Publicat de: Ovidiu Creanga | 30 August 2010

Angela Gheorghiu artista anului la Brit Awards

 

Angela Gheorghiu, artista anului la Brit Awards

Gala BRIT AWARDS 2010 şi-a desemnat aseară câştigătorii. Premiul pentru Artista Anului a fost atribuit sopranei Angela Gheorghiu pentru înregistrarea albumului „Madama Butterfly” de Puccini, apărut anul trecut.

Artista a mai câştigat acest premiu în urmă cu 10 ani, în 2001. Nominalizate la această categorie au fost alte două nume mari ale muzicii clasice: Anna Netrebko şi Marin Alsop.

Gala Classical Brit Awards a avut loc în celebra sală Royal Albert Hall, iar printre invitaţi s-au numărat cei mai importanţi artişti de muzica clasică a lumii, printre care Kiri Te Kanawa, Anna Netrebko, Bryn Terfel, Rolando Villazon, Antonio Pappano sau Thomas Ades.
Prezenţa sopranei românce la Londra coincide şi cu înregistrarea noului său album, sub egida EMI Classics. Discul se doreşte a fi un „recital de vis” al Angelei Ghoerghiu, deoarece aici se vor regăsi arii din La Traviata, La Wally, Vestala, Le Cid, Faust, precum şi melodii româneşti reorchestrate special pentru vocea sa.

Cu Traviata, din nou la Londra

Angela Gheorghiu va relua, în această vară, rolul din La Traviata, pe scena unde şi-a câştigat notorietatea internaţională – Opera Regala Covent Garden din Londra, alături de care va participa şi într-un turneu extraordinar în Japonia. Va păşi apoi pe scena Teatrului Real din Madrid, alături de Placido Domingo, în seria de 3 spectacole extraordinare cu Simon Boccanegra de Verdi, cu ocazia aniversării a 70 de ani de viaţă ai celebrului tenor. Finalul anului va aduce debutul absolut într-un nou rol: Adriana Lecouvreur de Cilea pe scena aceleiaşi Opere Regale Covent Garden din Londra.

Angela Gheorghiu va reveni pe scena Metropolitan din New York în 2011 pentru rolul principal din opera Romeo şi Julieta de Gounod, şi în 2012, pentru debutul absolut în opera „Carmen” de Bizet.

Anunțuri

Responses

  1. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic,
    you can earn extra bucks every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: