Publicat de: Ovidiu Creanga | 4 septembrie 2010

Argintul coloidal

ARGINTUL COLOIDAL Un medicament miraculos

Prelucrare din “Special Report BIO/TECH. NEWS”  

(Nota Editorului):

Descoperirea antibioticilor si introducerea lor in practica medicala a fost salutata ca una dintre cele mai importante evenimente in lupta impotriva bolilor infectioase ale omului. Era antibioticilor a inceput la inceputul anilor 1940, penicilina fiind primul antibiotic introdus in practica medicala. Descoperire dupa descoperire a diferitelor medicamente a urmat dupa aceia optimismul ridicindu-se pina la acolo ca foarte curind va fi victoria finala impotriva bolilor infectioase. In 1969 Chirurgul General al Statelor Unite a sustinut in fata Congresului ca “ a sosit timpul sa inchidem cartea bolilor infectioase”.

               Dar a urmat o reactie puternica, incepind de prin tirziu 1970 a bolilor infectioase, motivul fiind bacteriile care provocau infectiile au devenit rezistente la antibiotice. Aceste bacterii au dovedit ca poseda un mecanism sofisticat care rezista la orice antibiotic inventat pina atunci. Celebrul cercetator in boli infectioase, Dr. Alexander Tomasz a declarat: ”Aceste mecanisme de rezistenta, pot gasi drumul lor de la o bacterie la alta printr-o varietate de mecanisme eficiente de transfer de gene microbiene. Bacteriile rezistente la majoritatea medicamentelor noastre pot deasemeni calatori la mari distante geografice ale globului. Un patogen microbian rezistent la toti agentii noastri terapeutici, nu mai este o fictiune stiintifica”.

               Dupa Tomasz, “pericolul de a capata o boala bacteriala dintr-un spital care poarta aceste bacterii , deseori datorita rezistentii la antibiotice, pune la mare risc pacientii, in special pe cei cu boli terminale, cei care vin la operatii si pe noii nascuti.”

               Noi acum suntem la mare incurcatura. Este imposibil sa prevezi daca si cind ce numar de patogeni umani vor deveni rezistenti la toti agentii antibiotici de care dispunem. Stiinta medicala se stradueste  incercind  sa caute o fisura in zidul pe care l-a construit rezistenta bacteriilor, dar nu este nici un semn ca asemenea fisura va fi descoperita. Ce este in plus, deoarece este un timp extrem de lung intre ultima descoperire a unui antibiotic foarte puternic, deja perimat, si descoperirea altuia, testarea lui si lansarea lui pe piata,  cosmarul  gasirii unui antibiotic intr-adeva eficient este groaznic.

               Insa poate fi o raza de speranta la orizont. Raportul de care ne ocupam in acest articol, trateaza despre un vechi produs, care este abia “redescoperit” care va avea un rol major de jucat  in eliminarea unui mare numar de microbi MDR (“multi-drug resistant”). Acest nou-vechi produs este “Argintul Coloidal”. Informatiile care urmeaza, pot sa-ti salveze viata ta sau a celor dragi tie. Sanatatea si buna ta stare poate fi substantial imbunatatita si intarita.

A venit timpul sa inchidem cartea bolilor infectioase.” Chirurgul General al Statelor Unite (declaratie in fata Congresului 1969.

               Ca sa repetam  ceace s-a mai spus, cu descoperirea penicilinei s-a spus ca s-a deschis era “medicamentului miraculos”. La acea vreme aceste medicamente se considerau cea mai mare descoperire medicala in lupta impotriva bolilor infectioase. Prin introducerea chemoterapiei bazata pe antibiotice cucerirea bataliei impotriva bolilor infectioase parea complecta. “Se pare ca in anii 1960 noi am cucerit practic toate bolile infectioase” spunea Dr. Thomas Beam de la Centrul Medical VA din Buffalo New York. Din nefericire in timpul urmatoarei decade victoria a inceput sa paleasca. Astazi noi stim ca triunful inpotriva bolilor infectioase a fost o iluzie.  Dupa cum a sugerat Sharon Begley de la  magazinul Newsweek  “se pare ca medicina a declarat victoria si a plecat acasa prea devreme.” Bacteriile care cauzeaza boala au devenit in mod alarmant rezistente la antibiotice. Intr-o nota adresata  la “The Amarican Association for the Advanced of Science” din 19 Feb. 1994, Dr. Alexander Tomasz isi exprima ingrijorarea oamenilor de stiinta, microbiologistilor din clinici, medicilor, si profesionistilor ce se ocupa cu sanatatea publica, asupra faptului ca bacteriile devin rapid rezistente la antibiotice. Se pare ca bacteriile au biruit “medicamentul miraculos” in care noi am pus atitea sperante.

               Unele dintre cele mai periculoase “multy drug resistant” (MDR) bacterie care a capatat o platforma sigura sunt MDR Pneumococcus MDR Staphylococcus aureus, MDR Enterococcus faecium si MDR Tuberculosis.

               Primul pneumococcus rezistent la penicilina a fost descoperit cu doi ani mai devreme de declaratia in Congresul American al Chirurgul General al USA. A fost gasit in Papua , Noua Guinee. Prin 1977, o boala epidemica cauzata de pneumococcus s-a raportat de catre spitalele din Africa de Sud. Microbul nu numai ca a devenit rezisten la penicilina, dar si la alte antibiotice, si a crescut nivelul lui de rezistenta de mai bine de mai multe mii de ori. Inca din inceputul lui 1990, s-a demonstrat ca MDR pneumococcus poate sa se raspindeasca dintr-o tara in alta., ajungind la un nivel foarte inalt in unele.

               Pneumococcus este vinovat de eruptia pneumoniei in diferite comunitati in lume. Aceasta bacterie este amenintarea majora la sanatatea publica provocind unele boli la pacientii in virsta.. In fiecare an mor in USA 40,000-50,000 de oameni din cauza lui pneumococcus, si nu se stie ce se va intimpla daca pneumococcus se va instaura mai serios. El deasemeni cauzeaza infectii cu efecte mortale ale singelui, si meningita.

-2-

               Pneumococus este responsabil pentru aproape jumatate din vizitele la pediastri in fiecare an. Este deasemeni cauza majora ale infectiilor urechii medii la copii. Dupa Dr. Tomasz, copii mici sub 2 ani sunt la mare risc sa capete boli cauzate de pneumococcus. El spune: “numeroase centre de day-care din U.S. s-a costatat ca sunt infectate cu pneumococcus.”

               Staphilococcus aureus este cauza cea mai comuna a infectiilor de piele, singe si rani in pacientii spitalizati. Un numar de specii ale acestui patogen in USA si in alte parti, acum au devenit rezistente la aproape toate antibioticile disponibile.  In majoritatea spitalelor, singura linie de aparare ce a mai ramas impotriva lui MDR Staph. aureus este un nou antibiotic denumit Vancomycin . Nu se stie cit va mai fi si acesta eficient.

               Enterococcs faecium a capatat deja rezistenta la Vacomycin. In 1992 a devenit al treilea ca frecventa  ca “agent cauzativ” pentru bolili capatate in spitale pentru infectii ale traiectului urinar si al ranilor, septicemiei si endocarditis. Unele specii ale acestui microb nu sunt omorite de nici un antibiotic cunoscut pina in prezent. Dr. Tomasz admite cu regret, “daca te infectezi esti in mainile Atot Puternicului.”

               Puteti sa va imaginati in ce situatie este un doctor daca ii vine un pacient pentru o operatie, si contracteaza in spital o infectie “cauzata” de un patogen pentru care nu exista tratament.

               Specialistii in boli infectioase acuza doctorii si fabricantii de antibiotice ca contribuie la aceasta problema promovind in mod nediscriminant si excesiv utilizarea antibioticilor, nedindu-si seama ca in acest mod da bacteriilor o noua viata . De multe ori pacientii cer doctorilor antibiotice si ei in mod iresponsabil le prescriu, cind este vorba de un simplu guturai sau o raceala banala, sau diverse infectii provocate de virusi care nu raspund la antibiotice. Doctorii sunt niste inconstienti, caci antibioticile nu combat virusii ci numai bacteriile, si in unele cazuri fungii. Sau alta gresala pe care o fac doctorii prescriu antibioticile in mod prematur, cind nu stiu daca simptomele sunt provocate de virusi sau de bacterii.. Doctorii fac asta sau fiindca sunt inconstienti, sau sa faca pe placul pacientilor si sa le dea impresia ca “a facut ceva pentru ei.” Fiecare doza de antibiotic ajuta microbilor sa-si mareasca rezistenta.

               O alta cauza a rezistentei la antibiotica este potopul de antibiotice ce a inundat piata. Fermele de animale primesc de 30 de ori mai multe antibiotice ca cele pentru uz uman. Acestea ramin in carnea animalului pe care o mincam. Laptele contine 80 diferite antibiotice, fiecare pahar de lapte pe care il bem, contine cantitati mici din aceste antibiotice. Rezultatul: intr-un studiu recent al Universitatii Rutgers nivelul de antibiotice care este considerat satisfacator pentru consumul uman a crescut rata de rezistenta a bacteriilor de 600 pina la 2700 la suta.

               Problema antibioticilor a crescut pina la aceasta faza de criza, deoarece antibioticile au fost folosite in mod exagerat. Asta a facut sa se nasca “super microbi”. Oamenii de stiinta asta a facut sa se dezvolte gene mutante de rezistenta la medicamente, gene ce se transmit la urmasii microbilor. Un microb lasa 16,777,220 urmasi pe 24 de ore. Pe masura ce se utilizeaza un antibiotic, pe aceisi masura este mai mare sansa sa omoare microbii mai slabi si sa-i lase pe cei mai puternici care nu au murit, sa se reproduca. In cele din urma, aceasta noua versiune genetica, inlocueste total  specia originala, si antibioticul original, nu ami are nici un efect.

               Medicii si oamenii de stiinta privesc neputinciosi cum unii microbi, apoi altii si altii cistiga batalia impotriva antibioticilor. Deci microbii au cistigat razboiul dus contra antibioticilor.

               In aprilie 1994 the New England Journal of Medicine a chemat la actiuni rapide, precum si supraveghere atenta la orice semn de rezistenta la medicamente precum si o disciplina riguroasa in folosirea antibioticilor. Unii specialisti sunt de parere ca infectiile devenind din ce in ce mai greu de tratat, singura alternativa reala este intoarcerea catre remedii naturale.

Intoarcerea la Argint Coloidal

 

               Din 1938, argintul asteapta sa-si faca reitoarcerea victorioasa in practica medicala. Nu valoarea lui monetara este importanta, facind mai mult decit greutatea lui in aur, ci faptul ca:argintul este unicul agent de vindecare.

               Se stia odata in toata lumea ca argintul este un puternic antiseptic. Totusi de prin 1940 argintul a fost parasit in favoarea noilor discoperiri in antibiotice. Ca rezultat, Argintul Coloidal pur si simplu a fost uitat de medicina. Se pare ca noi acum avem nevoie de Argint Coloidal  mai mut ca oricind odata ce  mult prea maritul “medicament miraculos”  nu mai este bun la nimic. Nici un agent care cauzeaza orice boala, nu poate supravetui in prezenta chiar a unor cantitati infinitezimale de argint. Ceace il face pe argint unic este ca omoara bacteriile, virusii, fungii, in timp ce antibioticele sunt specifice numai pentru bacterii si pentru unii fungi, dar nu pentru virusi. De la acest experiment bacteriologic Dr. Henry Crooks a tras concluzia, “nu cunosc nici un microb care sa nu fie omorit in experimentari in loborator in mai putin de 6 minute” si in timp ce antibioticile isi pierd  rapid eficienta  la diferite specii de microbi ce devin rezistente la antibiotice acestia (microbii) nu sunt in stare sa dezvolte rezistenta sau imunitate la argint. In plus, argintul nu este toxic atit la adulti cit si la copii si chiar la animalele de casa.

-3-

Istoricul utilizarii Argintului

 

               Din antichitate oamenii au folosit argintul ca agent de vindecare. Argintul a fost cunoscut ca antiseptic cu puterea de a omori bacteriile si alti microbi. Grecii si  Roamnii tineau lichidele lor in afara de orice contaminare in vase de argint. Indigenii din India si Orient stiau de puterea extraordinara de tamaduire a argintului cu multe secole inainte. Este inca practicat obiceiul in rasarit sa infasoara hrama lor in hirtie, in care a pus mici bucatele de argint, apoi sa le manince. La inceputul lui 1900 foitele de argint erau considerate ca cele mai eficace metode de prevenirea infectiilor la rani.

Primii colonisti americani calatorind  de latul Americii catre Vest, puneau un dollar de argint in lapte ca sa-i intirzie stricarea. Cupe de argint au fost folosite de multa vreme la ceremonii religioase deoarece argintul este antiseptic. Argintul mentine vinul proaspat si impiedica transmiterea de boli de la o persoana la alta in timpul impartasaniei. Pina nu de mult, tacimurile erau din argint, atit farfuriile cit si lingurile furculitele si cutitele. Unii cercetatori spun ca parintii si bunicii nostri ingerau mici particule de argint care-i ajuta facindu-i imuni la multe boli.

Utilizarile Medicale ale Argintului

 

Dealungul secolelor, argintul a fost utilizat ca foite sau placi sa inlocuiasca fragmente lipsa de oase. Nitratul de argint a fost prescris de multa vreme contra ulcerului stomacal. Picaturi de solutie de argint se pun inca in ochii noilor nascuti ca sa omoare bacteriile ce provoaca orbirea. Argintul a fost folosit pentru vindecarea de herpes. O alifie continind argint s-a dovedit eficace impotriva sifilisului., holerii si malariei. Este inca utilizat pentru unele infectii de ochi, nas si git.

               Argintul folosit la inceputul secolului era net inferior la ceace numim noi astazi “Argint Coloidal”. The Colloid Research Foundation raporteaza: “Una din cauzele calitatii inferioare ale solutiei de argint obtinute atunci la inceputul lui 1900, a fost tehnologia utilizata. Particolele de argint niciodata nu a atins dimensiunea ultramicroscopica, pentru a obtine maxima eficacitate a argintului.”

“Coloid” se refera la o substanta care consta in particole ultra fine care nu se dizolva, dar ramin in suspensie inr-un mediu dintr-o materie diferita. Adevarata dimensiune a particolelor trebuie sa fie intre 0.01 pina la 0.001 dintr-un micron in diametru. Cu toate ca sunt cu mult mai mari decit majoritatea moleculelor, sunt totusi invizibile pentru ochiul liber. (Ca sa ne dam seama de ordinul de marime, daca o celula rosie de singe este cit un dolar de argint, o bacterie ar avea dimensiunea unui nasture de camase, o particola de Argint Coloidal va avea dimensiunea punctului de la terminarea acestei fraze.

Cu toate ca s-au desvoltat diferite tehnici pentru a obtine argint coloidal, cum ar fi mecanice, chimice, ultrasonice etc. cea mai buna metoda este cea electrolitica care obtine omogenitatea si dimensiunea extrem de mica a granulelor. Un adevarat argint coloidal se compune din particule ultrafine de 99.999% argint incarcat electric si tinut in suspensie intr-o solutie de apa deionizata. Dupa the Colloid Research Foundation, cea mai inalta calitate de argint coloidal consta in numarul maxim de particule minimum posibil cea mai buna solutie fiind cea care are un numar enorm de particule de un atom fiecare find incarcat electric. O adevarata solutie de argint coloidal nu trebuie sa aiba nici un stabilizator artificial or aditivi chimici de nici un fel cum au unele produse de pe piata in prezent. Unele merg atit de departe incit utilizeza coloranti arificiali ca sa-i dea produsului culoarea de galben ca aurul, care de fapt este culoarea reala a argintului coloidal autentic.

Daca ne reintorcem la utilizarea argintului in medicina, prin anii 1970 cind Dr. Carl Moyer, presedintele lui Washington University’s Depatrtment of Sugery  a primit un grant sa dezvolte un tratament mai eficace  pentru victimele cu arsuri. Biochimistul sef, Dr. Margraf a lucrat cu Moyen si cu alti colaboratori sa gaseasca un antiseptic puternic si netoxic pentru a fi folosit pe o suprafata mare a corpului. Ei au testat 22 de compusi antiseptici inainte de a folosi argintul. Astazi argintul este folosit in 70% din centre speciale pentru arsuri in USA. Intimplarea urmatoare raportata intr-un articol din Science Digest in 1978, demonstreaza profunda putere de vindecare a argintului.

“Un automobil de curse s-a rasturnat si a luat foc in flacari. Soferul un tinar de 18 ani a suferit arsuri grave  pe fata, git, brate, spate, stomac, si picioare, arsurile acopereau peste 80% din corp. Pina de curind, asta insemna o condamnare la moarte. Doctorii stiau cum sa restaureze fluidele si sarurile vitale ale corpului dar nu stiau cum sa lupte impotriva infectiei, cauza primara a mortii in cazuri de arsuri. Spre norocul tinarului, un compus nou de argint a omorit bacteriile mortale si ia ajutat sa se vindice. El a iesit din spital dupa 4 luni.”

Utilizarile Argintului Preventiv si Antiseptic

In fosta Uniune Sovietica argintul era utilizat sa sterilizeze apa reciclata pe navele spatiale. NASA a selectat deasemeni sistemul argint/apa pentru navele spatiale. Multe linii aeriene internationale utilizeaza filtre cu argint pentru a

-4-

 garanta sanatatea pasagerilor contra bolilor transmise prin apa de baut cum ar fi dezinteria. Guvernul elvetian a aprobat folosirea unor asemenea filtre in locuinte si birouri. In USA unele municipalitati utilizeaza argintul in tratarea apelor manajere. Argintul lucreaza atit de bine in purificarea apei incit este folosit uneori in sterilizarea bazinelor de inot, argintul nu face sa usture ochii cum face clorul. Un experiment efectuat in Nebrasca a demonstrat eficacitatea argintului.: intr-un bazin au fost deversate 59 de galoane de ape menajere, fara nici un alt desinfectant. Masuratoarea standard a gradului de contaminare se exprima in celule de E. coli un organism gasit in traiectul intestinal. Numaratoarea a aratat 7,000 de celule E. coli pe mililitru cub de apa. Cind apa a fost expusa la electrozi de argint, in trei ore apa a fost coplect sterilizata de coli bacili.

               Firmele japoneze au dezvoltat cel putin 5 tehnologii care utilizeaza argintul pentru a purifica aerul. Argintul acum este cel mai recent agent care lupta contra toxinelor si altor otravuri industriale din aer ce se afla la locurile de munca in Japonia.

 

Solutia de Argint

               Un anti bioatic  medicament, folosit de decade inpotriva numarului tot mai mare de bacterii, are puterea  sa omoare, poate o jumatate de duzina de bacterii. Prin comparatie Argintul anihileaza cel putin 650 de diferite bacterii si poate chiar mai multe.

               Astazi, Argintul Coloidal  este recunoscut  ca unul dintre cele mai universale substante antibiotice naturale. Multe bacterii, virusi si fungi utilizeaza o enzima specifica pentru metabolismul lor. Argintul actioneaza ca un catalizator, in mod efectiv, a scoate din circulatie aceste enzime. S-a dovedit toxic pentru toate speciile de fungi, bacterii, paraziti, protozoare si multi virusi, deci are un spectru cu mult mai larg ca toate antibioticile.

Argintul este Vital pentru Sanatate

Cum poate acest element natural sa fie atit de puternic in vindecarea corpului uman? Deoarece urme de argint mineral executa functii vitale in corpul nostru fara care nu am putea trai. Ca si alte minerale – calciu , magneziu, zinc, cupru – argintul este esential pentru sanatate. Corpul necesita argint pentru a lupta contra organismelor ce cauzeaza boli, si ajuta la vindecare.

Unii oameni de stiinta cred ca deficienta in argint este cauza pentru unele boli de ale noastre moderne. Dr. Gary Smith, pioner in cercetari in cancer, a observat o corelatie intre continutul redus de argint si aparitia cancerului. Oamenii ce au un continut redus de argint sunt bolnaviciosi, sunt raciti mereu, au gripa, febra si alte boli. Smith a spus ca el crede ca argintul este cheia bunei functionari ale sistemului imun. El se bazeaza pe faptul ca argintul este absolut necesar pentru distrugerea bacteriilor si virusilor.

Dr. Smith utilizeaza argint in tratamentul pacientilor lui cu cancer. El spune “Succesul depinde de cantitatea de argint din corpul omului si insuccesul depinde de lipsa argintului din corp. Cind argintul este prezent celulele canceroase se dediferentiaza si corpul se reface. Cind nivelul argintului este inexistent rata de crestere al cancerului continua deorece celulele nu se dediferentiaza…eu cred ca argintul rezidual din corp are un mare efect in marirea puterii sistemului imun de a distruge virusii si bacteriile… eu sunt sigur ca deficienta in argint este una dintre cauzele majore al existentei cancerului si a cresterii lui intr-un ritm atit de rapid.”

Dr. Becker spune cu privire la experimentarile lui cu argint, “Ce am facut noi de fapt, a fost sa redescoperim faptul ca argintul omoara bacteriile, fapt cunoscut de secole….cind s-au descoperit antibioticile, utilizarea clinica a argintului a fost abandonata.”

Dr. Leonard Keene Hirchberg, A.M., M.D. de la John Hopkins spune, “Vorbind in general, metalele coloidale sunt in special remarcabile prin actiunea lor benifica in otravirea singelui de catre bacterii. Aceasta actiune s-a demonstrat prin efectul lor de distrugere a microorganismelor si toxinelor lor, dovedite prin scaderea imediata a temperaturii si disparitia simptomelor de intoxicatie.”  Bjorn Nordenstrom de la Karolinska Institute din Suedia, a utilizat de asemenea argintul ca un component al terapiei lui contra cancerului, metoda utilizata de el de multi ani.

Suplimentii Argintului Coloidal

In conditii normale noi capatam argintul si alte minerale vitale pentru sanatate din mincarea pe care o mincam. Mineralele sunt amestecate in sol impreuna cu alte organisme vii care ajuta plantele sa le asimileze.  Insa astazi, solul saracit, deasemeni pesticidele, insecticidele si aditivii chimici din alimentele noastre – alimente iradiate, coloranti, emulsificatori, agenti de ingrosare, agenti de subtiere, – pot bloca abilitatea noastra de a asimila argintul din alimente. Deci alte mijloace trebuie sa fie folosite, pentru a asigura admisia necesara de argint.

-5-

Argintul Coloidal este considerat de FDA ca fiind un medicament pre 1938. O scrisoare de la FDA din 13 Sept. 1991 spune: “Aceste produse pot fi comercializate fara a dovedi eficacitatea sau evidenta puritatii asa cum se cere  la toate produsele comercializate dupa 1938, odata ce ele sunt folosite si etichetate peentru aceleasi utillizari ca in 1938 si odata ce ele sunt fabricate in acelasi mod.”

Verificarea Medicala a Puterii Argintului Coloidal

 

Argintul Coloidal a fost testat cu succes in numeroase laboratoare din USA si strainatate. S-a gasit ca este eficace contra organismelor microbiologice deoarece poarta o incarcatura electrica opusa patogenilor. Un cercetator, Alfred Searle, descriind eficacitatea argintului in administrarea interna, atit orala cit si hipodermica, argintul are avantajul “sa fie rapid fatal pentru paraziti, de natura bacteriala sau de alta natura, fara nici o actiune taxica pentru gazda.” N.R. Thomson de la Runcorn Health Laboratory in Cheshire Anglia spune: “Pentru  forme de viata primitiva…argintul este tot atit de toxic ca cei mai puternici desinfectati chimici…”

Argintul coloidal a fost testat la UCLA Medical Laboratories. Raportul mentioneaza: “Solutiile de argint au fost antibacteriale pentru concentratii de 10organism pe ml. Pentru Streptococcus pyogenes, Staphyloccoccus aureus, Neisseria gonorrhea, Gardenerella Vaginalis, Salmonella Typhi, si fungicid pentru Candida albicans, Candida globata si M. furfur.”

 

Argintul Coloidal a fost deasemeni testat cu succes in: acnee, alergii, apendicite, artrite reumatoidale, inflamatii ale vezicii urinare, paraziti toxici ai singelui, bromidrosis si in axilae and feet, buboaie, cancer, candida, meningita cerebro- spinala, holera, oboseala cronica, colite, conjunctivite, diabet cauzat de infectii, Angina Vincent, gonoree, cataracta de primavara, impetigo, tinea vesicolor, usturimi usoare (soft sores), apendicita purulenta, urmata dupa o operatie, exema pustulara a scalpului, eczema cronica, puroi ofensiv provocat din cauza unei otite medii, sprue, dezinterie si tulburari intestinale, prostata marita, iritatii ale vezicei urinare, pruritis, hemoroizi, negi, alte forme de dermatite, infectii ale tubului lui Eusrache, infectii ale gurii, (incluzind pyorrthea alveolaris-boala lui Riggs). Infectii ale gitului incluzint amigadale si quinsines. Infectii la ureche incluzind Simptomul Menier si ocluzie datorita inflamatiei Valsava, septicemie, leucoree, cistita, tuse, shingle, gripa, inflamatii ale gitului, septicemie puerperala, whooping cough, infectii yeast, ulcer stomacal viral,  plus multe, multe altele. 

Adevaratul Argint Coloidal nu are Efecte Secundare

 

               Jurnalele medicale si diverse studii au indicat ca nu se cunosc efecte secundare din cauza utilizarii Argintului Coloidal. The Colloid Research Foundation, raporteaza ca , dupa cercetatorul N.R. Thomson, “concentratia  necesara de argint sa sterilizeze apa contaminata cu bacterii patogene, este intre 40-200 gamma, or 0.04 pina la 2ppm” (1 ppm= 1000 gamma). Foundation conclude ca ca este deci  “evident ca o concentratie de 3 pina la 5 ppm va fi suficienta sa fie eficienta de asemenea nevatamatoare ca sa fie consumata regulat. Un container de 4 oz de Argint Coloidal cu o concentratie de 3 ppm va contine aproximativ 0.355 mg. Argint – mult sub nivelul de toxicitate consumat oral, chiar daca se consuma mai multi oz pe zi foarte multi ani. O concentratie mai mare de 5ppm, sau cca. 0.355 md argint, poate cauza silver build-up in sistem si nu este necesar sa consumi mai mult pentru a fi efectiv.” In plus, ca sa citam din nou The Colloid Research Foundation, “dimensiunea particulelor de o concentratie mai mare, vor fi cu mult mai mari, sau vor contine stabilizatori, amindoua nefiind de dorit.”

               Dr. Henry Crooks a gasit ca argintul in stare foarte coloidala este puternic germicid,  nevatamator pentru oameni si netoxic. Nu este adictiv si corpul nu formeaza toleranta pentru el. Nu are absolut nici un efect negetiv asupra nici unui organ omenesc. Nu are gust, miros, nu produce usturime sau mincarime, si este nevatamator pentru ochi si piele. Poate fi amestecat cu alte medicamente, este perfect inofensiv pentru copii si chiar animale.  Cocluziile trase de Sir Malcom Morris, dupa studii intense sunt: “Argintul Coloidal nu produce neplaceri…in schimb in loc de iritatie, produce un efect placut.”

               Argintul Coloidal ideal, trebuie sa contina 99.999% argint pur, fara agenti de suspensie, stsbilizatori sau proteine. “Silverloid” este exact acest produs.

               Acum, citeva companii au inceput sa fabrice Argint “Coloidal”. ATENTIE ! unii dintre ei nu sunt Argint Coloidal real; “Siverloid” este cel mai fin argint produs astazi. Este pur, natural si nu contine chimicale. “Silverloid” este produs de un cercetator chimist de renume mondial,  cu o echipa de specialisti de virf, ce folosesc o metoda electrolitica pentru a obtine un produs superior. 

-6-

               Cercetatorul Leonard Hitshberg A.M., M.D., (Johns Hopkins) spune, “Din punct de vedere terapeutic, eu utilizez numai coloizi metalici electrici…Numai acestia prezinta homogenitatea necesara, puritatea si stabilitatea.”

               Numele “Siverloid” inseamna ca prin acest proces, particulele de argint si apa au devenit complect coloide. Ele au devenit simultan disperse si legate unele de altele printr-un curent electric care trece prin aceasta combinatie. “Slverloid” contine 3-5 ppm particule de 99.999 argint de 0.005-0.015 microni in diametru, incarcati si electric si suspendati in apa deionizata. Particulele de argint stau in suspensie fara ajutorul unei chimicale, proteine, stabilizator sau aditiv artificial. Toate acestea fac ca “Silvrloid” sa fie un adevarat Argint Coloidal.

               “Siverloid” poate fi obtinut de la firma Staff of Life, 3881 Enzime Lane, Ketle Falls, WA 99141 sau tel: 1-800-743-7531

               Durata de viata a lui “Silverloid” este de 6-12 luni. Dupa o perioada mai lunga de timp. Argintul isi pierde incarcatura electrica si se decanteaza. “Siveroid” trebuie tinut departe de cimpuri electrice sau magnetice.

Cum este Folosit Argintul Coloidal

               Utilizarile Argintului Coloidal pare sa fie fara sfirsit, fiind limitate numai de imaginatie. Poate fi luat intern, sau utilizat topical. Lucreaza bine si pentru animale, pesti si plante. Lista ce urmeaza va ajuta sa vedem diferite moduri de aplicare ale acestui minunat produs.

 • Argintul Coloidal poate fi luat pe cale bucala in doze de de 1 lingurita 7 zile, apoi ½ lingurita zilnic. In caz de boala severa poate fi luat dublu. (Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa consulte un medic,inaite de a lua).
 • Poate deasemeni sa fie luat topical, prin aplicare pe rani, taieturi, negi, sau chiar cancere deschise de piele, eczeme, acnee, muscaturi de tintari sau orice alta problema de piele.

 

Aceasta poveste remarcabila a fost tiparita in Science Digest in 1978:

 • “Un diabetic de 65 de ani, s-a taiat la un picior. El s-a spalat si s-a bandajat, dar asa cum se intimpla de obicei      cu diabeticii, durere a persistat, si taietura s-a transformat intr’o rana. Curind a ajuns mai mare decit bandajul, si atunci a trebuit sa puna un pansament mai mare. Totusi rana crestea mare si urita. Rana sa a fost diagnosticata “satasis ulcer.”  Timp de un an, i s-a aplicat un tratament dupa altul. Nimic, incluzind Penicilina si sulfonamidele nu au putut vindeca ulcerul. Daca situatia continua, piciorul trebuia amputat. Dar in cele din urma, pacientul a fost transferat la o clinica care trata ulcerele de piele cu un nou compus de argint. Acesta a stopat prompt cresterea tuturor bacteriilor. In mai putin de doua luni, ulcerul a fost complect vindecat.
 • Un adevarat Argint Coloidal, pot fi luat in gura, sa ajute la rezolvarea probemelor ale gingiilor si gurii.

 

“Una dintre distributorii din firma mea, suferea de un abces la un dinte. O durea ingrozitor. Falca i sa umflat cit o mingie de golf. Ea a pulverizat niste Argint Coloidal pe abces. In 30 de minute durerea a disparut, si in ziua urmatoare abcesul disparuse complect.” (Louis  Claiton  Jones. Cincinnati, Ohio.)

 • Argintul Coloidal poate fi inhalat in plamini si/or spray-at in nas, sau pus picaturi in ochi.

Dr.Iris Ann Michael a raportata din Denver Colorado: “Eu am folosit Argint Coloidal sa tratez conjunctivite in ochii copiilor. Nu numai ca s-a vindecat rapid, dar nu a usturat sau a provocat arsuri ochilor.”

 • Argintul Coloidal poate fi deasemeni folosit in spalaturi si clisme. Ca un ajutor la digestie, o uncie poate fi adaogata la un galon de apa. Agita bine, asteapta 6 minute, si apoi bea. Acest proces va purifica apa ta, care poate fi bauta oricind, atunci cind puritatea apei este dubioasa.

 

       Cind  bei un numar de uncii de apa de aceasta cu Argint Colidal, afara de agentii patogeni, vor fi omoriti si unii  din asa zisii “frendly bacteria”. De aceia, cind iei pe cale orala Argint Coloidal, ar fi o idee buna sa iei si un produs de calitate pro-biotic (noi recomandam Lactobacillus Salivarius care este foarte bun pentru asemenea scop, produs de Staff of Life 1-800-743-7531. Deasemeni, alt produs important probiotic este”Earth Flora” produs de NewSun: 1-800-544-0777.  Luind Argintul Coloidal sublinqual, sau tinind-ul mai mult in gura, datorita dimensiunii lui extrem de mici, argintul va fi absorbit direct in circuitul sancvin.

 • Pentru animale, Argintul Coloidal poate pus cu o pipeta direct in git, sau pus in apa., sau la pesti in acvarium.

-7-

 • Pentru plante poate fi folosit in apa ce se pune in vasul de la baza plantei, sau diluat in apa de stropire. (Se pune o ligura la un quart de apa si se stropeste pe frunze pentru a omori bacteriile, fungii si virusii).

 

In final, se poate, ca in viitor, sa ne gasim in situatia disperata de a avea un produs antimicrobial, sigur, eficient, netoxic. Produsul pare a fi trimis de Cel de Sus si este Argintul Coloidal.

Insa noi inca nu stim daca A.C. a fost utilizat cu succes impotriva Pneumoccoci-lor, Staphiloccocus pyogenia,  Staphiloccocus pyogens aureus, S. pyogens albus si impotriva Streptoccoci, inclusiv S. fecalis. Si, asa cum am mentionat mai inainte, A.C. a dovedit recent in laborator ca omoara Staphyloccocus aureus, si Streptoccocus pyogenes. Dar noi nu avem documentare (inca !) sa dovedim eficacitatea A.C. in speciile contemporane de MDR (Bacterii multi-drug-resistant).

Deaceia, cunoscind toate cele de mai sus, este bine sa avem totdeauna  la indemina o sticluta cu 4 oz  de A.C. pentru orice eventualitatea. Deaorece A.C. are un cimp de actiune atit de vast, este inteligent ca fiecare cabinet medical sa aiba cel putin o sticluta cu A.C.

A.C. de cea mai buna calitate “Silverloid”, poate fi obtinut de la firma Staff of Life, 3881 Enzime Lane, Kettle Falls, WA 99141. Puteti suna toll free la 1-800-743-7531. Pretul pentru o sticluta de 4 oz este de $39.95 pls $4 shipping/hndling. Pot fi otinut un discont sa obtii la $ 24/sticluta de 4 oz.

Durata de “sfelf life” este de 6-12 luni, perioada dupa care pariculele de argint incep sa-si piarda incarcatura electrica si incep sa precipite. IMPORTANT !! “Siverloid” trebuie sa fie tinut departe de cimpuri electrice sau magnetice.!!

Daca ai dubii, ca sa stii daca un A.C. mai este eficient, pune citeva picaturi intr-un pahar cu apa, si daca solutia va fi lipede si va avea o culoare de galbe auriu, produsul este bun.

Staff of Life, mai are un produs pro-biotic fantastic; Lactobacillus Salivarius, care s-a dovedit ca inhiba cresterea lui Salmonella si E.coli si multi doctori au raportat ca vindeca complect toxinfectiile alimentare.

Multa lume care suplimenteaza alimentatia cu acest produs, declara o crestere a energiei, digestie mai buna, mai putina constipatie si diaree, scaun mai usor, alergii mai reduse, reducerea tensiunii arteriale, mai putine raceli si gripe, reducerea greutatii corporale, scaderea colesterolului, întãrirea sistemului imun, si multe altele.

Ovidiu Creangã 

Advanced Certified Hypnotherapist :tel:(416)221-1143, fax:(416)512-8639, Cell: (416)723-9923, e-mail:covidiu@home.com

Reclame

Responses

 1. Buna ziua,

  Am incercat sa contactez firma care ati spus ca procura Silverloid dar cand aplez acel numar imi spune ca este inexistent si nici nu am putut gasi pag web a firmei.

  Daca imi puteti furniza mai multe informatii despre procurarea acestui produs v-as fi recunoscatoare, am nevoie URGENTA de el in cel mai scurt timp.
  Multumesc,
  Astept raspunsul dvs

  • Re argint coloidal

   Am scris articolul de vre-o 12 ani si nu mai am nici o legatura cu acest subiect. Incercati pe Google „colloidal silver” si gasiti ce va intereseaza,

   oc

  • sUNATI LA TEL 0740256532 PENTRU ARGINT COLOIDAL
   Dr MERLAS CORNEL

   • eu am gasit la plafar as vrea sa-l folosesc ptr ochi dar nu stiu cate picaturi sa-mi pun

  • ia o baterie de 9 v si fati rost de bara de argint pur de 99,99 % si poti sa ti faci acasa foarte simplu ciprian.arsene@gmail.com

 2. “Argintul coloidal | Ovidiu Creangă Basarabeanul- un blog
  de atitudine în căutarea Adevărului”
  discount window treatments ended up being a superb blog, can not help but wait
  to go through even more of your articles. Time to waste numerous time on-line lmao.
  Thank you ,Willis

 3. Hello to every body, it’s my first pay a visit of this website; this blog contains awesome and truly excellent stuff in support of visitors.

 4. Greetings from California! I’m bored at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the info you present here and can’t wait to take a look when
  I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even
  using WIFI, just 3G .. Anyways, good blog!

 5. Thanks for the auspicious writeup. It in fact was once a leisure account it.
  Look advanced to more brought agreeable from you!
  By the way, how can we keep in touch?

 6. I think this is among the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers

 7. What’s up i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace, when i read this article i thought i could also create comment due to this good article.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: