Publicat de: Ovidiu Creanga | 15 August 2010

Hyperemperia

HYPEREMPERIA

o metoda extrem de interesantã de inducţie hipnoticã

 

Sursa: STUDENT MANUAL, Basic Hypnotherapy Certification (National Guild of Hypnotists USA)

 

HYPER = mai mult decît

EMPERIA = o experienţã ( în greacã )

Dupã cum am mai spus, existã o infinitate de metode de a obţine inducţie hipnoticã. Ele depind în primul rînd de gradul de susceptibilitate al clientului (subiectului). Aici in America se foloseşte termenul de client care în româneşte ar pãrea cam nepotrivit, dupã concepţia noastrã client este cel ce intrã într-o prãvãlie ca sã cumpere ceva. Aşa ca sã nu vã mire dacã eu mã mai scap şi folosesc termenul client, deoarece eu am fãcut studiile in hipnozã aici in America de Nord. Metoda pe care o voi expune în cele ce urmeaza a fost expusa de  doctorul Don Gibbson in cartea lui Beyond Hypnosis exploration in Hyperemperia. Este o metodã pe care o folosesc deobşte hipnotiştii experimentaţi cu clienţii mai refractari, adicã cei ce intrã mai greu în tranasã hipnoticî. Textul pe care-l recomand poate fi schimbat şi îmbunãtãţit dacã operatorul are o idee mai bunã :

 

Imagineazã-ţi pentru un moment cã tu stai comad în nacela uni balon foarte mare. Balonul începe încet sa se umple cu heliu. Imagineazã-ţi cã tu stai acolo în nacela balonului. Dacã tu accepţi fiecare detaliu al scenei, cum ţi-am descris-o eu, fãrã a încerca sã gãseşti în mod critic, sau sã o  analizezi, vei vedea ca imaginaţia ta va fi liberã sã trãiascã situaţia, ca şi cînd tu ai fi în mod real acolo.

 

Permite-ţi acum sã te relaxezi în fundul acestui mare coş din împletiturã de papurã. Deasupra ta, balonul se umple încet cu heliu. Imagineazã-ţi cã este o frumoasã zi de varã. Balonul continuã sã se umple. Tu simţi parfumul placut al unei livezi din apropiere, plinã de flori parfumate sãlbatice. Tu aproape auzi foşnetul discret al iebii din jurul nacelei. Stai un moment sã auzi cîntecul de la distanţã al pãsãrelelor.

 

În timp ce simţi briza delicatã pe fata ta şi simţi cãldura plãcutî a soarelui pe pielea ta, tu începi sã auzi sîsîitul constant al heliului ce se elibereazã din tanc. Acum balonul este aproape plin şi începe sã tragã de frînghiile care-l ţin, în curînd va fi eliberat şi tu te vei simţi ridicat cãtre cer. Cînd  te vei simţi ridicat în sus conştiinţa şi atenţia ta vor creşte. Cu cţt te vei ridica mai sus, cu atît constinţa ta va creşte. Peste un moment voi începe sã numar de la 1 la 10. La 1 balonul va începe sã se urce, şi cu fiecare numãr se va ridica mai sus şi tot mai sus. Pe mãsurã ce se urca mintea ta se va extinde odata cu el, pîna va fi în stare sã încorporeze în ea totul, îi tu vei fi capabil sã ţii într-o stare specialã a conştiinţei şi atenţiei tale întregul Univers cu frumuseţile lui. Acum balonul este gata sã se ridice, şi odatã cu asta, eu încep sã numãr, conştiinţa ta începe sã se expandeze şi face loc subconştientului care devine receptiv la sugestiile mele.

 

Pe mãsurã ce balonul începe sã se ridice încet, tu începi sã intri într-o formã diferitã a conştiinţei numitã hyperemperia. Vei constata cã nu ai senzaţia de somnolenţã sau toropialã, în schimb tu începi sã experimentezi un simţãmînt foarte plãcut de atenţie şi sensibilitate crescute.

Tu începi sã intri într-un nivel mai înalt al conştiinţei, unul în care abilitatea ta de a realiza este mult crescutã, încît tu nu mai simţi nici o încordare sau disconfort. În schimb, tu începi sã simţi exaltarea în abilitatea ta sã utilizezi conştiinţa mult mai eficient, pe mãsurã ce atenţia ta continuã sã se expandeze din ce în ce mai mult, în timp ce subconştientul tãu devine tot mai receptiv.

Pe mãsura ce balonul continuã sa se ridice, tu simţi nacela legãnindu-se încet în briza vîntului, plimbîndu-te înainte şi înapoi dupa cum vrea. Tu auzi vintul suflînd în rafale moi, în timp ce tu continui sã te ridici mai sus, tot mai sus.

