cani/zi de infuzie de soc (2 lingurite la o cana de apa clocotita).
– Se pun cataplasme cu hrean ras amestecat cu putina apa si faina integrala.
– Se fac frectii cu ulei de ienupar.
Se strecoara si se bea cantitatea pe parcursul unei zile. Tratamentul se face 3
saptamani. Se poate relua de 3 ori in cursul anului.
ml apa si 40 gr untura nesarata. Se bea foarte calda mai multe seri la rand. Dupa
2 ore, la culcare, se bea un decoct de crusin (o lingurita la cana, fiert 3 minute).
Tratamentul se face o data pe an timp de 7 zile.
– Se pun 8 linguri de piper negru macinat intr-un litru de rachiu tare si se lasa la
macerat 5-7 zile. Se filtreaza si se maseaza cu aceasta solutie zonele dureroase
de 2-3 ori/zi.
de 12 ore in 30 ml spirt sanitar, intr-un borcan inchis ermetic. Se adauga 200 ml
cand. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare, se pune intrun
vas pe foc si se adauga 50 g ceara de albine, amestecandu-se continuu pana
se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul
coloanei vertebrale in fiecare seara.
– Tinctura din: 70 gr marul lupului, 10 gr jojoba, 10 gr tataneasa, 10 gr cimbru.
Peste aceste plante, intr-un borcan, se adauga 500 ml spirt sanitar. Borcanul se
inchide ermetic si se lasa la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se
filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Cu aceasta tinctura se pun
comprese pe zona afectata, tinandu-se de seara pana dimineata.
de sare de lamaie. Se lasa la macerat 2-3 zile, agitand de cateva ori pe zi pana
se dizolva complet. Cu acest preparat va ungeti seara locurile dureroase.
si 1/2 litru de coniac. Se lasa la macerat 5 zile. Se pun apoi comprese cu aceasta
solutie pe locurile dureroase.
– Se ia cate o lingurita de tinctura de marar diluata intr-o jumatate de pahar cu
apa de 3-4 ori/zi, minim 6 luni. Tinctura se prepara din 20 de linguri de seminte de
marar care se amesteca cu 1/2 litru alcool alimentar de 70° si se lasa la macerat
8 zile, dupa care se filtreaza. Se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare.
camerei, 500 ml otet de mere (de preferinta preparat in casa) si cate 25 gr de
coada calului si 25 gr troscot. Dupa 12 ore se strecoara acest preparat si se bea
pe parcursul unei zile, indulcit usor cu miere naturala.Se foloseste 10 zile/luna,
minimum 6 luni.
rece combinat cu pulbere de ardei iute.
material de bumbac. Se unge pielea cu osanza de porc si apoi se aseaza
compresa. Se tine 45 de minute. Se repeta cel putin 3 zile.
– Se fac bai calde la picioare cu un pumn de sare de Bazna la un lighean de apa.
Volumul monturilor se reduce si deseori cedeaza si pintenii.
– Într-un borcanel se pun 10 lame de ras peste care se toarna un pahar de otet
din vin. Se lasa o luna pana cand otetul isi schimba culoarea.
leucoplast si se pune o soseta. Se lasa peste noapte sa-si faca efectul.
Dimineata, vata se arunca. Spalatul pe picioare este interzis pana la terminarea
tratamentului. Procedeul se poate repeta.
dureros cu un bandaj obisnuit, apoi se aplica o soseta. Se aplica de seara pana
dimineata. Se repeta pana cand durerea dispare. Daca apare o alergie pe piele,
se face pauza cateva zile, timp in care se unge locul cu alifie de galbenele.
picioare sau unde apare carcelul. Se doarme cu el. Pedicuta din saculet se
inlocuieste cu alta dupa un an.
Blefarita
Toate bolile de ochi
Oftalmie
Boli de ochi
Cataracta
Conjunctivita
Glaucom ocular
Otita
Hipoacuzia
Afte
Sinuzita
Eliminarea polipilor
Psoriazis
Boli de piele grave, psoriazis, acnee
Ceai pentru psoriazis
Ceai pentru tratamentul extern al psoriazisului
Lupus eritomatos si tuberculos
Acnee juvenila
Eczeme
Eczeme, herpes si arsuri
Vitiligo
Acnee
Cosuri si acnee
Herpes, bube dulci
Bube dulci
Zona Zoster
Pistrui
Inflamatii ale pielii
Rani, arsuri, acnee
Pecingine
Rani cu puroi
Ihtioza (nehidratarea pielii)
Intretinerea tenului
Prevenirea ridurilor
Rani
Urticarie
Celulita
Crapaturi sangerande si dureroase ale calcaielor
Bataturi
Micoza la unghii
Ingrijirea mainilor
Panaritiu
Ciuperca pe talpi
Negi plantari
Negi pe limba si amigdale
Arsuri si degeraturi
Retete impotriva caderii parului
Dureri de dinti
Sangerari ale gingiilor
Paradontoza
Durere de masea
Alunite, semne din nastere, dereglari de pigment, keratoza senila (pete de
batranete), negi si hemangioame
ORGANELE DE SIMT
Miopia
(150 ml) apa clocotita.
Se strecoara lichidul, se raceste si se inmoaie in el un tifon sterilizat.
Fara a-l stoarce se pune pe ochi timp de 20-30 minute si se clipeste din pleoape
din cand in cand pentru ca lichidul sa patrunda inauntru.
Compresa se aplica alternativ 3 zile da si 3 zile nu. Tratamentul se face 18 zile si
se poate relua dupa o luna.
In aceasta perioada nu stati in camere cu lumini fluorescente si nu va uitati la
televizor. Daca se observa o imbunatatire a vederii nu mai purtati ochelari.
– In fiecare seara se pune in ochi o picatura miere diluata cu ser fiziologic (1:1).
– Se consuma alimente bogate in vitamina A si C.
– Solutie 5-10% de propolis in apa calda – se pun 3-5 picaturi in fiecare ochi . (Se
piseaza propolisul uscat, apoi se dizolva in apa calda si se filtreaza).
racire, se strecoara.
Se fac spalaturi, de 3 ori/zi inmuind un tampon de vata in acest preparat. Acest
ceai nu trebuie pastrat mai mult de 24 de ore.
manuscrisul de la Cairo.
Se iau 200 gr ficat de vaca si se fierb in apa cateva minute, apoi se pune un
prosop peste cap si se face baie de ochi cu aburii ficatului timp de 10 minute,
dupa care se sta cu prosopul pe ochi pana se raceste. Se repeta procedeul 10-14
zile. Rezultatul este foarte bun in: cataracta, miopie, prezbitism.
– In fiecare zi, timp de o luna se mananca 3 morcovi cruzi dimineata pe stomacul
gol.
– Se bea zilnic 1 litru de suc proaspat din morcovi, patrunjel si telina dimineata pe
stomacul gol, de preferat intre orele 7.00-11.00. Se poate manca dupa ora 12.00.
– Se face un amestec din: 20 gr silur, 20 gr valeriana, 20 gr musetel, 10 gr verbina
si 30 gr flori de soc. Se oparesc 5 linguri din acest amestec in 1/2 litru de vin alb.
Aburul este lasat sa actioneze asupra ochilor inchisi.
concomitent se aplica, seara si dimineata, pe gene o pelicula subtire de ulei de
ricin.
la jumatate. Cu acest lichid se pun 3 comprese intr-o zi.
– o lingura de rostopasca se fierbe in 100 ml apa pana ce ramane cam o lingura
de lichid.
Mai intai se pune pe ochi compresa inmuiata in decoctul de fenicul si patrunjel si
se lasa 5 minute, apoi se pun cate 2 picaturi din ceaiul de rostopasca in fiecare
ochi. De obicei, dupa 12 zile vindecarea este completa.
– propolis in solutia alcoolica de 30°; se imbiba o mesa de tifon si se pune seara
– bitter suedez combinat cu ulei cald de cimbru;
Se picura 1-2 picaturi de ulei cald de cimbru in ureche, apoi dupa un minut bitterul
suedez tot 1-2 picaturi.
(tamponul trebuie sa ajunga cat mai aproape de timpan). Se tine de seara pana
dimineata. Rezultatul se va simti dupa primele 4-5 zile.
gr la 1/2 litru apa, fiert 10 minute.
– masaj zilnic a fruntii, tamplelor, nasului cu ulei de mustar
– se consuma hrean ras cu suc de lamaie cate o lingurita de 2 ori/zi dimineata si
seara, dupa care, timp de 30 de minute nu se mananca si nu se bea nimic.
Tratamentul se poate face pana la 1 an.
Laptele si produsele lactate se exclud din alimentatia bolnavilor de sinuzita.
Se prepara un ceai din: cimbru, ienupar, muguri de pin, coada soricelului,
tataneasa, musetel, salvie in parti egale. Se face infuzie dintr-o lingura de
amestec la 250 ml apa. Se lasa 3 minute. Se beau 3 cani/zi – ceaiul va fi caldut si
indulcit cu miere.
Se mesteca zilnic o lingura de capaceala de miere de albine. Extern, se pun
cataplasme din cartofi cruzi dati pe razatoarea mare.
de lemn, se pun intr-o sticla si se toarna deasupra 100 ml spirt medicinal. Totul se
macereaza 10 zile intr-un loc intunecos, agitand periodic continutul. Cand este
gata, se strecoara maceratul care apoi se dilueaza cu apa distilata in proportie de
1:3 (o parte macerat cu trei parti apa).
Se pun 10 – 15 picaturi, de 3 ori/zi pana la disparitia polipilor.
cand devine ca o pasta) si tot atata pucioasa (sulf). Pasta astfel preparata se tine
la intuneric.
Se face apoi un ceai : 2 linguri de marul-lupului la o cana cu apa se fierb 10
minute, apoi se strecoara.
In fiecare seara se spala locul bolnav cu acest ceai caldut, apoi dupa ce pielea se
zvanta putin, se unge cu unguentul cu sulf.
Tratamentul se face pana la vindecarea totala. In timpul tratamentului nu spalati
cu sapun partea afectata de psoriazis.
– Se unge cu ulei de seminte de in zona afectata.
– Alifie preparata din: suc de rostopasca 5 gr sau suc proaspat de nalba 5 gr,
afectate.
– Se ung zonele afectate de 2-3 ori/zi cu urina proaspata a persoanei bolnave
timp de 10-15 zile. Dupa o pauza de 10 zile se poate relua procedura.
– Se scoate din alimentatie obligatoriu cartoful.
– Se consuma infuzie de tataneasa o cana/zi.
– Se consuma infuzie de rostopasca o lingurita la 250 ml apa clocotita. Se ia cate
o lingura din 3 in 3 ore.
– Se fac bai de cimbru, pelin, soc, busuioc, patlagina, galbenele, urzica, cicoare,
mesteacan, coada racului.
– Se face cura interna cu ulei de seminte de in timp de 21 de zile cate 7 linguri/zi,
apoi doza de intretinere: 2 linguri/zi.
– Baie generala cu sare grunjoasa in fiecare seara.
– Plagile se spala de 2-3 ori/zi cu infuzie de galbenele si se ung cu o alifie
preparata din: cativa catei de usturoi proaspeti, curatati de coaja si zdrobiti,
amestecati cu putin ulei de susan pana se obtine o pasta omogena. Acest
tratament stopeaza evolutia bolii si plagile incep sa se restranga.
diluata in jumatate de pahar cu apa dimineata pe stomacul gol. In a doua zi , se
iau 2 lingurite,……., pana in a saptea zi cand se iau 7 lingurite si se mentine
aceasta doza pana in a 30-a zi.
Prepararea tincturii: se stoarce un suc din fructele de soc neajunse complet la
maturitate (au culoare rosie spre violet). Sucul se combina in proportie de 1:1 cu
alcool alimentar de 90°, apoi se pune in sticle mic i inchise la culoare.
Preparatul are actiune de dezintoxicare extrem de puternica, favorizand
vindecarea acestor boli.
frati patati, urzica. Se face infuzie dintr-o lingurita la o cana (250 ml) apa, 10
minute. Se bea 1 si 1/2 ceai/zi.
seminte de in, 20 gr flori de arnica, 20 gr flori de galbenele, 20 gr flori de
ventrilica, 20 gr flori de lumanarica, 20 gr radacina de scai, 20 gr fructe de
ienupar.
Se pune o lingura de amestec in 300 ml apa clocotita. Se lasa 15 minute la
infuzat. Se strecoara. Se inmoaie bucati de tifon in infuzia calduta, se storc si se
aplica pe zonele afectate. Compresele se schimba o data la 30 minute.
minute urmatorul amestec: rostopasca 5 gr, marul-lupului 3 gr, galbenele 70 gr,
plop negru 40 gr. Cu el se fac spalaturi locale si se pun comprese de 3 ori/zi.
Pentru consumul intern, se fierbe un amestec 30 minute intr-un litru si jumatate
Se beau cate 50 ml de ceai, de 3 ori/zi, inaintea meselor cu 30 de minute.
umezita otet de hrean si se lasa sa-si faca efectul 10 minute. Se clateste apoi fata
cu apa calduta.
Prepararea otetului de hrean: se introduce hrean ras intr-o sticla si se toarna
peste el otet de fructe. Se lasa 10 zile la temperatura camerei. Se strecoara si se
pastreaza la rece.
cataplasme reci cu suc de cartofi.
Se beau 3 cani de infuzie de trei-frati-patati (o lingurita de planta la o cana de apa
clocotita, infuzat 10 minute).
– Se face o pasta din frunze proaspete de busuioc si putin ulei de masline presat
la rece. Se aplica pe zona afectata.
– Se face o pasta din scortisoara si suc de lamaie si se pune zilnic pe locul
afectat.
Se iau galbenusurile de la cateva oua fierte tari, se inteapa cu o sarmulita si se tin
deasupra unei flacari de lumanare. La suprafata galbenusurilor apar niste picaturi.
Acestea sunt folosite ca „ulei“ pentru ungerea locurilor afectate. Se aplica seara la
culcare.
inainte de masa.
Cu tinctura de telina se ung zonele depigmentate. Ea se prepara prin macerare
timp de 10 zile a frunzelor si radacinii rase de telina in palinca.
amestecul de plante: tintaura, coada-calului, iedera, pelin, menta, galbenele la
care se adauga 6 linguri de otet de mere dupa racire. Dupa zvantare se
tamponeaza usor pielea cu tinctura de propolis 15 %. Seara, se maseaza pielea
obrazului cu o crema pe baza de propolis.
se lasa peste noapte.
albine.
Se unge cu albus de ou batut spuma locul afectat de 5-7 ori/zi si herpesul
dispare.
gr rasina de brad si 250 gr unt, uleiul se adauga la final.
Compozitia se strecoara, apoi se amesteca cu o spatula de lemn pana la racire.
Crema se pastreaza la rece in recipiente de sticla.
Se foloseste de 3 ori/zi punandu-se un strat subtire pe locurile afectate de boala.
Intern se iau 20 picaturi de tinctura de propolis diluata, de 3 ori/zi inainte de masa.
– In 2-3 linguri de ulei de masline se fierb cateva frunze de spanac, bine
maruntite, pana se inmoaie.
Se aplica sub forma de masca pe fata timp de 30 de minute.
cate 20 minute.
de tataneasa 25 gr. Plantele se fierb in osanza de porc 15 minute. Se lasa sa
stea o zi preparatul, iar a doua zi se incalzeste in „bainmarie“ si se strecoara si se
pastreaza la rece. Se ung zonele afectate.
pauza 10 zile, apoi alte 2 saptamani s.a.m.d.
– Se rade o sfecla rosie si se amesteca cu iaurt. Se pune o masca pe fata si se
lasa sa se usuce. Se indeparteaza cu apa calda.
frunte, iar cojile se aseaza pe nas. Se lasa sa actioneze o ora, apoi se spala fata.
Pielea se catifeleaza si ridurile dispar.
– Tenul iritat se spala cu apa de ploaie in care a stat un pumn de tarate de grau
cateva ore.
– Pentru iritatii ale tenului insotite de mancarimi, se fierbe o legatura de marar
verde intr-un litru de apa. Dupa racire, se spala cu lichid locurile afectate.
spuma. Se aplica pe fata si se lasa 10-15 minute. Se spala cu apa calduta.
2 ore la temperatura camerei. Lichidul obtinut se bea in cursul zilei in cateva
doze.
se fierb in „bain marie“. Se ung zonele afectate.
crema de propolis.
– Se bea infuzie din radacina de brusture. Se prepara din 15 gr pulbere de
radacina la 300 ml apa clocotita timp de 30 minute. Se bea o cana /zi.
– Infuzie de coacaz-negru, 5 gr la 200 ml apa clocotita, 10 minute. Se beau 2-3
cani/zi.
– Se pun local cataplasme cu infuzie din musetel, trei-frati-patati si papadie.
gr cretusca, 10 gr frunze de salvie, 10 gr flori de soc in 750 ml spirt sanitar. Se
acopera vasul si se lasa timp de 2 saptamani intr-un loc intunecos si rece. Se
agita maceratul zilnic cu o lingura de lemn. Se filtreaza printr-un tifon curat si se
pune preparatul in sticlute inchise la culoare.
In fiecare seara, dupa dus, se agita recipientul. Se umezesc palmele si se
frictioneaza abdomenul, coapsele si picioarele timp de 10-15 minute cu aceasta
solutie. Se repeta zilnic 4-5 saptamani, sau cat este necesar.
mica. Se tine la frigider si va ungeti in fiecare seara talpile si calcaiele, apoi va
culcati cu sosete.
stropeste cu otet (preferabil de mere). Se aplica pe batatura, se fixeaza cu un
pansament si se tine timp de 12 ore.
– Se unge batatura cu ulei de ricin, dupa care se aplica un pansament cu propolis
topit la foc.
– Se pune seara pe batatura un pansament cu coaja de lamaie pe care a ramas si
putin miez.
ori/zi cate 10 minute.
– Se baga degetele intr-un vas cu otet diluat 1:1 cu apa, dimineata, pranz si seara
cate 1/2 ora.
– Seara la culcare se pune o vata cu otet pe unghiile bolnave infasurandu-le in
plastic. Dimineata se racaie partea moarta a unghiei.
Se repeta pana la vindecare. Intr-o luna cresc unghii sanatoase.
apa, o lingurita amoniac, un varf de cutit de borax. Se agita inainte de
intrebuintare.
– Se pune zahar pudra pe locul cu puroi. Zaharul absoarbe secretiile si distruge
mediul prielnic inmultirii microbilor.
– Se imbiba in tinctura de propolis o compresa si se pune pe locul bolnav, apoi se
inveleste cu o folie de plastic.
ou. Este de preferat sa se stea cu ea toata noaptea. Ciuperca se va sufoca si
pielea se va vindeca frumos.
– Se maseaza cu sare de bucatarie.
– Se maseaza cu coaja verde de nuca.
– Se tamponeaza cu tinctura de rostopasca.
face dintr-un amestec de: 5 ml tinctura de propolis cu 5 ml infuzie de galbenele.
Tratamentul dureaza 21 de zile.
De 2 ori/zi timp de 45 de minute se tine in gura ulei de ricin. Se continua
tratamentul pana la disparitia totala a formatiunii.
apa. Se fierbe pana scade la jumatate si se freaca zilnic pielea capului.
– Se amesteca pulbere rasnita din coada-soricelului sau pulbere rasnita din
tulpina de in cu ulei de masline. Se freaca zilnic pielea capului cu acest amestec.
– Se aplica pe pielea capului un amestec dintr-o lingura de alcool de 40° si un
galbenus de ou crud. Dupa 40 de minute se clateste parul cu apa calda.
– Se prepara o tinctura de ardei iute (20 gr de pulbere de ardei iute in 100 ml
alcool 40° timp de o saptamana). Se fac frectii cu ea de 2-3 ori/saptamana
masand radacina parului.
– Se amesteca o ceapa rasa pe razatoarea mica cu o lingura de ulei de ricin si 10
ml vitamina A. Zilnic se pun comprese timp de 5 ore. Se spala apoi parul cu apa
calda.
– Se face un amestec din 100 gr urzica, 2 linguri otet in 500 ml apa care se fierb
30 de minute. Se maseaza pielea capului zilnic, timp de o saptamana.
– Se face un amestec de ceaiuri din: tataneasa, musetel, coada-soricelului si pelin
in parti egale. Se folosesc 2 lingurite de amestec la 200 ml apa si se fierb 30 de
minute la foc mic. Dupa racire se face gargara si se tine in gura cat se poate de
mult, dupa care se arunca.
clocotita, timp de 15 minute. Se fac clatiri ale gurii de 2-3 ori/zi.
turita mare. Se infuzeaza 10 minute o lingurita din amestecul de plante la 200 ml
apa. Se strecoara si se pune o lingura de tinctura de nuci verzi. Se clateste gura
prelung si se arunca.
– Se vor lua de 3 ori/zi cate 40 de picaturi (o lingurita) de tinctura de propolis. Se
tin in gura 5-10 minute, apoi se inghit.
– Se sug 4-6 tablete/zi de PROPOSEPT (preparat apicol).
– Se vor mesteca zilnic 4-5 gr de propolis, care se vor inghiti ulterior pana la
vindecare.
– Se mesteca zilnic radacina de hrean.
instantaneu.
batranete), negi si hemangioame
sticla pana la gat. Se completeaza cu rachiu de secara de 38°-40° si se lasa la
macerat 10 zile la soare sau langa calorifer. Cu aceasta tinctura se tamponeaza
locul afectat (semnul) de mai multe ori/zi.
Anemie
Tonic general
Tonic pentru sistemul imunitar
Tonic general si imbunatatirea circulatiei sangvine
Tonic pentru sistemul imunitar si pentru intarirea memoriei
Carente vitaminice, anemie, rahitism, convalescenta, batranete, boli
grave
Scaderea colesterolului
Diabet
Pancreatita
Obezitate
Gusa
Hipocalcemie
Fortificarea sistemului imunitar
Se pune intr-o ceasca drojdie de bere alimentara cat o nuca si o cantitate egala
de miere, deasupra. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se amesteca bine.
Se mananca dimineata si seara inainte de mese 4 zile/luna.
Intr-un vas de sticla se pun urmatoare alimente: 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri
drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine.
Se amesteca pana se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte
prospat. Se bea o cana intre mese si una seara la culcare.
Cantitatea ajunge pentru 2 zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata.
Tratamentul se face cate 10 zile cu 10 zile pauza.
pastreaza preparatul doua saptamani la caldura, dupa care se strecoara.
Doza: o data/zi, inainte de masa incepand cu 2 picaturi si adaugand in fiecare zi
cate o picatura pana se ajunge la 25 de picaturi. Apoi se micsoreaza doza
descrescand in fiecare zi cu o picatura pana se ajunge la 0 picaturi. Tratamentul
se face de 2 ori/an.
– Timp de 3 saptamani se bea in fiecare dimineata sucul obtinut prin mixare de la
3 catei de usturoi pe stomacul gol. Nu se mananca nimic pana la pranz.
Se face cura o data pe an, de preferat iarna.
– Se prepara un macerat din usturoi astfel: se curata 2 catei mari de usturoi, se
piseaza bine si se pun in 250 ml vin alb. Se lasa la macerat o saptamana.
Se ia in fiecare dimineata timp de o saptamana cate o lingurita de macerat pe
stomacul gol.
patrunjel. Se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol timp de 10 zile.
maruntiti si 3 linguri de polen. Se lasa borcanul la intuneric 7 zile.
Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi dupa fiecare masa.
de oua de tara. Se pastreaza intr-un borcan la loc intunecos timp de 10 zile,
amestecandu-l o data pe zi cu o spatula de lemn. Dupa aceasta perioada, se
strecoara prin tifon.
Separat se sparg 10 oua, se bat bine si se toarna peste sucul proaspat strecurat.
Se mai tin inca 5 zile amestecandu-l o data pe zi. Apoi, se va turna in borcan 1 kg
miere poliflora amestecandu-se zilnic de 2-3 ori cu o spatula de lemn. Spuma
care se formeaza se arunca timp de 3 zile. Se adauga apoi 1 kg de nuca
macinata, 100 ml alcool de 40°. Se va pune amestecu l in borcane mici care se
inchid ermetic si se pastreaza la frigider. Produsul se va consuma in 30 de zile.
Ce nu s-a consumat se va arunca.
Se administreaza :
– la copii : o lingurita de 3 ori/zi
– la adulti : o lingura de 3 ori/zi
Cei slabi vor lua la 30 de minute dupa masa.
Cei grasi vor lua chiar inainte de masa, taind in acest fel pofta de mancare.
Singurii care nu au voie sa consume produsul sunt bolnavii de diabet.
de masa. Dupa 3 saptamani, colesterolul ajunge la limita normala, iar dupa 3 luni
se normalizeaza lipidele. Acest tratament cu seminte de mustar, este foarte bun
si in tratarea ulcerului gastric.
mesteacan, 3 linguri fumarita si 3 linguri de eucalipt. O lingurita de amestec se
gol.
– Decoct 5 minute la 200 ml apa din: 3 linguri sclipeti, 2 linguri teci de fasole. Se
bea cantitatea pe parcursul unei zile.
– Se bea zilnic, pe stomacul gol, timp de 10 zile sucul de la 3 cartofi cruzi. Se face
o pauza de 20 de zile, apoi tratamentul se reia.
In zilele de pauza, se consuma sucurile urmatoare alternativ, o zi unul, o zi altul:
– 750 ml suc de morcov + mar
– 750 ml suc de morcov + varza
si se lasa de seara pana dimineata. Continutul se incalzeste dimineata in „bainmarie“,
se strecoara si se bea cate o inghititura inainte si dupa mese. O cura
dureaza 3 saptamani, dupa care se face pauza 10 zile si se poate relua.
Principalul element chimic al pancreasului este potasiul, deci, se recomanda
consumul de legume bogate in potasiu: telina, patrunjel, dovleac, fasole verdesub
forma de supe sau piureuri.
mere si 9 catei de usturoi curatati si pisati. Se lasa totul la macerat 5 zile.
Preparatul se agita zilnic si vasul se tine acoperit.
Se ia cate o lingura de preparat dimineata si una seara inainte de masa.
Acest tratament dureaza minimum 6 luni, timp in care nu se consuma paine.
– Se beau 2 cani (500 ml) suc de varza dimineata, pe stomacul gol, in decurs de 2
ore.
– Se pun cataplasme groase de argila pe gat si se tin toata noaptea.
– Se bea un litru de ceai de sanziene/zi.
morcov, dimineata pe stomacul gol, intr-un interval de 2 ore. Dupa terminarea de
ingerat a sucului, pentru ca el sa se asimileze bine, timp de o ora nu se consuma
nimic.
– Se face cura cu argila timp de 3 luni.
– Se beau ceaiuri simple sau combinate in parti egale din: catina, macese,
zmerura, coada-calului.
– Se face o cura cu grau incoltit 4-5 linguri/zi, cel putin 3 luni.
– Se consuma zilnic o salata de cruditati din: radacina de telina, morcov, putin
mar, putina zeama de lamaie, o legatura de patrunjel la care se adauga doua
linguri de orez fiert. Salata nu se consuma cu paine.
Supuratie cronica pulmonara
Bronsita astmatica
Silicoza
Bronsita
Bronsita, gripa
Tusea
Bronsita cronica, tuse, raguseala
Tuse convulsiva
Boli de plamani (bronsita, pneumonie, T.B.C., etc.)
Astm
Astm bronsic
Laringita
Dureri de gat
Tuse rebela
Bronsita
Raguseala, pierderea vocii, infectii ale gingiei
APARATUL RESPIRATOR
T.B.C. – cu caverna
le acopere), apoi se bat bine, se amesteca cu 1 kg de hrean curatat de coaja si
dat pe razatoare, 1 litru de tuica naturala tare (palinca de prune), 1 kg miere.
Amestecul se tine la macerat timp de 9 zile, dupa care se ia zilnic cate un paharel
(100 ml), dupa mesele principale.
vas emailat bine acoperit. Dupa 1 minut se ia de pe foc, se lasa acoperit sa se
raceasca. Toata cantitatea se bea pe parcursul unei zile, cate o lingurita din timp
in timp. Se face o cura de 20 de zile.
Dupa o pauza de 10 zile se poate relua.
– Se beau 3 cani/zi de infuzie de busuioc, o lingurita la cana.
– Se bea o cana de ceai de podbal/zi – infuzie o lingurita la cana.
– Vin de tataneasa: 5 radacini de tataneasa proaspata spalate si taiate fin se vor
lasa 5 saptamani intr-un litru de vin alb natural. Se beau cate 100 ml de 3 ori/zi cu
– 40 capatani de arpagic se oparesc cu apa fiarta (apa cat sa le acopere). Se lasa
la racit cu capac, se scurge apa si se acopera arpagicul cu 1/2 litru ulei de
masline. Se freaca pana se obtine un piure, din care se ia cate o lingurita
dimineata si una seara inainte de masa.
– Tinctura de propolis: cate 40 picaturi de 3 ori/zi intr-un pahar cu lapte cald cu o
ora inaintea meselor.
Inflamatii ale cailor respiratorii
Se prepara un sirop de propolis pentru: bronsite, traheobronsite, tuse, astm.
Se fierb 5 gr propolis in 200 ml apa la foc mic pana ce scade la jumatate. Se
strecoara si se aduga 500 gr miere amestecandu-se pana la omogenizare.
Se iau 4-6 linguri /zi.
Preparatul este valabil 2 saptamani la frigider.
drojdie cat o nuca si 3 litri apa. Se pun toate intr-un borcan, se amesteca pana se
topeste zaharul si se aseaza aproape de o sursa de caldura. Se lasa 3 saptamani
acoperit cu o hartie la gura, ca sa nu intre praful.
Compozitia nu se mai amesteca. In timpul macerarii, morcovii se misca prin
borcan in sus si in jos, iar cand medicamentul este gata, se aseaza pe fundul
borcanului. Lichidul se limpezeste. Se strecoara si se trage in sticle. Se ia de 3
ori/zi inainte de mesele principale cate un paharel de 100 ml. Dupa ce lichidul se
termina, tratamentul se poate repeta la un interval de 3 saptamani.
In timpul tratamentului se recomanda ingerarea de 3 ori/saptamana a cate 2
lingurite de hrean ras marunt amestecat cu 4 lingurite de miere.
Acest tratament dureaza maxim 4 luni.
Se pun intr-un vas la macerat timp de 7 zile urmatoarele ingrediente:
1 kg miere, sucul de la 10 lamai si 10 capatani de usturoi date prin masina de
tocat. Se iau cate 4 lingurite/zi.
la macerat 4 ore, se filtreaza si se bea pe stomacul gol in mai multe reprize.Acest
preparat scade febra, elimina durerile de cap si ajuta la o refacere rapida.
o lingura de chimen, o lingura floare de tei, 2 cepe mici, 6 nuci si 2 linguri de
zahar. Se strecoara. Seara se iau cate 5 linguri, una la interval de 10 minute de
cealalta. Se repeta, daca e cazul, a doua si a treia zi.
Preparatul se pastreaza la frigider.
Se iau 2 linguri de 3 ori/zi.
alternative de rondele de ridiche neagra si zahar. Se formeaza pana a doua zi un
sirop abundent. Se iau 4-6 linguri din acest sirop zilnic.
Siropul este in acelasi timp si un foarte bun fortifiant impotriva oboselii.
rosie curatata, se dau pe razatoarea mare dupa care se pun intr-un borcan peste
care se toarna apa clocotita pana se umple borcanul.
Incepand cu a doua zi se consuma numai acel lichid in loc de apa (1 1/2 – 2
litri/zi). Cand lichidul este pe sfarsite, pregatim cel de al doilea borcan.
Tratamentul nu trebuie intrerupt 3 luni.
amestecul inainte de culcare timp de 21 de zile.
acopera ermetic borcanul si se lasa 24 de zile; se agita inainte de folosire.
O lingurita de amestec se pune in 100 ml de apa si se bea seara inainte de
culcare. Dupa 10-14 zile boala scade in intensitate foarte mult.
– Se fierbe lapte de capra cu flori si frunze de pastarnac, timp de 10-15 minute, la
foc mic. Se ia de pe foc si dupa 30 de minute se beau cate 100-200 ml, de 3-5
ori/zi.
– 125 gr de seminte de in puse intr-un tifon se fierb in 400 ml apa la foc mic pana
se obtine un lichid gros. Lichidul obtinut se amesteca cu sucul de la 4-6 lamai
(functie de marimea lor), se pune intr-un borcan inchis la culoare si se pastreaza
la rece. Dupa 3 zile se ia cate o lingurita de preparat de 6-8 ori/zi.
unui sirop.
Se ia cate o lingura de 3-4 ori /zi.
sting cu o cana de apa. Se fierbe timp de 10 minute impreuna cu o ceapa mica
(necuratata de coaja), o nuca in coaja (spalata si sparta), o lingurita de seminte
de chimen si 3 frunze de dafin.
lichidului, care se strecoara, se pune intr-o sticla si se tine la rece.
Se iau o data pe zi 5 lingurite, intre mese, pana cand siropul se termina.
(de preferinta cu cocean rosu), indiferent de soi, indiferent de anotimp.Se pune la
fiert intr-un litru de apa. Cand lichidul incepe sa se coloreze, se strecoara si se
bea. Ceaiul se bea caldut, timp de 2-3 zile, in loc de apa.
cand spirtul se evapora complet, iar ceapa se ingalbeneste putin. Se adauga: 250
gr zahar, 250 gr miere de albine, 250 gr unt, 250 gr ulei de floarea soarelui. Se
fierb pana se obtine un sirop usor legat (aproximativ 800 gr). Se strecoara si
ceapa se arunca. Se adauga 30-40 de picaturi de tinctura de propolis cand
produsul s-a racit.
Se iau 3 lingurite/zi pentru copii si 3 linguri/zi pentru adulti.
care se fac gargara si clatiri ale gurii cu acest preparat. Tratamentul este mai
eficient daca este repatat de 3 ori/zi.
Cistita
Dizolvarea pietrelor la rinichi
Prostatita cronica
Prostata
Afectiuni urinare, colita, enterocolita
Nefrita
Cistita
Adenomul de prostata
Litiaza renala si biliara
Pietre, nisip la rinichi
Insuficienta renala
Retentie de urina, nefrita, cistita, calculi renali, guta
Dezintoxicarea rinichilor
Curatarea de saruri
Eliminarea depunerilor calcaroase
Curatarea rinichilor
APARATUL URINAR
Infectie urinara
Se face infuzie din 4 lingurite de amestec la 1 litru de apa. Se beau cele 4 cani
inghititura cu inghititura intr-o zi. In fiecare din ele se adauga o lingurita de bitter
suedez. Tratamentul dureaza 21 de zile.
consuma zilnic 2 lingurite de otet de mere diluate in ceai.
– Ceai din crengute de visin. Se curata numai coaja de pe crengute si se prepara
un ceai fiert 3 minute. Se bea o cana pe zi.
– Ceai de busuioc, 2-3 cani pe zi. Se consuma caldut.
– Ulei de coriandru: 3 picaturi in ceai de 2 ori/zi timp de 4 zile.
Pentru crizele de colibacili se mareste doza de ulei de coriandru la 3 reprize/zi
timp de 10 zile.
leac foarte bun pentru dizolvarea pietrelor si restabilirea echilibrului ionic in
organism.
Se iau cate 3 boabe de tamaie (nu mai mari decat un bob de mazare), se imbraca
fiecare bob in miez de paine (pentru a nu atinge dintii, pentru protectia lor) si se
inghit dimineata pe stomacul gol.
Boabele se iau alternativ, o zi da, o zi nu pana la disparitia pietrelor.
Regimul va fi fara carne si fara apa bogata in saruri minerale.
tinandu-se in gura pana la dizolvarea granulelor. Se consuma 2 linguri de seminte
de dovleac/zi.Se fac bai de sezut in fiecare seara cu tarate de grau timp de 20 de
minute.Tratamentul dureaza intre 21 – 42 de zile.
de ulei de masline. Se beau 3 asemenea pahare/zi inainte de mese. Tratamentul
dureaza cel putin 21 de zile.
– 2 linguri de musetel + 2 linguri de pufulita cu flori mici se fierb 10 minute in 2 litri
de vin alb. Dupa racire, se strecoara si se adauga 100 gr miere. Se pastreaza la
rece.Se consuma cate 100 ml lichid dimineata pe stomacul gol si 100 ml seara cu
1/2 ora inainte de cina.
Tratamentul dureaza un an.
– Suc din frunze de urzica proaspete, se ia cate o lingura de 3 ori/zi.
– Suc proaspat din frunze si radacina de patrunjel: se consuma cate 150 ml/zi,
dimineata pe stomacul gol.
– Se face cura cu drojdie de bere, timp de 10 zile.In 1/2 litru suc de morcovi se
pun 4 linguri praf de drojdie uscata. Se amesteca bine si se tine in frigider. Se
agita inainte de a se consuma.
Se bea intreaga cantitate intr-o zi in 3 reprize.
coada-calului. Se face o infuzie din 4 linguri de amestec in 1 si 1/2 litru de apa
clocotita, timp de 10 minute. Se raceste si se strecoara, se adauga 2 linguri de
miere.Se consuma cantitatea intreaga pe parcursul unei zile.
Dupa ce se raceste se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar;
se acopera si se lasa pana dimineata cand se strecoara si se bea jumatate din
cantitate. Cealalta jumatate se bea dupa 4 ore. Se repeta 7 zile.
aceasta pulbere in 400 ml apa clocotita. Se infuzeaza 15 minute. Se beau 3
cani/zi.
soricelului 100 gr, musetel 100 gr, fenicul 50 gr. Se bea dimineata pe stomacul
gol o cana.
– Se amesteca : ulei de ienupar 4 ml, ulei de chimen 5 ml, ulei de fenicul 5 ml. Se
iau 3-5 picaturi de 2-3 ori/zi intr-o lingurita de miere.
– Se fierb in 500 ml apa 3 minute: 3 lingurite de radacina tataneasa si o lingurita
ghimpe. Se lasa la infuzat 20 de minute, se strecoara si se bea in cursul zilei.
– Pufulita cu flori mici – o lingurita de planta la o cana de apa clocotita, infuzat 10
minute. Se beau 2 cani/zi, una dimineata pe stomacul gol, cealalta seara inainte
de culcare.
compozitie 4 albusuri batute spuma. Se ia cate o lingurita dimineata inainte de
masa.
Dimineata se pune la foc mic aproximativ o ora, pana ce lichidul scade la 1/2 litru.
Se bea cu inghitituri mici timp de 12 ore. Reteta se repeta 3-5 zile. Dupa a doua zi
puteti analiza urina.
– Timp de 7 zile in fiecare dimineata, cu 2 ore inainte de a manca se bea un
paharut de tuica plin cu suc de ridiche neagra.
– Timp de 3 saptamani in fiecare dimineata cu 2 ore inainte de masa se bea un
ceai facut din 2 linguri de seminte de canepa, zdrobite si fierte in 150 ml apa,
pana ce lichidul ramane la jumatate.
– Se rasneste un pahar de seminte de canepa si se fierbe cu 3 pahare de lapte
proaspat, pana ce lichidul scade la un pahar. Se strecoara si se bea fierbinte
inainte de masa de dimineata. Procedeul se repeta 5 zile consecutiv cu o pauza
de 10 zile, dupa care se reia si se poate continua pana la un an. Eficienta este
maxima atat pentru rinichi cat si pentru ficat.
litru de vin alb natural, timp de 7 zile. Se strecoara si se beau cate 50 ml de 3
ori/zi inaintea meselor principale.
Se strecoara si se indulceste cu miere.
sfecla mica rosie, 2 mere, jumatate varza alba.
de ore. Dimineata se fierbe orezul timp de 5 minute dupa ce a dat in clocot si se
consuma pe stomacul gol. Dupa aceasta, 4-6 ore nu se mananca nimic.
Tratamentul se face cate 2 saptamani de 2 ori pe an.
se lasa acoperit 3 ore. Se strecoara si se bea lichidul cu inghitituri mici pe
parcursul zilei. Procedeul se repeta a doua si a treia zi. Peste o saptamana, ciclul
de 3 zile se repeta. Dupa un an, acest procedeu se va repeta timp de 6 zile.
Se vor consuma numai pepeni si paine neagra. E bine sa se faca o baie fierbinte
intre 2 si 3 noaptea (in faza de bioritm a rinichilor) si in acel moment sa se
consume pepeni cu paine.
Amenoree
Dismenoree
Pentru aparitia fluxului menstrual intarziat
Insuficienta ovariana
Regularizarea ciclului menstrual
Fibrom uterin
Mastoza fibro-chistica
Mastoza
Fibrom uterin
Amenoree
Noduli mamari si ovarieni
Trichomonas vaginalis
Mastoza chistica
Nivel de progesteron scazut
Impotenta
Impotenta si sterilitate masculina, hipofunctie a glandelor corticosuprarenale
Anexita
Reglarea activitatii hormonale
Rani pe colul uterin
APARATUL GENITAL
Dereglari menstruale
uscata rasnita. Se lasa la macerat 7 zile dupa care se strecoara si se pune in
sticlut e mici inchise la culoare. Se ia o lingurita de tinctura diluata in jumatate de
pahar de apa de 3 ori/zi pe stomacul gol.
Tratamentul dureaza minim 21 de zile.
– Pulberea de seminte de marar
Semintele se macina fin cu rasnita de cafea. Se administreaza o lingurita rasa de
3 ori/zi. Pulberea se tine sub limba 15 minute, apoi se inghite cu putina apa. O
cura dureaza minimum 21 de zile.
Ambele tratamente cu marar (tinctura sau pulbere) au drept efect reglarea ciclului
crestere a pilozitatii la femei, cresterea secretiei de lapte la femeile care
alapteaza.
seminte de chimen. Se amesteca cele 3 pulberi de plante si se tin intr-un borcan
inchis ermetic. Se administreaza 1-2 lingurite, de 3 ori/zi, pana la terminarea
borcanului. Pulberea se tine sub limba 15 minute, apoi se inghite cu putina apa.
Aceasta reteta favorizeaza declansarea ciclului menstrual putand prelungi
tineretea biologica a femeilor ajunse in prag de menopauza.
Se recomanda prudenta in administrare in caz de fibrom uterin, chist ovarian,
mastoza, cancer.
– Se fierb in 2 litri de apa: 5 gr foi de dafin si 50 gr radacina de patrunjel taiata
marunt pana ce cantitatea de lichid scade la jumatate. Se strecoara si se va
consuma treptat pe parcursul zilei. Se repeta 7 zile.
Se pun intr-un borcan de sticla 5 lingurite pulbere de marar, 10 lingurit e de
cretisoara si 5 lingurite de traista ciobanului. Se toarna peste ele alcool de 45°-
50° cat sa le acopere si se lasa la macerat 10 zile , dupa care se strecoara si se
pune tinctura in sticlute mici, inchise la culoare.
Se ia o lingura din aceasta tinctura diluata intr-o cana cu apa, de 3 ori/zi pe
stomacul gol.
Tratamentul dureaza minim 2 luni.
– Se rasnesc fin, in cantitati egale: seminte de angelica, muguri de zmeura si
cretisoara. Se combina plantele si se administreaza o lingurita rasa de pulbere de
4 ori/zi tinandu-se sub limba 15 minute, apoi inghitindu-se cu putina apa.
Tratamentul dureaza minim 3 luni.
Se beau 2 cani/zi.
sofran 50 gr. Se toarna peste 2 lingurite de amestec 250 ml apa clocotita si se
infuzeaza 10 minute intr-un vas acoperit. Se strecoara, se beau 2 ceaiuri pe zi
timp de 6 saptamani. Dupa o luna de pauza se poate relua.
1/2 kg planta de aloe de 3-5 ani se toaca marunt si se amesteca cu 1 kg miere +
2 litri vin rosu (Cabernet). Se amesteca cu o spatula de lemn la 2-3 zile. Dupa ce
a fermentat 6 saptamani, se strecoara si se pastreaza in sticle in frigider. Se beau
3 linguri zilnic, cate o lingura inaintea celor 3 mese.
luni.
Tinctura se prepara in casa:
Se taie marunt radacinile de tataneasa si se pun intr-o sticla de 1 litru pana la
jumatate. Cealalta jumatate se umple cu alcool (tuica curata).
Se lasa la macerat 3 saptamani. Apoi, se strecoara.
minute. Apoi se adauga: o lingurita frunza de nuc, o lingurita coada soricelului, o
lingurita musetel si 1/2 lingurita rostopasca. Totul se infuzeaza 15 minute, apoi se
strecoara. Lichidul se imparte in doua : o ceasca se bea seara si una dimineata
cu o ora inainte de masa. Cu plantele ramase de la prepararea ceaiului se pun
comprese pe san.
Tratamentul dureaza 42 de zile.
gr ulei de ricin, sucul de la 2 lamai. Aceste ingrediente se pun intr-un tifon si se
aplica pe piept peste noapte. Acest tratament se face 2 saptamani cu pauza de
10 zile, apoi se poate repeta.
tuica de tescovina, 1/4 kg zahar candel pisat, 1/4 litru suc de lamaie strecurat, 1/4
litru ulei de masline presat la rece. Se agita de cateva ori pe zi. Se ia de trei ori pe
zi cate un paharut (de tuica) pe stomacul gol.
urzica, sofran. Se infuzeaza o lingura la cana. Se beau zilnic 3 cani timp de 6 luni.
putin 3 linguri. Se pot lua pana la maxim 100 gr zilnic.
Acest tratament dureaza 3 luni. Se mai poate lua dimineata pe stomacul gol o
lingura de polen.
introduce in vagin seara la culcare. Tratamentul dureaza 7 zile.
sau verde, peste care se toarna tuica de tescovina (tuica sa fie numai din struguri
Se va uda acest amestec cu tuica, atunci cand se usuca, dupa 4-5 ore. Se poate
folosi de 6-8 ori, apoi se prepara altul. Inca din primele ore incepe sa cedeze
durerea. Inainte sa se aplice compozitia, sanul se unge cu alifie de galbenele.
/luna.
proaspete intr-un litru de vin alb natural. Se bea un paharel (150 ml) la fiecare
masa.
Se consuma 1 litru de ceai de telina/zi: infuzie din frunze si ramuri.
Siropul de pin se prepara numai din ace care se culeg proaspete si se zdrobesc
pe o planseta de lemn cu un tocator de lemn. Se umple trei sferturi un borcan cu
acele de pin zdrobite peste care se toarna miere. Se inchide borcanul si se lasa la
macerat 3 saptamani. Siropul se filtreaza. Se poate face si din muguri, primavara,
dar cel din ace culese in luna ianuarie este cel mai bogat in uleiuri volatile si ca
atare, are efectele cele mai bune. Pentru tuse, bronsita, astm, pneumonii, se iau
cate 4 linguri zilnic.
aseaza pe partea de jos a abdomenului, se acopera cu un plastic si se lasa toata
noaptea. Tratamentul dureaza 14 zile.
se tine 10 minute, dupa care se inghite cu apa.
+ o lingura musetel se lasa la inmuiat in 1/2 litru de apa rece de seara pana
dimineata, cand se filtreaza. Plantele ramase se fierb in 1/2 litru de apa pana
cand lichidul scade la jumatate. Dupa racire, se strecoara si se amesteca cele
doua extracte. Cu acest concentrat se face spalatura vaginala cu ajutorul
irigatorului. La 2-3 zile se fac si bai de sezut cu acelasi ceai. Tratamentul se face
pana la vindecare.
Afectiuni hepato-biliare, afectiuni gastro-intestinale, afectiuni cardiace,
probleme respiratorii, transpiratia picioarelor, afectiuni renale, psoriazis,
scleroza multipla, paralizie, guta
Boli ale ficatului, curatarea sangelui
Ciroza umeda
Hepatita epidemica
Ciroza
Ciroza lichida
Icter
Dezintoxicarea ficatului
Hepatite
Hepatite, ateroscleroza, anemie
Boli de ficat, in special hepatita C
Chisturi pe ficat, plamani, rinichi
Curatarea ficatului
Eliminarea pietrelor de la bila si ficat
Eliminarea pietrelor de la bila
Eliminarea pietrelor de la bila si rinichi
Eliminarea pietrelor de la bila
Disfunctii ale vezicii biliare si ale ficatului
Dischinezie biliara, hepatite, gastrita
Litiaza biliara
Hemoroizi
Constipatie
Ulcer duodenal cu nisa
Ulcer gastric si duodenal
Ulcer
Arsuri la stomac
Colita
Colita de fermentatie
Dischinezie biliara
Gaze in stomac
Gastrita, aciditate
Enterocolite cronice
Toate bolile de ficat
Se face o infuzie dintr-o lingurita de amestec la 250 ml apa clocotita, timp de 10
minute. Se strecoara, se bea caldut dimineata pe stomacul gol si se sta pe partea
dreapta 30 de minute.
Cura dureaza 16 saptamani astfel:
– 1 saptamana cura zilnica/ 1 saptamana pauza
– 2 saptamani cura zilnica/ 2 saptamani pauza
– 3 saptamani cura zilnica/ 3 saptamani pauza
– 4 saptamani cura zilnica/ 4 saptamani pauza
probleme respiratorii, transpiratia picioarelor, afectiuni renale, psoriazis,
scleroza multipla, paralizie, guta
In prima zi se iau 4 boabe, in a 2-a zi – 5 boabe, apoi se creste progresiv pana in
ziua a 12-a, cand se vor lua 15 boabe. Incepand cu ziua a 13-a, incepem sa
scadem cate o boaba zilnic, pana la sfarsitul curei, cand se va ajunge din nou la 4
boabe.
Pentru un tratament complet sunt necesare 213 boabe de ienupar.
Inainte de a fi inghitite, boabele de ienupar se vor mesteca foarte bine.
Cura cu boabe de ienupar mai este indicata si in tratamentul altor afectiuni ca:
hemofilie, stomatita, neuroastenie, hipertensiune arteriala, reumatism, ascita,
anexita si metroanexita, cefalee, sciatica, obezitate, impotenta, mastoza chistica.
flori de papadie, care se pun apoi pe foc mic. Dupa ce da 2-3 clocote, se ia vasul
de pe foc si se lasa sa stea o noapte, acoperit. Adoua zi, se strecoara, presanduse
bine florile in maini pentru a iesi tot sucul.
In lichidul obtinut se pune 1 kg de zahar si o jumatate de lamaie, fara coaja, taiata
felii. Se pune vasul pe foc foarte mic, fara capac. Lichidul se ingroasa fara a
fierbe.
Se lasa compozitia sa se raceasca. Trebuie sa se formeze un sirop
de consistenta mierii lichide. Daca este prea subtire, se mai pune o data pe foc.
Se iau 3 linguri/zi, fiecare lingura diluata intr-o cana cu ceai.
Se ia pelin uscat, se freaca in palme pentru a se arunca betele, apoi se rasneste
pentru a se obtine pulberea de pelin. Din acest praf se ia cate o lingurita cu o ora
inainte de masa, dimineata, la pranz si seara – in prima saptamana, dupa care se
bea cate o cana de ceai indulcit cu miere.
A doua saptamana, se iau doua lingurite de pelin, tot dimineata, la pranz si seara,
masa. In urma acestui tratament se elimina pe nesimtite tot lichidul acumulat.
Tratamentul se poate repeta dupa o pauza de trei saptamani.
infuzat 12 ore. Dupa aceea, se strecoara si se amesteca cu 200 grame miere.
Totul se pune in sticla si se pastreaza la frigider. Se ia cate o lingura din ora in
ora de 12 ori/zi. Cura pentru un copil dureaza 5 zile, iar pentru un adult 10 zile.
– Se rasnesc in cantitati egale: rostopasca, armurariu si pedicuta.
Se ia o jumatate de lingurita din acest amestec (pulbere) si se tine sub limba 15
minute, dupa care se inghite cu apa, de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 1/2
ora.
A doua zi se fierb pana scade lichidul la 1,250 litri. Se strecoara si se bea timp de
o zi.
Ceaiul se bea pana cand scade burta. Se face o pauza de 3 saptamani si apoi se
mai repeta inca 14 zile. Se va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina
va avea culoare rosiatica.
In fiecare an, aceasta reteta se poate repeta timp de 3 saptamani.
– 1 kg ceapa rosie se curata si se toaca marunt. Se pune intr-un borcan si se
toarna peste ea 5 litri tiuca curata. Se lasa la macerat 10 zile.
Din acest amestec se iau dimineata pe stomacul gol 30-40 ml, apoi se sta culcat
pe partea dreapta 30 de minute, dupa care se serveste masa de dimineata. In cel
mai scurt timp ficatul incepe sa se regenereze.
Se strecoara si se beau 150 ml inainte de mese. Inlatura rapid icterul.
– 20 gr galbenele, 20 gr sofran se fierb 5 minute intr-un litru de vin alb. Se beau
cate 50 gr de 3 ori/zi inaintea meselor principale.
– Se bea 3 zile la rand cate 1 litru de lapte dulce in care a fiert radacina de stevie.
de culcare din: 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, o ridiche neagra, 3 mere.
clocotita. Se bea cantitatea intreaga in cursul unei zile in mai multe reprize.
– Ceai din fructe de armurariu (protejeaza si reface celula hepatica), infuzie 10
minute din: 2 lingurite de fructe zdrobite in 300 ml apa clocotita. Se bea o ceasca
– Ceai de rostopasca (decongestioneaza ficatul); infuzie 10 minute din: 1 lingurita
la 200 ml apa clocotita. Se imparte cantitatea in 3 si se bea pe parcursul zilei,
timp de 10 zile.
– Ceai de pedicuta: infuzie 10 minute din o lingurita de planta la 250 ml apa
clocotita. Se bea dimineata pe stomacul gol cu 1/2 ora inaintea micului dejun.
– 50 gr muguri de mesteacan se pun in 500 ml vodca timp de 10 zile. Se bea cate
o lingurita din preparat cu putina apa de 3 ori/zi cu 15- 20 minute inaintea
meselor.
– Din 2 catei de usturoi pisati amestecati cu sare se fac doua „bile“ care se tin sub
buza superioara, atata timp cat suporta bolnavul. Se repeta tratamentul 3 zile
consecutiv, dupa care se reia o data la doua zile. Dupa 10 zile, vindecarea este
garantata. Acest usturoi, se pare ca distruge tocmai virusul.
– In fiecare seara, inainte de culcare se inghite o lingura de ulei de seminte de
dovleac presat la rece si se sta pe partea dreapta 1/2 ora (Este foarte eficient si in
adenomul de prostata).
1/2 kg fructe proaspete si se pun in 10 litri apa impreuna cu 3 kg zahar. Se lasa la
fermentat 10-15 zile. La suprafata se formeaza, de obicei, o pelicula uleioasa pe
care e bine s-o adunati si s-o depozitati separat, caci este foarte eficienta in
tratamentul ranilor greu vindecabile sau al arsurilor severe.
Dupa ce cidrul este gata, se strecoara si se beau cate 50 ml/zi inainte de masa
principala.
patrunjel, o legatura marar, o legatura leustean, o capatana de usturoi, o lingurita
de drojdie sau o mana de malai.
Deasupra lor se toarna apa si se lasa la macerat la temperatura camerei.
Cand lichidul este gata acrit, se strecoara si se reumple borcanul cu apa. Borsul
care rezulta a doua oara este mai slab. Din prima strecurare se beau cate doua
pahare/zi, iar din a doua , cate 4 pahare/zi.
Borsul se poate bea in tot cursul anului. Este bun si in bolile de plamani si ca
depurativ general al organismului.
tamaie alba (cat un bob de mazare) invelit in miez de paine (ca sa nu atinga dintii
fiindca formeaza carii). In urmatoarele 3 saptamani se procedeaza la fel, dar
numai din doua in doua zile.
In paralel se beau 3-4 pahare cu ceai de traista ciobanului inaintea meselor
principale si chiar intre mese, in loc de apa.
Aceasta cantitate se bea in cursul zilei de trei ori/zi, cu 20 minute inainte de
de 100 gr ulei masline cu 100 gr suc proaspat de lamaie si se sta pe partea
dreapta 20-30 minute.
– A doua zi: dimineata se face clisma. In timpul zilei se bea numai apa fiarta putin
indulcita cu miere si cu un adaus de suc de lamaie. Seara se face din nou clisma.
– A treia zi: dimineata se face clisma. Ziua se consuma legume fierte si fructe.
Dupa una din clisme vor aparea pietrele. Daca dupa ultima clisma nu vor aparea
pietre, atunci procedura se repeta peste cinci zile. Procedura se mai repeta o
data peste doua saptamani.
Se beau 150 ml dimineata si seara pe nemancate si se sta apoi pe partea
dreapta 20 minute.Tratamentul poate dura 3-4 luni.
– ceai de brusture: decoct din 2 linguri radacina maruntita se pun in 500 ml apa
clocotita si se mai lasa sa fiarba 2 minute.
– ceai de turita mare: infuzie din o lingura de planta se opareste cu 500 ml apa
clocotita.Dupa racire, cele doua ceaiuri se strecoara si se amesteca.Se bea
intreaga cantitate portionata pe o zi. Reteta se mai repeta inca 3 zile.In aceste
zile nu se mananca alimente care contin calciu (lactate, fasole etc.).
nemancate se ia o lingurita din pulberea obtinuta impreuna cu o lingura de ulei de
masline presat la rece si se sta culcat pe partea dreapta 20 minute. Tratamentul
dureaza 3 luni, cate 10 zile pe luna, atunci cand luna este in descrestere.
de chimen 15 gr, frunze de roinita 15 gr, frunze de menta 20 gr, cimbrisor 20 gr si
muguri de ienupar 20 gr.
Peste o lingurita de amestec se toarna o cana de apa clocotita si se lasa sa stea
5 minute. Se strecoara. Se beau zilnic 2 cani de ceai cald.
– Se amesteca urmatoarele plante in cantitatile indicate: radacina de obligeana 10
gr, frunze de strugurii ursului 10 gr, frunze de trifoiste de balta 10 gr, seminte de
in 10 gr, coada calului 10 gr, frunze de mesteacan 20 gr, teci de fasole 30 gr. Se
fierb 3 lingurite de amestec 10 minute in 750 ml apa. Se strecoara. Se beau zilnic
3 cani de ceai cald.
un pahar cu apa si se pune amestecul sa fiarba in „bain-marie“
1/2 ora. Se strecoara. Se ia cate o lingura de 5-7 ori/zi.
turita-mare, menta, pelin.
Se pun 3 linguri de plante intr-un litru de vin de mere sau cidru, se incalzeste
pana aproape de punctul de fierbere, se infuzeaza 3 minute si se strecoara. Se ia
cate o lingura din ora in ora, de 9 ori/zi.
mancarimile si sangerarile dispar dupa 2 saptamani.
Intern: – dimineata se bea un ceai de pelin (infuzie 1/2 lingurita la cana 10
minute).
– in cursul zilei se bea un ceai dintr-un amestec in parti egale din : galbenele,
musetel, afin, coada-soricelului, tintaura (infuzie o lingurita de amestec la o cana);
se consuma 1 si 1/2 litru pe zi.
multa apa. Se fierbe pana se inmoaie dovleacul. Se scoate dovleacul si se freaca
cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, apoi se toarna apa in care a fiert.
Se amesteca bine, iar din bautura rezultata se iau 2 pahare/zi, unul dimineata si
altul seara, pana la disparitia constipatiei.
– Se foloseste un decoct de aloe. Se pune o lingurita de aloe uscata in 250 ml apa
si se adauga 2 linguri de miere. Se fierbe 3 minute si se strecoara.
Se iau cate 3 linguri/zi, inaintea meselor principale.
de masline pana se face crema. In fiecare dimineata se consuma acest amestec
pe stomacul gol timp de 10 zile.
cu capac 2 saptamani, dupa care se adauga 200 ml ulei de porumb sau floarea
soarelui. Acest amestec se tine in baia de abur doua ore. Se strecoara si se ia
cate o lingurita inainte de masa de 3 ori/zi.
– 60 ml apa (doua linguri de supa), o lingura de malai cernut foarte fin, o lingura
de miere de albine curata.
Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune malaiul si se freaca la foc mic circa un
minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se
obtine o pasta perfect omogena. Se consuma calduta, dimineata pe stomacul gol.
Tratamentul dureaza 21 de zile.
amesteca si se incalzesc intr-un vas acoperit. Cand preparatul s-a omogenizat,
se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi, se prepara pastile de marimea
boabelor de mazare si se iau cate 4-6 pastilute pe stomacul gol, cu 15-20 minute
inaintea meselor principale.
– In lunile mai, iunie, se curata coaja verde de deasupra nucilor, iar restul se rade
si se pune in borcanele astfel: un rand de nuci, un rand de zahar, s.a.m.d.
Borcanele se inchid ermetic si se lasa la caldura 10-14 zile.
Se iau din acest preparat 2-3 lingurite cu 15-20 minute inaintea meselor
principale.
30 minute, se strecoara, se raceste. Se poate adauga putina miere. Se beau 3-4
pahare/zi, in timpul mesei sau dupa masa.
– Mestecati incet felii de cartof crud;
– Beti 1/4litru suc de morcov prospat imediat dupa aparitia simptomelor;
– 2-3 cani pe zi din infuzie 10 minute de troscot, 2 lingurite la 200 ml apa clocotita;
– 2 cani pe zi din infuzie 10 minute de musetel, o lingurita la cana;
– 2 cani pe zi din infuzie 15 minute de flori uscate de salcam, 1 lingurita la 250 ml
apa clocotita.
Se infuzeaza 3 fire de leustean proaspat sau uscat in 3 cani de apa clocotita 5-6
minute, apoi se strecoara si se bea neandulcit.
– Infuzie din 2 lingurite musetel in 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se
beau 2 cani/zi, dupa mese.
– Se face un amestec din : 20 gr musetel, 30 gr coada soricelului, 20 gr frunze de
menta, 10 gr salvie, 10 gr fructe de coriandru.
Se infuzeaza o lingura de amestec in 250 ml apa clocotita, timp de 10 minute. Se
beau 2 cani/zi.
– Se rasneste o lingura de seminte de in si se inghite imediat pulberea fina, dupa
ce in prealabil a fost amestecata cu apa clocotita.
Tratamentul se face de 2 ori/zi, inainte de masa, timp de 14 zile.
adauga mereu apa ca sa ramana aceeasi cantitate ca la inceput). Mucilagiul
obtinut se bea dimineata pe stomacul gol.
Micul dejun se serveste dupa o ora.
amesteca cu 250 gr miere de albine si 250 ml vin natural. Se iau cate 100 ml
lingurita de planta la 250 ml apa clocotita, infuzat 10 minute).
timp de 10 minute. Se racesc si se strecoara. Se iau 2 linguri/zi.
– O lingurita de pelin si o lingurita de miere se fierb in 200 ml apa timp de 10
minute. Se racesc si se strecoara. Se iau 2 linguri/zi.
– Se pun seara in apa seminte de patlagina. Peste noapte se formeaza o masa
gelatinoasa. Se ia dimineata o lingura inainte de micul dejun.
– O lingurita de seminte de marar fierte 15 minute cu o cana de apa.
Se strecoara si se bea lichidul fierbinte.
de albine pana se obtine o crema. Se ia de 3 ori/zi, cu o jumatate de ora inaintea
de mesele principale.
rece se amesteca si se lasa 8-10 ore, apoi se strecoara apa prin tifon. Se bea pe
parcursul zilei cu inghitituri mici.
Curatarea profilactica pentru sistemul limfatic
CURATAREA LIMFEI
Curatarea limfei
(2 litri).
Nu se mananca nimic, in fiecare zi se bea un amestec din: 2 litri apa + 1 litru suc
grapefruit + 1/4 suc lamaie + 3/4 suc portocala (in total 4 litri lichid).
Pe parcursul celor 3 zile se elimina din organism 12 litri de limfa acida bolnava.
minute, cate 2 litri/zi timp de 3-4 saptamani.
Scleroza multipla
Afectiuni ale sistemului nervos
Epilepsie
Meningita
Intarirea memoriei
Scleroza in placi, afectiuni ale maduvei spinarii
SISTEMUL NERVOS
Scleroza in placi
– Dieta cu multe cereale, mere dulci, grau incoltit, polen, catina, ginseng.
– Ceaiuri amare, hepatoprotectoare.
– Bai aromatice , la 37°C, timp de 20 de minute cu: coada calului, muguri de pin,
levantica, busuioc, tei, amestecate in parti egale.
– Masajul partilor afectate cu tinctura de tataneasa si ulei de sunatoare. Coloana
vertebrala va fi masata cu ulei de musetel.
de intretinere 2 linguri/zi.
pastile de pastura.
– Tinctura de propolis – se iau cate 25-35 picaturi de 3-4 ori/zi, cu 30 de minute
inaintea meselor, timp de 3 saptamani.
– Se face un decoct, 10 minute, dintr-o lingura la cana din urmatorul amestec in
parti egale: salcie, soc, tintaura, troscot, paducel, afin sau merisor, catina sau
macese.
Dupa fierbere, se infuzeaza 30 de minute. Se strecoara. Se beau 3 cani/zi cu 30
Tratamentul dureaza o luna.
– Se consuma cate o lingurita de drojdie de bere uscata de 3 ori/zi, dupa masa,
dizolvata in lapte sau in ceaiul indulcit.
Tratamentul dureaza 2 saptamani.
– Se consuma 4-5 linguri/zi de grau incoltit.
– Se ia cate o lingurita de polen de 3 ori/zi dupa masa, timp de o luna.
Picaturile se pun in 100 ml ceai sau apa.
– Se consuma morcov si ananas.
– Se ia polen: 30 gr/zi.
– Se consuma usturoi zilnic.
– Ceaiuri recomandate: salvie, pelin, rozmarin, urzica. In ceai se pun 2 lingurite de
bitter suedez, zilnic.
noi celule in sange. Are efecte bune si in paralizii si in leucemii.
Se beau doua cani de ceai pe zi, inghititura cu inghititura (infuzie dintr-o lingurita
de planta la cana 10 minute).
Se fac bai de sezut (una pe zi – seara inainte de culcare) si se unge coloana
vertebrala dimineata cu tinctura de coada-soricelului, iar seara se face masarea
ei cu alifie de coada soricelului.
• Baia de sezut: 100 gr de coada-soricelului se pun de dimineata pana seara in
apa rece; inainte de baie, se incalzeste pana la punctul de fierbere, se strecoara
si se adauga peste apa din lighean.
• Tinctura de coada-soricelului: se umple o sticla pana la gat cu flori de coadasoricelului.
Se toarna deasupra rachiu de fructe sau vodca de 38-40°. Se lasa 14
zile la soare, dupa care se strecoara. Se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
• Alifie de coada-soricelului: 90 gr unt nesarat sau osanza curata de porc se pun
pe foc intr-o cratita. Se adauga 15 inflorescente de coada-soricelului bine
maruntite si se lasa sa se caleasca putin, amestecand continuu cu o lingura de
lemn. Se trage vasul deoparte si se lasa pana a doua zi. In ziua urmatoare se
reancalzeste usor si se ia de pe foc. Se strecoara printr-un tifon si se pune in
borcane, care se pastreaza in frigider.
Lasă un răspuns