Zona ta de atenţie este expandatã în mod plãcut, şi simţurile tale de percepere devin din ce în ce mai ascuţite, pe masura ce tu zbori din ce in ce mai sus, încã tu nu eşti supraîncãrcat cu stimulaţii de fond şi tu încã poţi sã-ţi îndrepţi atenţia unde vrei, pe mãsurã te ridici mai sus, tot mai sus.

Tu simţi balonul balansîndu-se în briza vîntului, în timp ce tu continui sã fii dus mai sus deasupra pãmîntului. Pa mãsurã ce te ridici pe aceiaşi mãsurã conştiinţa ta se lãrgeşte, şi devine mai placutã. Simţind conãtiinţa ta lãrgindu-se din ce în ce mai mult, tu nu te simţi copleşit de îngrijorare, însã în schimb, simţi un crescut simţ al bucuriei şi fericirii, realizînd cã toate simţurile tale sunt acordate la cel mai înalt vîrf. Şi nu este deloc obositor sau plicisitor, ci este un simţãmînt minunat.

Dupa cum vezi, balonul se ridicã mai sus, tot mai sus, şi odatã cu ridicarea lui conştiinţa ta se lãrgeşte de cuprinde toate zãrile, tu nici nu poţi vedea pînã unde se expandeaza, însã îţi dai seama cã conştiinţa ta devine tot mai clarã, mai limpede, mai clar vãzãtoare şi subconştientul tãu tot mai receptiv la sugestiile mele.

Odatã ce vastul tãu potenţial nefolosit este eliberat el poate funcţiona în întreaga lui capacitate. Pîna voi numara la 10, tot potenţialul tãu va fi complect eliberat. Percepţia ta despre lumea din jurul tãu va cãpãta o noua şi mai adînca calitate asupra realitãţii, mai mult decît ai avut pînã acum.

Acum te simţi purtat în stratosferã, atîrnat de bolta cerului. Şi în curînd vei fi în stare sã cãlãtoreşti tu însuţi în noi dimensiuni, fãrî nici o stînjenealã, cã numai vocea mea te va ghida.

Toate cãile te duc acum cãtre culmea spaţiului, gata de a cãlãtori tu însuţi, în noi dimesiuni ale fiinţei. În cîteva secunde toata abilitatea ta mentala, va fi acordatã la cea mai înaltã culme posibilã fãrã nici un semn de supraîncãrcare sau încordare. Şi tu vei fi în stare sã te concentrezi infinit mai bine, decît în stãrile tale normale de conştiinţã

Acum tu eşti gata. Cît timp vei rãmine în aceastã stare de hyperemperia, calitatea simţurilor tale vor fi infinit mai ascuţite, şi tu vei fi în stare sã discerni noi nivele mult superioare ale realitãţii, şi percepţiile tale crecute vor fi ţn stare sã descuie noi ramuri de înţelesuri şi noi dimensiuni ale unei experienţe mareţe şi cu mult mai profundã, decît oricare experienţã ai trãit-o pîna acum. Pe mãsura ce eu vorbesc tu devii conştient, cã tu mergi din ce mai sus, mai adînc şi mai adţnc ţn hyperemperia. Continui sã mergi mai sus cu fiecare cuvînt pe care-l spun.

 

Şi odata ce tu simţi cã mergi din ce mai sus, tu descoperi noi şi vaste resurse de energie ce sunt eliberate de tine. Tu simţi aceşti curenţi de energie şi putere curgînd în întregul tãu corp, scãldînd întreaga ta fiinţã într-un val de fericre, de forţã şi putere. Şi acest simţãmînt devine şi mai clar şi mai intens, cã tu te simţi scãpat de orice urma de anxietate şi teama, lãsîndu-te refrişat şi reîncãrcat. Şi fiindcã acest val se potoleşte şi se retrage, te lasã în posesia unei încrederi nemarginite în tine însuţi, deoarece abilitatea ta de a atinge ţintele pe care le doreşti au crescut. Da! tu ai acum o încredere ferma şi de nezdruncinat în tine însuţi şi în toate abilitãţile tale.Toate îndoielile şi teama au fost înlãturate pentru totdeauna. Da ! teama şi indioielile tale au fost alungate complect şi pentru todeauna !

De fiecare datã cînd intri în stare de hyperemperia, sau stare de hipnozã, tu vei fi în stare sã descoperi vaste noi resurse ale tale însuţi de care nici nu ţtiai, şi care te vor face sã fii în stare sã rezolvi mult mai eficient toate problemele vieţii. Tu vei descoperi cã toate facultãţile tale mintale au devenit mai clare, mai ascuţite, memoria ta se va înbunãtãţi în mod constant, şi vei constata cã eşti capabil sã gãseşti soluţii eficiente la orice problema sau situaţie ce ţi-o va oferã viaţa. Vei fi în stare sã manevrezi în mod clar şi inteligent orice problemã ţi se pune. Vei ajunge la decizii cu mult mai uşor, în ciuda faptului cã vei cîntãri cu mult mai mult discernamînt şi coştiinciozitate de cum le faceai mai înainte.

De fiecare datã cînd vei intra în aceasta stare de hyperemperia, sau stare de hipnozã, tu vei fi în stare sã descoperi vaste noi resurse ale tale însuţi, de care nici nu ştiai, şi care te vor face sa fii în stare sã rezolvi mult mai eficient toate problemele vieţii. Tu vei descoperi cã toate facultãţile tale mintale au devenit mai clare, mai ascuţite, memoria ta se va îmbunãtãţi în mod constant, şi vei constata cã eşti capabil sã gãseşti soluţii eficiente la orice problemã sau situaţie ce ţi-o oferã viaţa. Vei fi în stare sã manevrezi în mod clar şi inteligent orice problemã se pune. Vei ajunge la decizii cu mult mai uşor, în ciuda faptului cã vei cîntãri cu mult mai mult discernamînt şi coştiinciozitate de cum le faceai mai înainte.

De fiecare datã cînd vei intra în aceastã stare, vei deveni conştient de vasta înbunãtãţire în uşurinţa ta de a gîndi şi a acţiona decisiv, fãrã teama tardiva sau îndoialã, cu totala încredere în tine însuţi ţi în abilitatea ta cã vei reuşi sã rezolvi totul. Nu mai eşti afectat sau deranjat de persoane sau situaţii care mai înainte te deranjau, permiţîndu-ţi sã faci faţa pe viitor cu încredere şi bucurie la orice situaţie şi sã devii persoana pe care o visezi sã devii tu.

În situaţia în care eşti tu acum, subconştientul tãu este foarte receptiv, şi lucreazã activ pentru restabilirea sãnãtãţii tale, pentru coordonarea sistemului imun şi al metabolismului tãu şi pentru a elimna total şi pentru totdeauna celulele canceroase pe care eventual le ai.

 

Dupã un moment, tu vei reveni din hypermenperia, eu voi numara de la 10 la 1, şi pe masura ce voi numara, tu încet, vei veni în jos, toate cãile te vor aduce înapoi, şi cînd te vei trezi la numarul 1, vei deschide ochii şi vei constata cã eşti iaraşi în starea ta normalã de conştiinţã, te vei simţi foarte bine.

Tu vei dori sã împãrtãşeşti, atît cît va fi posibil, orice parte a circumstanţelor şi situaţiilor pe care le-ai întîmpinat. Pe mãsura ce tu te întorci înapoi, vei constata cã te simţi bine dupã cãlãtoria ta, dupã experienţa pe care ai avut-o. Tu vei fi în stare sã împãrtãşeşti cu uşuinţã şi fãrã efort ce doreşti tu.

 

10, te întorci pe toate cãile înapoi. 9, vii jos prin stratosferã, prin nori. 8, te întorci pe toate cãile la starea normala de conştiinţã. 7, vii pe toate drumurile înapoi – te simţi calm, relaxat şi în contro;. 6, 5, vei lua toate cunoştinţele şi perspicacitatea cu tine cînd te vei trezi, astfel iţi vei atinge ţelul tãu. Vei deveni în mod sigur persoana care visezi sã fii tu. 4,  3,  te simţi minunat din toate punctele de vedere. 2, devii conştient de situaţia din jurul tãu – şi la numãrul 1, vei începe sî deschizi ochii încet şi te vei întoarce de unde ai plecat. 1, deschide ochii !! tu eşti gata. Te simţi minunat din toate punctele de vedere.

 

DACÃ NU SE TREZEŞTE LASAŢI-L SÃ DOARMÃ, SE VA TREZI SINGUR.  

Aceastã metodã este foarte indicatã pentru persoanele care nu au încredere în ei inşişi, care din pacate sunt foarte mulţi. Aşa zis cei ce nu sunt buni la nimic. Bieţii oamneni nu sunt vinovaţi cu nimic şi sunt condamnaţi de toatã lumea. Ei de fapt sunt bolnavi, ei au deficienţe de comportament, însã prin hipnozã pot fi vindecaţi.

Ovidiu Creangã                                                            17 Nov. 2003

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: